30. april 2011

Fossefall (29) Onde hensikter av Jorunn Johansen - fremdeles spennende.


"Jeg har mer å fortelle. Det er tydelig at du ikke har fått med deg hva det er som har skjedd med Kasja?"

"Kasja?" Ola så undrende på fru Vinge.

Hun smilte ondt. "Ja, så du henne da du kom hjem?"

"Hva mener du med det?"

Fru Vinge gikk bort til vinduet, stilte seg med ryggen til ham.

"Ulla har bortført Kasja," hvisket hun.


Kommer livet til å bli lysere for Amalie noen gang igjen?


Amalie oppdager et nytt tjern kalt Trollkjella under desperat leting etter hennes kjære hest, Svarta. Svarta har vært forsvunnet en god stund nå og Amalie savner henne fælt. Hun gjør alt hun kan for å finne henne. Ved en tilfeldighet kommer hun til Trollkjella. Trollkjella skal visstnok være et spesielt og uhyggelig sted. Det sies at det ble ofret dyr der. Atmosfæren i det området er til å få frysninger av. Det sies også at det spøker der. En kvinne skal befinne seg i det tjerne med langt, mørkt hår. Selv har Amalie hatt et skremmende møte med henne da hun så Svarta bli dratt ned i Trollkjella. Amalie ser denne kvinnen når hun forsøker å redde hesten opp av vannet.

Men det er ikke bare Svarta Amalie har problemer med. Hun får vite av Ola at den ene tjenestepiken deres, Ulla har stukket av med datteren deres, Kasja. Det ser ut at det onde ingen ende vil ta for ekteparet Hamnes. Det er som om det skjer noe hele tiden. Det er ingen fred å få. Det eneste Amalie og Ola ønsker er å leve et normalt liv som mulig for en gangs skyld. Men nå starter en intens jakt etter Kasja før det er for sent.

I snart 30 bøker av fossefallserien, føler jeg meg fremdeles ikke mett av Amalies eventyr, både gjennom gode og onde dager. Det er alltid noe som skjer. Og nye ansikter dukker opp (noe som alltid er spennende, selv om jeg savner noen av de gamle). At nye sagn også dukker opp i løpet av serien er et stort pluss.

Fossefall is still going strong. Fremdeles byr serien på mystikk, spenning, sagn, utfordringer og forbudte følelser. Selv om det nå allerede har blitt mange bøker i denne fantastiske serien, håper jeg at det kommer mange flere. Det er så mye jeg vil vite og jeg vil ikke at dette eventyret skal ta slutt med det første. Har blitt så glad i Amalie og resten av gjengen (til og med de onde). Så jeg gleder meg fremdeles til neste bok. Det er i alle fall sikkert!

Bakpå

Amalie finner Svarta i Trollkjella, et mystisk tjern som hun oppdager rett ved Furulia. Ola, som har fått nye opplysninger om fru Vinge, drar for å forhøre henne.

Det viser seg at konen var Karolius' ungdomskjæreste, og helt siden han forlot henne, har hun vært besatt av hevn.

Denne gangen har fru Vinge manipulert Ulla og Mikkel til  å gjøre jobben, og de rammer Ola og Amalie på verst tenkelige vis.

Originaltittel: Onde Hensikter

Forfatter: Jorunn Johansen

Sjanger: romanserie, overtro, spenning, kjærlighet

Målgruppe: Ungdom og Voksen

Antall sider: 254


Utgitt: 2011

Min utgave: 2011


Lest: 26.04 - 28-09 (2011)


Plot: 5

Tittel: 5

Omslag: 4

Baksidetekst: 3

Persongalleri: 5


Skrivemåte: 5


Slutten: 5


Høydepunkt: Nye ansikter, nye sagn og mange utfordringer for persongalleriet.


Lavpunkt: Syns baskideteksten har en tendens til å avsløre litt for mye av handlingen. Må nok også innrømme at både Amalie og Ola kunne være litt mer beskyttende overfor datteren deres. Det ser ut til at ingen tar seg nok tid til å ta seg skikkelig av henne.

Terningkast: 5

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge

4 kommentarer:

 1. dagens bok-annbefaling fra skien_m :smile:

  http://skienm.blogg.sol.no/files/2011/04/IMG_0096.jpg

  http://skienm.blogg.sol.no/files/2011/04/IMG_0097.jpg

  SvarSlett
 2. rufsetufsa02:51

  Takk for bokanbefaling skien_m :)
  Nydelig bokomslag. Jeg elsker gammeldagse bokomslag. Minner meg litt om disse Nancy Drew bøkene, men for en annen sjanger. Aldri hørt om denne boka.

  SvarSlett
 3. Hei Rufsa! ;-)

  Så flott omtale av Fossefall 29 :smile: Det varmer at du fortsatt liker bøkene og at du ikke har gått lei av de :mrgreen: Det gir glød til å fortsette å skrive. Tusen takk :smile:
  Jeg vet at de som abonnerer har begynt å få neste bok. Så tiden går fort, Rufsa, det er ihvertfall sikkert. Tenk at bok 30! kommer på markedet. 30 bøker! og flere blir det!!

  God leseglede videre ;-)

  Hilsener fra Jorunn

  SvarSlett
 4. rufsetufsa20:05

  Glad for at du likte omtalen :) Alt jeg skriver er ærlig, og jeg storkoser meg fremdeles med Fossefallbøkene, selv etter snart 20 bøker og der gleder meg at serien ikke gir seg ennå. For det er mye jeg vil vite mer om og som pirrer nysgjerrigheten min. Akkurat nå er jeg veldig spent på mytene angående Trollkjella. Så, keep up the good work :)

  God skriveglede videre :) Den dagen Fossefall kommer til veis ende (noe som forhåpentligvis er lenge til) håper jeg du kommer til å gi ut noe annet og ikke gir deg som forfatter. Det er du for god til!

  Hilsen Rufsetufsa :)

  SvarSlett