18. juni 2013

Big books tagMelusine ga meg denne utfordringen "The Big Books Tag", og jeg velger å slenge meg på og se hvordan det går. Takk for utfordringen og en ting er sikkert: tykke bøker skremmer ikke meg.

Jeg er egentlig ikke i form til å gjøre noen utfordringer i dag. Jeg har mest lyst til å legge meg, men syns å - holde - seg - i -sengen konseptet er fryktelig kjedelig, og jeg vil være med på denne utfordringen. Jeg får heller legge meg litt tidligere i kveld. Har vært syk i et halvt år uansett nå og er temmelig lei.

Dette går utfordringen ut på:

-Finn de fem tykkeste bøkene i bokhyllen din som du har lest.
- De to tykkeste bøkene i  din TBR-PILE (dvs.Bøker du ikke har lest enda)

 Disse er de fem tykkeste bøkene i bokhyllen min som jeg har lest:


 IT - Stephen King 
 (1377 sider på engelsk) Min yndlingsforfatter har en tendens til å skrive nesten bare mursteiner, men underholdende mursteiner sådan ...


 Duma key - Stephen King 
(584 sider på engelsk)


 Da Vinci - Koden - Dan Brown 
(639 sider på norsk) En svunnen tid - Kate Morton
 (624 sider på norsk) Liseys historie - Stephen King
 (515 sider på norsk)

Det ble en del bøker av Stephen King på denne listen og det var ikke planlagt, men som sagt så har min kjære yndlingsforfatter en tendens til å skrive svært så fete bøker. Skjønner ikke hvordan han får det til.

De to tykkeste bøkene i  din TBR-PILE (dvs.Bøker du ikke har lest enda)


Ringenes herre - J.R.R. Tolkien
(1095 sider) Ja, jeg vet. Jeg er flau selv og har mest lyst til å stikke hodet dypt ned i sanden som en struts. Jeg er vel den eneste i verden som ikke har lest boka ennå, bare sett filmene. Jeg får ta meg sammen og hive meg over den en dag. Når det blir vet ikke jeg. Alt til sin tid:) PS: Jeg har en annen utgave som jeg ikke fant på nettet.


Necronomicon The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft
(878 sider)


Det var den utfordringen. Mørk litteratur har visst mye å fortelle og dermed ender opp med mange sider virker det som, men det gjør ikke noe. Så lenge handlingen er spennende (uansett sjanger) så skremmer ikke tykke bøker meg. Man kan ikke bare lese "lettvektere" heller og man får jo trent hendene litt ved hjelp av å  holde i disse tykke bøkene:)

Jeg har plikt til å sende denne utfordringen til andre, men siden jeg ser at de fleste norske bokbloggere har fått denne utfordringen allerede så velger jeg å være så feig og si at den som leser dette og vil også prøve seg på denne utfordringen, gjør det. Gjør det den som har lyst. Enkelt å greit.

Ha en fin kveld!:) Jeg skal legge meg rett ut på sofaen. Det er noe jeg er god til:)

10 kommentarer:

 1. Ringenes herre har jeg lest.:) Den tykkeste boken jeg har lest antar jeg.:) God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Jeg kvier meg litt til å lese boka siden jeg har sett filmene, men kommer nok til å lese den en vakker dag:)

   Slett
 2. Så kul boksmak du har. Jeg leste LOTR for første gang i 2010; at du ikke har lest den enda er ingenting å skamme seg over :-D Og du... jeg har aldri lest en eneste King-bok!

  Jeg er også flink til å befinne meg i sofaen. Og sengen. Et flott sted å være. Hihi :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kul, og kul boksmak, men takk skal du ha:) Anbefaler gjerne Stephen King hvis du liker horror (grøss), litt mørk litteratur:) Sprøe bøker, men veldig underholdende på mange måter:)

   Sengen og sofaen. Ja takk, begge deler, haha:)

   Slett
 3. Har du lest IT! Iiik! Bare coveret fikk meg til å titte under sengen i mange år, jeg var livredd den forbanna klovnen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, leste IT for noen år siden og likte den veldig godt selv om jeg ikke er spesielt begeistret for klovner:) Vet aldri hva som er under masken:)

   Slett
 4. Så fint at du ble med på utfordringen, selv om du helst ville holde sengen - håper du ser en bedring snart :)
  Ringenes herre ja...den har jeg lyst til å lese snart. Hehe, jeg må fortelle en artig historie om It: min sønn, han var vel omtrent tolv, spurte faren om han kunne se filmen It og da faren lurte på hva den handlet om fikk han til svar "klovner". Det syntes faren var helt i orden :D (jeg måtte skynde meg å rette opp i misforståelsen).

  SvarSlett
 5. Hehe, sønnen din fikk filmen IT til å høres ut som en barnefilm og ikke en skrekkfilm:) Morsomt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja vi ler ennå av den!

   Slett
  2. Det skjønner jeg godt;)

   Slett