23. februar 2012

(Boktema) 3 bøker jeg vil ta med til øde øy


Denne gangen har Anette en litt spesiell utfordring, men jeg tror jeg har valgt de tre rette bøkene for meg i en sådan situasjon.

Litt sent ute med mitt bidrag denne torsdagen også, men jeg er i hvert fall med. Og å velge kun 3 bøker jeg vil ha med til øde øy var ikke lett valg å ta. Er jo så glad i mange bøker, men disse er jeg ekstra glad i og som jeg bare må være med om jeg skulle havne i en slik situasjon er:

Ingen hemmelighet at Stephen King er min store favoritt. Gruer meg til den dagen han slutter å skrive. Og min favorittbok av ham er Pet Sematary. Det er en grotesk bok og det er faktisk den eneste boka som har gitt meg mareritt. (To netter på rad...Ikke verst det...). Den boka ga meg en skikkelig ekkel følelse og jeg elsket det!


(Goodreads)



""Sometimes dead is better....""

When the Creeds move into a beautiful old house in rural Maine, it all seems too good to be true: physician father, beautiful wife, charming little daughter, adorable infant son -- and now an idyllic home. As a family, they've got it all...right down to the friendly cat.
But the nearby woods hide a blood-chilling truth -- more terrifying than death itself...and hideously more powerful.

Les den sier jeg bare hvis du vil ha ordentlig grøss!


Den andre kommer heller ikke som en bombe.


(Goodreads)



En gruppe ungdommer reiser til en hytte for å finne årsaken til at en god venn begikk selvmord. I løpet av noen høstdøgn utsettes de for en rekke nervepirrende opplevelser. Alt beveger seg i grenseland mellom drøm og virkelighet, i et slør av uhygge, inntil psykoanalytikeren Kai Bugge skjærer gjennom mystikken og presenterer løsningen.

Norges desidert beste kriminalroman. Uten tvil! Og selvfølgelig må jeg ha med den om jeg skulle trenge god, norsk underholdning. Og hvis jeg skulle få hjemlengsel. 


Og den tredje hører ikke med på min topp 3 favoritter, men en slags overlevelsesbok må man jo ha med. Kanskje jeg får noen nyttige tips om det skulle være en krise. Man vet jo aldri hvor lenge man kommer til å bli på en øde øy. Da ville jeg ha tatt med denne som just in case.


(Goodreads)




The story that never grows old...

Lord of the Flies remains as provocative today as when it was first published in 1954, igniting passionate debate with its startling, brutal portrait of human nature. Though critically acclaimed, it was largely ignored upon its initial publication. Yet soon it became a cult favorite among both students and literary critics who compared it to J.D. Salinger's The Catcher in the Rye in its influence on modern thought and literature.

Labeled a parable, an allegory, a myth, a morality tale, a parody, a political treatise, even a vision of the apocalypse,Lord of the Flies has established itself as a true classic. And now readers can own it in a beautifully designed hardcover edition worthy of its stature.

This Christmas' meaningful gift, the 50th Anniversary Edition of the Lord of the Flies is the volume that every fan of this classic book will have to own.

Tror det var i fjor jeg leste Fluenes herre av William Golding for første gang og syntes den var hårreisende. Jeg var glad for jeg ikke var med på den turen. Har nok ikke overlevd, men kanskje boka ville ha vært nyttig i enkelte situasjoner om jeg skulle havne på en øde øy. Man vet jo aldri...

Så dette er lista mi. Kanskje ikke særlig overraskende, men, men ...

10 kommentarer:

  1. Wow, du er skikkelig tøff altså! Måtte hatt med meg hele familien til den øde øye hvis jeg skulle våget å lese de to første bøkene ;) Klem fra Anette :)

    SvarSlett
  2. Hehe, kan aldri få nok av action og grøss;)
    Klem tilbake:o)

    SvarSlett
  3. Spennende bøker du har valgt deg:)Blir ikke å kjede deg på øya du:)

    God helg!:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, det var det jeg tenkte også. Må jo ha litt underholdning om man havner på en kjedelig øy;)

      Slett
  4. Her var det mye skrekk og gru, Rufsa! Jeg kunne nok ikke hatt med meg noe av dette på en øde øy. Da hadde jeg blitt skremt fra vettet he he ;) God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hehe, må ha disse bøkene i nærheten, men vet ikke om jeg hadde tord å sove under åpen himmel på en øde øy etter disse bøkene, men litt spenning må man jo ha;)

      Slett
  5. En kan vel ikke dra til en øde øy uten litt Stephen King :-)
    De dødes tjern og Fluenes Herre er jo også fantastisk gode bøker. Og Fluenes Herre må jo være den perfekte øde øy boka :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Stephen King ser jeg på som en nær venn så han må absolutt være med:o) Og Fluenes Herre kan man jo få litt tips av underveis. Man vet jo aldri hva slags situasjoner man kan havne i;)

      Slett
  6. "Den boka ga meg en skikkelig ekkel følelse og jeg elsket det!" He he, herlig!!

    God helg og fredagsklem fra meg :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg er sær, men jeg elsker å bli skremt. Det er bare sunt:)

      God helg til deg også, Silje *sender deg en real klem tilbake* :)

      Slett