19. juni 2013

Sommerlesing 2013

Burde egentlig være i sengen og sove, men jeg får ikke sove nå uansett, og skal prøve å sove igjen etterpå. Har hjemmedag selv om jeg har heller lyst til å være på jobb, men har ikke noe der å gjøre med denne formen.

Ser mange bokbloggere har laget et innlegg om hva de skal lese i sommer. Jeg tenkte jeg ikke jeg skulle gjøre det siden jeg har vanskeligheter med å holde meg til lister og planlegging. Jeg har vel ikke noe som heter disiplin:) Men håper jeg kommer til å lese disse eller de fleste som jeg nevner her. Jeg har fri hele juli, tror jeg, hvis det ikke er noe av juli og litt av august? Husker ikke hva jeg satte meg opp på da sjefen gikk rundt med lista. Så sløv er jeg og ikke er sikker på når jeg har ferie. De fleste vet vel når de har ferie. Det er vel det som er normalt:)

Disse bøkene håper jeg å få lest i løpet av sommeren:

Jeg kan se i mørket - Karin Fossum

Nå er det lenge siden jeg har lest noe av Karin Fossum. Det var en tid da jeg leste så mye av henne at jeg trengte en pause. Har stort sett lest alle bøkene med etterforskeren Konrad Sejer som jeg liker godt. Han er ikke med i denne boka isteet presenterer hun en annen etterforsker, noe som jeg grugleder meg litt til. Skal bli spennende å lese noe av Karin Fossum igjen. Hun er så god til å levendegjøre karakterene sine.

                                    Brødrene fra Iron House - John Hart


I påska leste jeg Ved elven av John Hart og ble veldig begeistret. Jeg falt pladask for skrivestilen hans. Han er like god som Karin Fossum å levendegjøre personene i boka og skape gode, realistiske "intriger". Så jeg gleder meg til å forske på forfatterskapet hans videre.Stille som i graven - Mary Higgins Clark
(Jeg har en annen utgave)

En forfatter som jeg har lest litt av, men nå er det en stund siden og jeg gleder meg til å ta fatt på en ny Clark bok. Hun skriver lette og interessante krimbøker som passer fint om sommeren.


 Unrest - Michelle Harrison

Må jo lese litt ungdomsbøker også. Og som dere vet er jeg glad i bøker som har litt med det overnaturlige å gjøre, enten de er sanne eller ikke. Dette er fiction. Den handler om en gutt som har overlevd en heftig ulykke og etter den tid slitt med dårlig søvn og har en tendens til å se mystiske skygger. Dette blir spennende lesing til tross for at det er fiction. Og deilig at det er en gutt som er hovedperson i en ungdomsbok og ikke en jente. Det er det sp mange av.
Øyenvitnet - Mary Higgins Clark

Eh, ja, jeg har en mer moderne utgave enn denne som jeg ikke fant på nettet. Siden jeg har to uleste bøker av MHC så hvorfor ikke begge i sommer? Har en del bøker av henne som jeg har lest for flere år siden. Jeg liker litt lett krim en gang i blandt og dette er den perfekte årstid for det!
Jeg har også vært så heldig å få noen bøker av diverse forlag som jeg gleder meg til å lese. Jeg skal bare vise bildene av disse siden jeg ikke orker å skrive stort mer akkurat nå (tilgi meg), men sånn er det å ha en 90 år gammel kropp. Det føles ut som om kroppen er så gammel i hvert fall. Så resten av lista blir bare bildevisning. Håper det er greit ...

Fra Forlaget Press har jeg fått disse:


Vinter i Maine - Gerard Donovan                              Kullunge - Monica Kristensen


Det søte i bunnen av kaken - Alan Bradley                En dag - David Nicholls


Fra Aschehoug har jeg fått disse:

Den siste lærling: Heksenes hevn - Joseph Delaney

Varulven - Fred Vargas


Fra Mangschou forlag:


Opprøret - Ally Condie 
Den tredje og siste boka i Matched - trilogien.


Og sist, men ikke minst kommer jeg til å lese de siste bøkene til Jorunn Johansen som jeg har utsatt lenge nå. Jeg har ikke lest en eneste bok fra denne serien siden februar (!), og grunnen til det er enkel. Jeg visste at siste bok skulle komme ut denne måneden og jeg vil lese de siste bøkene så tett på som mulig. Jeg har tross alt lest serien helt siden starten da den først ble publistert i 2009, så det blir jo litt vemodig å ta farvel med Amalie og resten av Fossefall-gjengen som jeg har blitt så godt kjent med. Men forfatteren gir ut en ny serie som heter Soloppgang som jeg er spent på og jeg ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese den også! Disse er bøkene som jeg har igjen å lese i Fossefall-serien før the final ending.


