17. januar 2012

101 Tips for traveling with a vampire av Joleene Naylor - småtørre, men kanskje nyttig tips for deg og din vampyrvenn!

But, just because your vampire friend doesn't need sunlight, doesn't mean that you don't. You should try to get a little sunlight every day, even if it just means sticking your head outside.
Har du en venn som er vampyr og har lyst å dra på tur med ham/henne, men vet ikke hvordan uten å avsløre hva vennen din er? Fortvil ikke. 101 Tips for traveling with a vampire er da et must for deg!

Jeg var så heldig å få iPad2 i julegave. Jeg ble hoppende glad fordi jeg har altid drømt om å lese bøker på slike "lesebrett", og jeg er nå stor fan av iBooks applikasjonen. Der vendes sidene om akkurat som i virkelige bøker. Det er en stilig effekt. (Men fortvil ikke. Jeg har ikke gitt opp papirutgavene. Ja takk, begge deler!). Så langt har jeg lastet ned 50 gratis bøker. At det er mange gratisbøker på den applikasjonen syns jeg er helt alright slik at man kan venne seg til applikasjonen på en brukervennlig måte. Senere kommer jeg vel til å kjøpe noen fra App Store også. Men først må jeg lese de jeg allerede har lastet ned. Mange lastet jeg ned i juleferien, men da hadde jeg andre bøker å lese ut først før jeg kunne kose meg med dem. 101 tips with a vampire er den første boka jeg ville lese. Og det tok ikke lang tid å lese den ut. Ikke bare på grunn av få sider, men den er utrolig morsom!

I går kveld sjekket jeg ut biblioteket jeg hadde på applikasjonen for å se hvilken bok jeg ville kose meg med først, og fristelsen falt or 101 tips for traveling with a vampire. Grunnen var vel den herlige tittelen, og man vet aldri hva eller hvem man støter på her i livet. En helt vanlig person du snakker med kan være vampyr. Man vet jo aldri i disse dager. Derfor er det kjekt med en slik bok hvis du liker denne vampyren. Her får du tips til hvordan du og vennen din kan dra på tur uten å vekke noen mistanke for omverdenen. Du får gode tips både når det gjelder om dere skal reise med bil, båt, fly, tog ... Så det er ingen grunn til bekymring!


Her vil jeg dele noen av mine favorittips:

Tips nr 1. Vampires don’t sparkle in the sun; they burn to a crisp. And putting sun block on them won’t help.

8. Hopefully, your vampire isn’t too cheap to spring for motels, but, if money is tight, you can save cash by staying with his friends. If you have to sleep in a coffin, try to go for the old wooden style ones. They’re least likely to be airtight. You don’t want to suffocate, after all.

12. Before you snuggle down in that motel bed, do a mental check to see where the sunlight is going to be come morning. After all, who wants to wake up to a bed of ashes? Your vampire should be smart enough to handle this, but it never hurts to double check.

16. If your trip is for leisure, then be sure to take along some paperback books – or a laptop – for those sunny moments while you’re waiting for your friend to wake up.

78. The first thing you should do when you get to your destination is to make sure that your vampire got shipped along properly. Lost luggage is one thing, but a lost vampire is something totally different.


Jada, mange av tipsene er småtørre, men jeg har en sær form for humor, så jeg syns boka var småfestlig Jeg måtte humre flere ganger underveis og så for meg mange komiske forestillinger hvis jeg skulle ha med meg en vampyr på tur. 

Personlig håper jeg at denne boka blir oversatt. Det hadde vært en morsom bok for 12-14 åringer og vampyrfans generelt. Hvem er vel ikke glad i vampyrer? (Det er i hvert fall jeg. Ikke twilightvampyrer, men old school vampyrer. Den gammeldagse sorten).

Ellers skulle jeg gjerne ha ønsket meg flere tips. Det er en del jeg har hørt/lest før så litt nyskapning hadde heller ikke gjort noen skade. Men alt i alt en småhumoristisk bok 

Uansett om du har en vampyrvenn eller ikke, men gjerne vil reise, så skader det jo ikke å ta med boka sånn just in case. Man vet jo aldri hva som skjer når man først reiser.

God Tur! (Og la meg få høre alt om turen når dere kommer tilbake;)
(Goodreads)There aren't many resources for humans running with the "undead" - until now. Featuring 101 tips for everything from boat travel to the classic Road trip. Sometimes funny and sometimes serious, these tips will prepare you for a vampire vacation. Includes a sneak peek of "Legacy of Ghosts", book 2 in the Amaranthine series.
Originaltittel: 101 Tips for traveling with a vampire
Norsk tittel: Ikke oversatt
Forfatter(e)
: Joleene Naylor
Sjanger: Humor, reisehåndbok
Målgruppe Ungdom, vampyrfans
Antall sider: 75
Forlag:

Norsk Forlag: -
Utgitt:
2010
Min utgave:
2010 (iBook)
Lest:
16. januar - 17. januar (2012)
Kilde:
Lastet ned fra App Store (gratis)
Plot:
5 (Jeg liker lister!)
Tittel:
6 (Syns den er så fiffig at den fortjener en sekser)
Omslag:
4 (Det ser jo ut som en reisehånbok, men hvor er vampyren?)
Baksidetekst:
4
Persongalleri :
- (Ingen navn så jeg regner ikke med meg selv og min liksomvapyrvenn som persongalleri i en bok...)
Skrivemåte:
4 (Småsært og småfestlig, men skulle ønske det var enda festligere)
Favorittkarakter:
-
Slutten:
- (Kan ikke akkurat kalles en slutt når det er stort sett en liste...)
Høydepunkt:
Noen komiske tips er det.
Lavpunkt:
Men om de er nyttige er vanskelige å si. Og som sagt. Kunne ha tenkt meg at boka var enda mer humoristisk enn forventet.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)


6 kommentarer:

 1. He he høres ut som en spennende bok:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er småspennende og litt fiffig:) Verdt å lese selv om jeg hadde forventet litt mer :)

   Slett
 2. Hehe, hørtes ut som en litt morsom bok:) Likte omtalen:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, takk for at du likte omtalen og det var en småmorsom bok. Man trenger jo litt humor nå som det er fremdeles mørkt og kaldt;)

   Slett
 3. Fin omtale! Jeg har lyst til å lese denne. Men siden bremsene står litt på hos økonomiansvarlig hjemme har jeg ikke fått meg lesebrett enda... Men smiskingen er i gang, og når den fører frem skal jeg laste ned denne :-)

  PS: Jeg får ikke kommentere med bruk av Wordpresskontoen hos deg. Så jeg må bruke Google-kontoen. Vet du om det er blogspot som tuller eller?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvis du er på jakt etter lesebrett så foreslår jeg iPad på det varmeste!:) Særlig iBooks applikasjonen. Det er en herlig applikasjon som alle bokelskere burde ha;) Og denne App Store har mange fristende bøker som både koster og er gratis. Skjønner ikke hva jeg gjorde uten iPad før i tiden:)

   Og fortsett med smiskingen. Jeg krysser fingrene for deg. Lykke til:)

   PS: Jeg aner ikke. Har ikke hørt at andre har problemer med å legge igjen kommentarer. Og jeg har ikke gjort noen spesielle instillinger angående kommentarer heller. (Har sett etter.) Så du kan godt bruke Google-kontoen hvis du føler det er lettere når du legger igjen kommentar. Jeg er fremdeles ikke så godt kjent med blogspot ennå så vet ikke om det er den som skurrer. Selv har jeg ikke hatt problemer med å legge kommentar så jeg aner ikke hva som foregår:(

   Slett