8. desember 2011

(Boktema) Min mannlige favorittkarakterAnettes boktemaer blir bare vanskeligere og vanskeligere for hver uke som går ... denne gangen måtte jeg tenke grundig gjennom da en elskverdig mannlig karakter dukket opp som jeg falt pladask for i juni. Nemlig Johnny Smith i Mørke Krefter av Stephen King.Ringer ingen bjeller? Leste boka på norsk (selv om jeg foretrekker å lese King på engelsk. Men The Dead Zone er vel en bedre kjent tittel enn Mørke Krefter.) Og herlige Christopher Walken spiller Johnny Smith i filmversjonen.

Husker jeg så filmen for mange, mange år siden og jeg likte den overraskende godt. Boka/filmen er om en mann som havner i en forferdelig ulykke og som får en helt spesiell evne etter hendelsen.

Grunnen til at jeg liker Johnny Smith så godt?
Fordi han er tvers gjennom en herlig fyr. En fyr jeg godt kunne tenke meg å være venn med! Selv om han går gjennom en vanskelig tid med mye forandringer, så imponerer han meg med å beholde humoren til tross for at det er galgenhumor. Men jeg elsker galgenhumor! Jeg liker folk som har litt selvironi selv om livet en gang i blandt kan være vanskelig. Han har en rå humor som jeg har stor sans for! Samtidig er han veldig omgjengelig. Og han ser forskjellen mellom løgnere og ærlige mennesker. Han virket for meg å være en god menneskekjenner.

Så Johnny Smith er for meg en utrolig karakter og en mannlig hovedrolle i litteraturens verden som jeg alltid vil huske!

Her er filmtraileren dere kan kose dere med og få et glimt av Johnny Smith, men dere blir selvfølgelig bedre kjent med ham i boka!
http://www.youtube.com/watch?v=lmC5oPc7L3M

3 kommentarer:

 1. Knallbra innlegg med en spennende karakter! Og jeg lover å komme med et lett tema neste uke ;)

  SvarSlett
 2. Johnny Smith høres ut som et spennende bekjentskap! Jeg valgte Varg Veum, jeg :-)

  SvarSlett
 3. rufsetufsa17:40

  Anette: Takk og jeg er litt lettet nå over å høre at du kommer med lett tema neste uke. Er spent på hva det blir :)

  Silje: Johnny Smith er spennende. Tro meg! Har sett bare noen glimt av Varg Veum filmene, men aldri lest noe. Har ikke lest noe av Gunnar Staalesen i det hele tatt. Skjønner ikke hvorfor siden jeg leser mye norsk og utenlandsk krim. For Veum virker jo som en tøffing :)

  SvarSlett