                  Som dere ser så har jeg igjen fire bøker i Fossefall - serien. Alt i alt er serien på 55 bøker (phew!). Skjønner ikke at Jorunn Johansen og andre forfattere klarer å skrive så mange bøker i slike serier, Så nå grugleder jeg meg til slutten .... Alt tar jo slutt, dessverre ...

Bortsett fra Soloppgang av Jorunn Johansen (hennes nye serie) skal jeg også begynne å lese en annen "ny" serie hvis det blir tid til overs. Jeg har de ti første bøkene allerede i hylla som venter på å bli lest. Og det er serien Nattmannens datter av May Lis Ruus.


Jeg orker ikke å vise bøkene til alle de ti første bøkene i den serien så jeg nøyer meg med et bilde fra den aller første boka heller.

Som vanlig har jeg en tendens til å gape over for mye enn det jeg klarer. Jeg tviler på at jeg kommer til å få til å lese alle disse bøkene i løpet av sommeren, men jeg håper jeg klarer å lese de aller fleste i det minste. Det blir mye krim og spenning. Lite horror (grøss) og psykologiske thriller denne sommeren ser det ut til (mine favorittsjangre), men de sparer jeg til høsten (min favorittårstid), da det plaskregner og mørket omringer husveggene. Herlig! Men det er en stund til å vente så jeg får kose meg med sommerlesing i mellomtiden.

Beklager hvis dette innlegget er flust av skrivefeil, men jeg er ikke i form til å korrekturlesing så bare lat som om dere ikke ser skrivefeilene om dere finner noen. Øynene svømmer og det er på tide å krype tilbake til sengs.

God sommerlesing!:)

8 kommentarer:

 1. Mye spennende på denne listen. Jeg har også lest det meste av Karin Fossum, men ikke den siste som du har listet opp. Vet ikke om jeg trengte en pause eller om det bare åpnet seg opp en verden av andre type bøker enn krim og norsk samtidslitteratur som gjorde at leselisten ble uendelig lang og lysten på å prøve nye forfattere økte. Jeg er veldig glad i hennes bøker og skrivestil. Jeg har ellers også planer om å lese Opprøret.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er som deg at når det gjelder Karin Fossums sine bøker så trengte jeg vel både en pause og utforskning av andre sjangre. eN KOMBINASJON. Og så ble det bare mer og mer bøker og til slutt bare baller det på seg:) Så det skal bli godt å lese en bok av henne igjen. Syns hun beskriver menneskene i bøkene hennes så godt. Tror også at det var en tid jeg ble veldig lei avv norske forfattere fordi det var en periode jeg leste mye av dem og trengte noe annet:)

   Slett
 2. Fin liste! Kos deg med bøkene i sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) Kos deg du også hvis du også har planer om å lese i sommer:)

   Slett
 3. For en spennende liste! Jeg ser frem til omtaler av disse bøkene etter hvert som du får lest dem. Fred Vargas ble jeg anbefalt, men husker ikke hvilken tittel, det er en forfatter jeg er nysgjerrig på. God sommer og god lesing :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Vargas har jeg ikke lest noe av jeg heller, men håper at Varulven kommer til å bli spennende. Håper jeg får lest mange bøker og får tid til å skrive om alle i løpet av sommeren. God lesing til deg også:)

   Slett
 4. Kjempefin sommer liste! Ser mye her jeg kunne tenke meg å lese og har lest:) En dag er en god bok, litt humoristisk og lettlest tross tykkelsen:) Kunne godt tenkt meg å lese litt Fossum. Jeg kan se i mørket tror jeg faktisk jeg har liggende i bokhyllen min, hadde vært fint å få den lest en dag. Hart bøkene har jeg også stående ulest, de skal jeg helt klart kaste meg over: en dag. Likte at du hadde så mye forskjellig på listen:) Kos deg med alle bøkene og God sommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. God sommer til deg også og kos deg rikelig med bøker:) Anbefaler gjerne John Hart. Likte boka hans "Ved elven" så godt:)

   Slett