15. mars 2010

Grøsserne: Monsterblod, Bok 3 av R.L. Stine - denne forfatteren har livlig fantasi!

Den grønne massen steg enda høyere, som om den strakte seg opp etter ham og prøvde å dra ham ned igjen.

        Evan grep tak i badekarkanten med begge hender, tok tak av alle krefter og begynte å presse seg opp. Opp, opp fra det klissete, sugende slimet. Opp fra den merkelige kraften som nå syntes å trekke ham nedover igjen med fornyet kraft.


Originaltittel: (Goosebumps) Monster Blood

Norsk tittel: (Grøsserne) Monsterblod

Forfatter: R.L. Stine

Sjanger: grøsser,ungdom

Antall sider: 136

Utgitt: 1997

Lesetid: 4 dagerBakpå :      MONSTERBLODET KRYPER NÆRMERE

OG NÆRMERE...

 

Mot sin vilje må Evan være hos sin rare og litt skumle grandtante Kathryn mens foreldrene er bortreist. Sammen med venninnen Andy drar Evan til en leketøysbutikk, der de finner en støvete boks med noe som heter monsterblod.

    I begynnelsen er det morsomt å leke med det klisne monsterblodet. Og Evans hund, Trigger, liker det så godt at han like godt spiser det!

    Men så oppdager Evan at noe merkelig skjer med det grønne, slimete stoffet -- det vokser.

    Og vokser…

    Og vokser…

Og etter hvert vokser også monsterblodets appetitt på små og store som befinner seg i nærheten…Ikke egnet for voksne!

Les også SMIL TIL DØDEN

 

Oppsummering: Evan har lite lyst til å bo hos grandtanten hans, som han nesten aldri har møtt før og må tilbringe to uker der mens foreldrene hans er i Atlanta for å finne et nytt hus. Mens de er på husjakt blir Evan motvillig plassert til denne grandtanten Kathryn, men han får heldigvis ha med seg hunden Trigger til selskap, om det skulle bli for kjedelig. To uker kan høres lenge ut når man skal bo hos noen man ikke kjenner.Kathryn virker veldig skummel, sær og har denne katta som eneste selskap. Evan føler seg lite komfortabel i huset og det er vanskelig å kommunisere med Kathryn siden hun er døv. Han føler at både Kathryn og katten hennes stirrer mismodige på ham de få gangene alle tre er under samme tak. Men under en av lufteturene med hunden Trigger, blir Evan kjent med en jente som heter Andy. De går godt overens og blir venner. Sammen stikker de tilfeldigvis innom en leketøysbutikk og finner en liten boks som det står Monsterblod på. De er spente på innholdet og kjøper det. Men boksen med Monsterblod virker ikke som vanlig lekeslim. Det skvulper og hver gang Evan ser på det, virker det som om det vokser og vokser. Snart befinner han og Andy seg i stor fare når de ikke lenger vet hvordan de skal håndtere slimet som aldri slutter å vokse.Ettertanke: Monsterblod er en festlig og spennende bok som er morsom å tenke på i ettertid. Kan slim være i stand til å gjøre noe mer enn å sette seg fast på vegger og tak? Kan det leve sitt eget liv eller om det bare er en ting som er morsomt å gjøre andre kvalm med? Tror neppe at slim kan vokse og bli levende, men å gjøre det troverdig er bare noe R.L Stine kan.Høydepunkt: Masse spenning og humor. Man vet ikke helt hva man får, men lot meg bare rive med historien. Alt kan skje i R.L. Stines bøker og da er det bare å henge med selv om ikke noe av dette kan skje i virkeligheten. Det er plenty av underholdning!Lavpunkt: Skulle gjerne ha visst litt mer om bakgrunnen til noen av karakterene, men man kan jo ikke få alt skrevet ned heller. Det er morsmt å prøve å tenke seg til det selv også. Lage sin egen historie ut i fra det man har lest og som man skulle ønske man fikk svar på.Terningkast: 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar