10. februar 2011

En bok av gangen har jeg lært...

I det siste har jeg lest fire-fem bøker "på en gang" og har lært at det er umulig. Da tar det så lang tid før jeg får lest ut noen av dem, for problemet blir hvilke jeg skal prioritere samt pensumbøker. Så for at det ikke skal bli for mye klabb og babb for meg har jeg vært nødt til å avbryte noen bøker jeg leste i. Ikke for at de er kjedelige, men for at jeg begynner på for mange bøker enn jeg klarer å gape over. Det er ikke særlig lurt siden jeg har pensum å lese ved siden av slik at det ikke blir for mye rot i mitt lille hode :)

Så med det velger jeg å avbryte Ildbarnet av Stephen King og We need to talk about Kevin av Lionel Shriver. Som sagt så avbryter jeg ikke disse bøkene av irritasjon og kjedsomhet, men for at lesingen skal gå flittigere for seg. Det er ikke så lurt å begynne på så mange bøker samtidig har jeg funnet ut. Så dermed velger jeg å gjøre det slik. Så blir det lettere for meg å komme seg gjennom bøkene også uten at det er påbegynte bøker som venter på å bli lest før jeg leser dem ut osv... Da blir det så fryktelig opphakket og det er ikke kjekt. Så en bok av gangen fra nå av. Har tenkt å disiplinere meg selv litt sådan :)

7 kommentarer:

 1. Ja, helt enig. Det blir for mye krøll å lese mange bøker på en gang. Jeg har selv brent meg på det flere ganger, og de ender alltid opp med at bøkene blir liggende halvleste. Men jeg er også slik at jeg er konstant nysgjerrig og lurer alltid på hva som står i ei uåpna bok. Dessverre er jeg også ganske utålmodig og liker bedre å starte ting enn å avslutte ting, så da kan det bli mange halvleste bøker etterhvert :)

  SvarSlett
 2. rufsetufsa14:13

  Hadde akkurat det samme problemet. Er jo så nysgjerrig på hvordan en bok er og begynner å lese i den selv om jeg har begybbt på så mange andre. Også måtte jeg passe på å lese litt i alle jeg hadde begynt på slik at det ble rettferdig :) Dermed gikk det laaang tid før jeg leste ut en bok mellom hver gang. Og i og med at jeg har planer om å greie den utfordringen om å lese 100 bøker i året, så funker ikke det systemet for meg, så jeg skal prøve hardt å holde meg til en bok og lese mer effektivt. Selv om det er mange bøker som venter på meg som jeg er veldig nysgjerrig på og som jeg gleder meg til. Et luksusproblem å ha "for mange" bøker :)

  SvarSlett
 3. Det høres fornuftig ut :smile: Jeg er blant dem som aldri har klart å lese mer enn en bok av gangen - skjønnlitteratur, vel og merke - kan gjerne kombinere fag og skjønnlitteratur.

  SvarSlett
 4. Eg har og brent meg på det, men har enda ikkje lært. Akkurat nå fører det til at klassikeren som eg så gjerne vil lese ferdig, blir kraftig underprioritert:( Men skal ta meg saman og kanskje bli like disiplinert (men bare kanskje:-P)

  SvarSlett
 5. rufsetufsa21:25

  Silje: Skulle ønske jeg var like flink til å være like bestemt som deg om akkurat det. Ulempen min er at jeg er så nysgjerrig på hvordan bøkene er og av og til har vanskeligheter for å bestemme meg for hvilken jeg skal lese, men nå skal jeg også prøve å ta meg sammen og holde meg til en. Slik at jeg ikke får dårlig samvittighet over å nedprioritere noen bøker jeg bare så vidt har begynt på og heller prøve å lese bøkene mer sammenhengende enn det jeg har gjort enn opphakket :)

  Elida: Det tok meg lang tid å bestemme meg for å gjøre noe med det. Jeg har jo også pensum å lese ved siden av og der må jeg veksle mellom flere bøker enn jeg liker, men på fritidslesingen kan jeg bestemme litt selv. Så nå skal jeg prøve å gjøre det litt lettere for meg selv uansett hvor hardt det blir :) Blir så "stressende" å veksle så mange bøker man har tenkt å lese. Det ble liksom ikke noe fremgang har jeg funnet ut etter så mange år, men bedre sent enn aldri :) Ønsker deg lykke til med disiplineringen. Er ganske nysgjerrig på hvordan det vil gå både med deg og meg. Hvor lang tid kommer jeg til å holde meg til en bok før jeg sprekker? :)

  SvarSlett
 6. He he, det har nok ikke noe med å være flink - har bare plass til en bok av gangen i hodet mitt :-)

  SvarSlett
 7. rufsetufsa21:53

  Det er vel muligens derfor jeg har vært litt surrete de siste åra. Leser så mye forskjellig med en gang. Det kan jo gjøre hvem som helst surrete og noe forvirret. Så kanskje jeg nå blir mer fokusert når jeg begrenser hva jeg leser og mer effektiv både når det gjelder pensum og det jeg velger å leser på fritiden. Skal bli godt å ikke føle presset om å skynde seg å lese alle de bøkene uten å bruke alt for lang tid :) Opphakket lesing er ikke den samme kosen man får ut av en god og spesiell leseopplevelse ;)

  SvarSlett