25. februar 2012

Fossefall(38) Bror mot bror av Jorunn Johansen - gleder meg til fortsettelsen!

Ola stanset på kanten av et stup.
Mikkel forsøkte å komme seg løs, men broren holdt ham fast.
"Hva gjør du?" skrek Mikkel.
"Det som skulle ha vært gjort  for lenge siden.
Hva skal jeg med deg? Du kommer aldri til å innrømme sviket.
Du fortjener ikke å leve."
Sorg er noe vi helst vil slippe.

Amalie er fremdeles veldig trist. Hun gjennomgår en tung periode og det er en viktig person i livet hennes som hun savner sårt for tiden. Men hva skal hun egentlig tro? Kan hun stole på ham igjen og hva er det egentlig han driver med? Tror han at hun er lettlurt? At hun tror på hva som helst? Hva vil skje med henne og barna hennes fremover? Vil de gå en lys eller mørk fremtid i møte? Det er det ingen som vet for på Tangen kan hva som helst skje, og både Amalie og jeg frykter det verste. Og vil Ola få Mikkel til å innrømme det han har gjort og få sin elskede Amalie tilbake igjen? 

Det er ikke mye positivt som skjer i Fossefall for tiden og det er kanskje ikke så rart? Hva er vel verre enn å ikke stole på den man elsker? Og kan man bare gi slipp på dem man er glad i sånn uten videre? Det er ikke bare Amalie som er sorgtung og trist til sinns. Det er flere forhold som sliter, men hvem det gjelder og hvorfor har ikke jeg tenkt å røpe.

Må også si at det er andre jeg syns er fascinerende, blant andre Hannele. Jeg likte ikke henne noe særlig i begynnelsen (aner ikke hvorfor), men jeg liker henne nå. Hun har mye tæl og jeg er spent på hva og om hun finner ut hva foreldrene hennes skjuler for henne. Det er bare å vente og se. Heldigvis har jeg neste bok liggende klar rett ved pc'n.
Bakpå

Amalie sitter sønderknust igjen på Tangen.
Og mismotet blir ikke mindre da en dreng tropper opp og forteller at han har sett Ola og Judith sammen på en herregård i Sverige.
Ola vet at Mikkel står bak den falske vielsesattesten, og da han støter på broren i skogen tilbyr han Mikkel Tangen, hvis han avslører løgnen for Amalie. Men Mikkel nekter ...
Originaltittel: Bror mot bror
 Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: Romanserie, overtro, spenning, kjærlighet
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 254
Forlag: Cappelen Damm
/Norske Serier
Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
18. - 25. februar (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4
Tittel:
4
Omslag: 5
Baksidetekst:
4 (avslører litt for mye selv om det ikke er mye tekst)
Persongalleri :
4 (nye karakterer som det blir spennende å bli bedre kjent med)
Skrivemåte:
4 (spennende og med mye innlevelse)
Favorittkarakter:
Mikkel (syns fremdeles han er en herlig karakter. Hva er det med meg og de onde?)
Slutten:
5 (Er glad jeg har neste bok liggende klar så slipper jeg ventingen)
Høydepunkt:
Hanneles forhold til sine merkelige foreldre. Hva er det de skjuler?
Lavpunkt:
Håper at Amalie får en bedre tid fremover.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)

4 kommentarer:

 1. Fin anmeldelse:) Jeg har ikke lest Fossefall den siste tiden. Men da jeg leste synes jeg jo Olas bror var morsom og ikke minst spennende å lese om. Liker da det skjer noe i slike serier, og han lager jo serien litt spennende:)

  SvarSlett
 2. Takk:)
  Det er bare å fortsette nmed å lese serien igjen, Elin. Det er verdt det for her er det mye spenning og du kommer garantert til å like Mikkel like godt som meg:)Det er utrolig det han finner på:)

  SvarSlett
 3. Anonym11:42

  Hei Rufsa.

  Det er sant som du sier. Sorg og tillit. Når tilliten blir brutt, blir det lite igjen. Tillit mellom to mennesker er det høyeste for at to skal holde sammen. Når den blir brutt, har en veldig lite igjen, selv om en elsker hverandre! Ja, Hannele har tatt seg opp, hun. Jeg har alltid likt henne. Hun er jo en finnejente, men levde jo lenge isolert på skogen. Nå har hun begynte å røre på seg og viser at hun faktisk har noe å fare med :-) Mikkel, ja! Han er en mann en både hater og liker. Er kanskje noe i det at han er ond, men gud for en feiging han er også he he ... Vi får nå se hvordan det går med dem alle! Men kjærligheten kan jo være sterk og er den sterk så ... Tiden får vise. Jeg kan ikke bare skrive om "gloria" om at alt er bra hele tiden. Det fungerer ikke slik i det virkelige livet heller :-) Jeg har lagt ut omtalen på Fossefalls fanside på facebook. God leseglede videre.

  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 4. Jeg syns at det er bra at det skjer forferdelige ting i Fossefall for det er jo slik verden er. Ikke alt er bare fryd. Det hadde vært umenneskelig. Så bare stå på med innlevelsen videre, Jorunn. Jeg er godt i gang med neste bok allerede og er spent på hva du kommer til å diske opp videre i Fossefall-serien:)
  God søndag.

  God klem fra Rufsa!:)

  SvarSlett