21. januar 2012

Fossefall(37) Kjærlighet på prøve av Jorunn Johansen - kjærlighet kan til tider være komplisert.

Amalies tanker svant hen da et taterfølge dukket opp i det fjerne. 
Hun undret seg på om det var følget som Sofia hadde vært med den gangen. Det var flere vogner, og Amalie la spesielt merke til en mørk gutt som satt henslengt på kuskesetet. Idet de red forbi, stirret han på henne som om de var bekjente...


Kjærlighet er aldri lett...

Amalies følelser er som en berg og dalbane for tiden. Følelsene raser opp og ned. Hun vet ikke lenger om hun kan stole på noen igjen. Ola har skjult noe for henne i mange, mange år. Kan hun noen gang tilgi ham igjen? Samtidig dukker det opp en overraskende slektning i Amalies liv. Men det er ikke bare Amalie som sliter med kjærligheten. Mange har kjærlighet på prøve for tiden. Og bygda blir fortivlet og redde da et nytt mord skjer. Hvem har slått til denne gang? Og vil Amalie få fred for den onsdakspfulle Fru Vinge? 

Som dere skjer så er det mye action i Fossefall, og det liker jeg. Jeg bruker lang tid på en Fossefall så det ikke blir så fryktelig lenge å vente til neste bok. Jeg er jo så utålmodig. Og etter 37 bøker er det imponerende at Fossefall fremdeles er månedens høydepunkt. Jeg blir ikke lei for det er stadig noe jeg vil vite mer om. Flere mystiske ting. Mordgåter. Kjærlighetsintriger. Hele pakka! Jeg er ikke klar for å ta farvel med Fossefall-gjengen ennå. Det er sikkert og visst!

Så jeg er fryktelig spent på hva som skjer videre. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Amalies slektning, og om Amalie noen gang blir lykkelig igjen. Men hun kan selvklart ikke alltid være like lykkelig. Da hadde det vært kjedelig å lese Fossefall. Så litt opp og nedturer må vi lesere ha. Syns Fossefall er en koselig og spennende serie.
 (Bakpå)En kvinne tropper opp på Tangen gård og påstår at hun er Olas hustru. Ola nekter å ha kjennskap til kvinnen, men Amalies verden går i oppløsning. Har virkelig Ola holdt henne for narr hele tiden? Fru Vinges grusomheter tar ingen enda. Og denne gangen er det Sofia som får unngjelde da et taterfølge venter tilbake til Finnskogen ...


Originaltittel: Kjærlighet på prøve
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: romanserie, kjærlighet, overtro
Målgruppe Voksen
Antall sider: 253
Forlag:
Cappelen Damm og Norske Serier.
Utgitt: 2011
Min utgave:
2011 (Pocket)
Lest:
08. januar - 19. januar (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4
Tittel:
4 (beskrivende tittel, men også veldig vanlig)
Omslag:
5 (Ragna Lise Vikre er og blir en dyktig kunstner!)
Baksidetekst: 4 (syns at baksideteksten røper litt for mye av og til)
Persongalleri :
5 (nye og spennende personer dukker opp)
Skrivemåte:
5 (Ingen tvil om at Johansen har skriveglød!)
Favorittkarakter:
Mikkel. Han har vært en favoritt lenge nå.
Slutten:
4 (Ikke så overraskende, men selvfølgelig vil jeg vite hva som vil skje)
Høydepunkt:
Mye mystikk, nye personer og er spent på om de finner ut av mordgåten.
Lavpunkt:
Litt for mange staute karer. Noen har det litt for lett å forelske seg, men røper ikke hvem.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)


6 kommentarer:

 1. Anonym12:53

  Så hyggelig at du likte boka. Tusen takk for flott omtale :-)Det gir meg glød til å skrive mer og mer :-) Nå har Fossefall fått egen fanside på Facebook - Håper du vil stikke en tur innom :-)https://www.facebook.com/#!/pages/Fossefalls-fanside/224551820961273

  Ha en fin fin lørdag :-)

  Hilsen fra Jorunn

  SvarSlett
 2. Ingen årsak, Jorunn:) Håper Fossefall vil leve lenger. For tidlig å slutte nå;)
  Og tusen takk for linken. Skal ta meg en tur innom:)
  Ha en kjempefin lørdag du også, og keep up the good work!
  Hilsen Rufsa:)

  SvarSlett
 3. Hei! Virker som en bra serie du leser. Leser selv Maria av Svaneberg av Elisabeth Hammer. Anbefaler dem, de er veldig bra og spennende:)Skal notere ned denne serien, kanskje jeg kaster meg over disse etterpå:)

  SvarSlett
 4. Hei:) Takk for tipsene. Jeg skal se på forslagene:) Og håper du gir Fossefall en sjanse. Alltid interessant å høre hva andre om en serie. Selv syns jeg at Fossefall er kjempespennende;)

  SvarSlett
 5. Jeg leste Fossefall før nå er det lenge siden sist har tatt en pause fra den serien litt, men leser nå Maria av Svaneberg. Den serien er veldig fin:)

  SvarSlett
 6. Håper du tar fatt på Fossefall igjen ;)

  SvarSlett