27. desember 2013

Helgelektyre(25)

Tenkte å ta meg litt bloggfri i minst en uke denne jula, men klarer ikke å holde meg unna så opphever juleferien med Helgelektyre - innlegg.

Leste ut denne mandagskvelden:

Frimurernes hemmeligheter: Fortalt fra innsiden - Roger Karsten Aase

Har alltid betraktet frimureri som noe spennende og fascinerende, dermed trodde jeg at denne boka ville være noe for meg, men dessverre var den noe kjedelig og tørt fortalt. Men mer om det kommer i en anmeldelse senere. Håper å få til en anmeldelse av denne i løpet av i morgen (lørdag).

I morges leste jeg ferdig denne:

Gamer - Tor Arve Røssland

Handler om en ungdomsgjeng som skaffer seg et nytt pc-spill. Det er mulighet til å spille det pc-spillet på nettet sammen med hverandre som et team, men noe går fryktelig galt. Håper også å få til en anmeldelse av denne i løpet av helga. Jeg har jo fremdeles all verdens tid jeg som er 100% sykmeldt og vet nesten ikke forskjell på dag og natt. Tor Arve Røssland er samme forfatter som har skrevet disse bøkene: Svarte Mathilda I og Svarte Mathilda II.

I helga skal jeg lese videre i en fantasy bok for ungdom som jeg er godt i gang med:

Arven - Alyson Noël

Vet at noen syns det er rart at jeg som er 30 år leser også ungdomsbøker, men grunnen til at jeg gjør det er at jeg liker å holde meg oppdatert på hva som er populært og ikke innen bøker både for ungdom og voksne. Jeg liker å utforske litt på det ved å lese bøker for forskjellige målgrupper. Noen ungdomsbøker liker jeg og andre ikke. Jeg er en leser som leser alt det jeg kommer over.

Arven er en bok om en jente som oppdager at hun overnaturlig krefter hun ante hun ikke hadde. Kan hun leve med det? Ikke noen original konsept for ungdomslitteraturen siden mange fantasybøker går ut på nettopp dette. Vet ikke helt hvordan jeg liker den ennå. Jeg liker hovedpersonen i boka som er ganske sarkastisk og tøff, men er ikke så begeistret for konseptet. Dette er den første boka i en serie. Jeg er høyst usikker på hvor mange bøker det vil bli i serien, og jeg er nesten sikker på at jeg ikke kommer til å fortsette med serien, men vi får se.  Kommer nok til å bli ferdig med denne i løpet av morgendagen, tenker jeg.

Min kamp 4 - Karl Ove Knausgård

Jeg er så glad for at jeg ombestemte meg angående disse Min kamp - bøkene. Da de først kom ut i 2009 skulle jeg aldri lese denne serien på grunn av den fikk alt for mye oppmerksomhet i media og trodde dette var typisk gubbelitteratur. Men etter å ha gitt disse bøkene til pappa som gaver og trodde de var mer for ham enn meg, ble jeg jo nysgjerrig da han leste dem på kort tid og likte dem. Så helt frivillig begynte jeg å "snuse" på disse bøkene nå i høst og likte dem bedre enn jeg trodde. Jeg liker Knausgårds skrivemåte meget godt. Han er så detaljert, åpen og direkte. En særing. På en måte minner han litt om meg selv. Liker godt hans observasjonsevne til små ting så dette er bøker jeg vil bruke litt tid på for vil ikke at det skal ta slutt. Heldigvis er det to bøker til i serien. Så skal lese videre i Min kamp 4 denne helga. Som regel bruker ikke oppfølgere å holde mål, men det gjør absolutt disse.

En annen bok som jeg ikke har helt begynt på ennå, men som jeg også gleder meg til å lese i helga:

Monstermenneske - Kjersti Annesdatter Skomsvold

Mon tro dette var en bok om en seriemorder (noe jeg er interessert i), men det er det ikke. Dette er en roman som handler om forfatteren som har hatt utmattelses syndromet ME. Hun beskriver hvordan hun levde med denne sykdommen på en både alvorlig og humoristisk måte. Jeg så henne på Nrk programmet  "Bokprogrammet" og syntes hun snakket om boka på en så festlig måte at jeg ble nysgjerrig. Ikke min type bok kanskje, men jeg liker å utvide horisonten, så er litt spennende hvor mye jeg kommer til å like denne boka eller ikke.

Kommer nok kanskje ikke til å bli ferdig med alle disse bøkene i helga. Blir ferdig med Arven siden jeg ikke har mange sider igjen, og kanskje Min kamp 4, men Monstermennesket tviler jeg på at jeg kommer til å rekke å lese ferdig i løpet av helga. Men det gjør ikke noe. Jeg går ikke tom for lesestoff denne helga heller, og godt er det.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg og ha fortsatt god jul:)

4 kommentarer:

 1. Skal si du skal gjennom mye i helgen :) Jeg har ikke lest noen av disse bøkene, men leser gjerne ungdomsbøker, selv om jeg er ganske utgått på dato for disse. La ut en begeistret omtale i dag.
  I helgen skal jeg lese Falkejakt fra England på Henrik 8. tid og høre ferdig Bellman & Black på lydbok. God helg!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg må jo holde meg opptatt jeg som har så mye tid til å kvele:) Så da påtar jeg meg heller for mye lesing enn for lite.

   Ja, selv om man er utgått på dato når det gjelder ungdomsbøker, så hvorfor ikke? Kunsten er at folk leser. Og jeg liker å se hva folk i forskjellige målgrupper liker å lese og ikke.

   Skal lese omtalen din. Har ikke vært innom bloggene jeg leser ennå. Du er en av faste bloggene jeg besøker hver dag.

   Har ikke lest noen av bøkene du leser, men kos deg med lesingen og god helg til deg også:)

   Slett
 2. "Jeg er en leser som leser alt det jeg kommer over." - Digger!

  Så utrolig flott at leselysten din er tilbake! Hurra for det! :-D Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ikke den beste formulerte setningen fra min side:) Men ja, godt at leselysten endelig er tilbake. Det har vært et savn:)

   Og en klem tilbake:)

   Slett