15. juli 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Nightmare Man av J.H. Markert, A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, Second Life av S.J. Watson, A Time to Kill av John Grisham og Home Before Dark av Riley Sager, er fra egen boksamling
  
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Second Life - S.J. Watson  
De overlevende - Jane Harper

Antall leste sider:

527 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

I mørket - Cara Hunter

Bøker som leses nå:

📖The Nightmare Man - J.H. Markert
📖de der - Joyce Carol Oates
📖A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:
⃞  Home Before Dark - Riley Sager
⃞  Mørkefall - Sven G. Simonsen
To bøker ble lest i forrige uke, noe som er mest vanlig for min del. Av og til tre og av og til bare en. Det kommer jo an på hvor store bøkene er.

Natt til torsdag ble jeg ferdig med Second Life av S.J. Watson og må si jeg likte Before I Go to Sleep mye bedre. Second Life var bare irriterende, uengasjerende og brydde meg ikke noe særlig om hva som hendte. Denne hørte jeg på lydbok. Hadde hørt på den siden februar fordi jeg klarte ikke å leve meg inn i den.

I går kveld leste jeg ut De overlevende av Jane Harper, som er min første bok av henne. Boka er stemplet som krim, men det er ikke ren krim. Heller en blanding av krim og mysterie. Syntes denne var langsom og hadde lite handling. Det var også vel mye om småbarnsfamilie forhold fremfor det som foregikk rundt dem.

For tiden leser jeg The Nightmare Man av J.H. Markert. Synes at forlag blander sjangere altfor ofte. Stempler både thrillere og krimbøker som horror, når det egentlig ikke er det. Denne er markert som horror, men syns heller at det er en såkalt mørk krimroman. Liker noen av partiene, men ikke etterforskeren som er noe typisk og oppbrukt.

Om natta leser jeg de der av Joyce Carol Oates, og kan ikke si at jeg er helt begeistret. Liker å lese om dysfunksjonelle familier og mennesker som vokser opp i vanskelige kår, men den ene karakteren er nesten bare opptatt av damer, og det har vært mye om det i boka så langt. Syns ikke det er så interessant.

Av og på leser jeg A Child Alone with Strangers Philip Fracassi, som også er min første bok av ham. Er ikke helt fan av telepatiske evner i horrorsjangeren. Synes ikke det er skrekkelig eller noe slikt, men kjeder meg ikke ennå.

I forrige uke kom jeg meg ikke videre i A Time to Kill av John Grisham, for jeg var opptatt av å bli ferdig med De overlevende siden jeg var så godt i gang. Så den ble litt satt i skyggen, men skal ta den frem igjen i denne uka.

Siden jeg ikke ble ferdig med noen av hovedbøkene i forrige uke (stuelektyre og nattlektyre), er de neste bøkene på leselista de samme som i forrige uke. Home Before Dark av Riley Sager og Mørkefall av Sven G. Simonsen. Begge er forfattere jeg kjenner til. Leser ofte bøker av Riley Sager når jeg vil ha noe lett og underholdende.

Litt horror blandet med andre sjangre denne uka, også.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar