14. januar 2012

Utsatt av Sharon Sala - lettbeint underholdning

Skygger begynte å krype over plassen. Om et par timer ville det være mørkt. Hva ville skje med henne da? Hun lukket øynene og ba en rask bønn, så rettet hun oppmerksomheten mot mennene. Hvis noe skjedde som ville forandre den nåværende situasjonen, ønsket hun ikke at det skulle komme uforvarende på henne.

 Noen har mer uflaks enn andre...

En ung kvinne og den siste i Pope-slekten, overlever en dramatisk skolemassakre, og prøver å komme tilbake til hektene igjen ved å besøke bestemorens hus. Bestemoren hennes døde mens Amalie var på sykehus og fikk heller ikke med seg bestemorens begravelse, noe som gir henne fryktelig dårlig samvittighet. Selv om savnet er stort, vender hun tilbake til bestemorens hus for å få tilbake livet før skytingen. Hun vil komme tilbake til hektene igjen etter den traumatiske opplevelsen.

Men det tar ikke lang tid igjen før livet hennes blir til kaos nok en gang. Etter en kraftig storm i Louisiana hvor bestemorens hus er, blir Amalie isolert. Telefonene funker ikke, og bilen hennes er ødelagt. Bedre blir det ikke når fire rømte fanger banker på døren hennes. Vil hun overleve en ny katastrofe?

Jeg hadde ingen forventinger da jeg begynte på denne boka. Tenkte at dette var lett underholdning for kvelder da det ikke gikk noe spesielt på tv-skjermen, og det fikk jeg helt rett i. Handlingen er svært forutsigbart. Fra tidlig i begynnelsen vet man godt hva som kommer til å skje og hvordan dette vil ende. Man trengte ikke å gruble fælt på det, men likevel var det en "hyggelig" bok å kose seg med hvis man ikke hadde noe annet å gjøre.

Ellers var karakterene litt som pappfigurer. Amalie Pope har nettopp vært utsatt for en katastrofe tidligere og blir så hivet inn i en ny. Psyken hennes og valgene hun tar fikk jeg ikke alltid helt til å stemme av en eller annen grunn. Jeg trodde ikke helt på henne. Og fangene var av den typen vi mange ganger har sett på film. Ulike personligheter og mange bagateller. Ikke noe nytt der i gården heller. 

Jeg syns ikke jeg ble spesielt godt kjent med noen av karakterene generelt. Derfor brydde jeg meg ikke noe særlig om hva som ville skje med noen av dem for å være helt ærlig, og sånn skal det jo ikke være. Den eneste jeg likte litt var Nick Aroyo. Han fikk jeg litt sansen for. Men ellers fikk jeg ikke helt bilde på noen av de andre. Selv ikke hovedpersonen Amalie Pope. Jeg greide ikke å forestille meg henne helt. Og det er synd!

Utsatt er en bok i serien Storm Front. Men du behøver ikke å lese disse bøkene i kronologisk rekkefølge siden det er nye karakterer i hver bok. Bøkene i den serien er basert på månedene juni, juli og august. Det er kun det og storm som er den eneste sammenhengen i Storm Front -serien.

Ellers var Utsatt en forutsigbar, småkjedelig og lite realistisk i mine øyne. Grei bok å lese i kjedelige stunder, men ikke noe mer enn det. Fort glemt.


Bakpå

Når det banker på døren …

Fortsatt opprørt etter en blodig skolemassakre, søker Amalie Pope tilflukt på slektsgården i Louisiania. Hun trenger tid til å leges, både fysisk og mentalt. Men ikke før har hun satt fra seg bagasjen sin, så blir området rammet av en tornado. Heldigvis drar den forbi et stykke fra huset. Etterpå er hun helt isolert, men trygg – til det banker på døren …

Fire rømte fanger trenger seg inn i huset, og på et øyeblikk er Amalie igjen tatt som gissel. Mennene er desperate og farlige – med ett unntak. Politimannen Nick Aoryo har infiltrert narkoligaen og er nå på flukt sammen med noen av medlemmene. Han vil ikke noe annet enn å beskytte Amalie, men skal han klare det, må han fortsatt skjule sin identitet. For selv om stormen er over, er hun mer utsatt enn noen gang.
Originaltittel: Swept Aside
Norsk tittel: Utsatt
Forfatter(e)
: Sharon Sala
Sjanger: Thriller, Suspense
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 331
Forlag: Mira

Norsk Forlag: Harlequin
Utgitt:
2010
Min utgave:
2011
Lest:
28. desember - 13. januar (2012)
Kilde:
Kjøpt
Plot:
2
Tittel:
3 (passer godt til handlingen, men ingen spesiell tittel).
Omslag:
4 (jeg får lyst til å bryte opp den døra og se hva som foregår).
Baksidetekst:
4 (litt ironisk at baksideteksten er mer spennende enn selve innholdet...)
Persongalleri :
2
Skrivemåte:
3
Favorittkarakter:
Nick (jeg hadde stor sans for ham).
Slutten:
2
Høydepunkt:
Korte kapitler og lettlest.
Lavpunkt:
Litt for overdramatisert og urealistisk.
Terningkast:
2
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012) og Off the shelf (2012).

Trailer


2 kommentarer:

  1. God omtale! Lo litt når jeg så kommentaren om at baksideteksten var mer spennende enn selve boka :-) Samtidig fører jo det til at man kjøper og leser boka på feil premisser...

    SvarSlett
  2. Hehe, men det er jo sant:) Baksideteksten så jo lovende ut, men innholdet var noe helt annet;) Sånn er det av og til:P Sånn er det bare i bokverden. Av og til er ikke bøkene like bra som man håper på:/

    SvarSlett