9. februar 2012

(Boktema) Den morsomste boken jeg har lest


Det er torsdag (husket jeg på) og denne gangen vil Anette vite om den morsomste boken jeg har lest. Det var to jeg ikke klarte å velge mellom så jeg slengte med begge. Håper det er greit.
 
Har ikke lest så mange morsomme bøker i voksen alder. Det har nok med at jeg har en veldig sær form for humor. Litt mørk. Men hørte og leste noen morsomme bøker jeg husker godt fra barndommen som jeg lo godt av. Og det er disse:


Gummi-Tarzan av Ole Lund Kirkegaard

Husker jeg var avhengig av å bli lest for før sovetid og mamma og pappa byttet på med lesingen. Jeg husker det var pappa som leste denne høyt for meg og han lo så mye at han nesten ikke fikk til å lese;) Selv syns jeg også den var veldig morsom og lo med. Og uttrykket "buksevann" falt i smak for meg. For hovedpersonen i boka er en liten og spinkel fyr som blir mobbet på skolen og får ofte buksevann av de store gutta på skolen. Mobbing er ikke akkurat et festlig tema, men likevel har boka mye humor. Varm humor om dere skjønner hva jeg mener.

Og en annen bok som fikk meg til å le en del er:


Den vesle vampyren på bondegården av Angela Sommer - Bodenburg

Jeg vokste opp med den fantastisk Den vesle vampyren bøkene som jeg ble veldig glad i. Jeg elsket vennskapet mellom Anton (en helt vanlig gutt) og (vampyren) Rydiger. Mine favorittbøker i serien er den første og denne Den vesle vampyren på bondegården. Om foreldrene til Anton som tar ham med på ferie til en bondegård. Noe Anton ikke er begeistret for og smugler med seg sin hemmelige vampyrvenn, Rydger. Mange komiske situasjoner oppstår som jeg husker godt den dag i dag. Fikk plutselig lyst til å lese den igjen. Skal se om jeg ikke finner den. Jeg vet jeg har den et sted ennå. Det er mange, mange år siden jeg leste den sist. Husker at etter at jeg lærte å lese selv så leste jeg den mange ganger etterhvert på egenhånd. Like morsomt hver gang. Kanskje like morsom i voksen alder?

8 kommentarer:

 1. Anonym07:54

  Jeg er helt enig i begge disse to :-) Jeg kunne ikke komme på noen så veldig morsomme bøker med en gang, men så husket jeg Douglas Adams og da ble det mer et spørsmål om hvilken jeg skulle velge :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har lest for lite av Douglas Adams. Har kun lest den første boka i Galaxy serien og den var jo komisk. Jeg kom bare ikke på den:)

   Slett
 2. Jeg storkoste meg med disse som liten, og jeg har lest dem igjen som voksen - for elever. De slår forsatt ann ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre. Da skal jeg prøve på dem igjen i år. Dette er gode, gammeldagse bøker som jeg kaller dem;)

   Slett
 3. Den vesle vampyren på bondegården har jeg ingen minner om faktisk, men jeg har lest om den vesle vampyren. Senest i år for eldstemann :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Les den. Den er kjempefestlig. Den og den første boka i serien er mine favoritter:)

   Slett
 4. Åh, så moro å se disse bøkene igjen, store favoritter da jeg var liten :) Klem fra Anette :)

  SvarSlett
 5. Bøker fra barndommen som ikke er lett å glemme;)

  SvarSlett