17. juli 2024

Filmer og Tv-serier sett i juni

Juni var også en bedre filmmåned enn lesemåned. Likte ikke alle filmene jeg så, men likte flere av dem i forhold til bøkene jeg leste.

I juni så jeg disse filmene:



No Exit (2022)

The Boy She Met Online (2010)

Scooby - Doo and the Loch Ness Monster (2004)

The Menu (2022)

The Dinner (2017)

The Fallout (2021)

Footloose (1984)

Ready or Not (2019) 

Jaws (1975)

The Rocky Horror Picture Show (1975)

Bernard og Bianca i Australia (1990)

Silent Night (2021)

La mørket vente (2018)

Primeval (2007)

The Nun II (2023)

My Friend Dahmer (2017)

 

 

Alien Abduction: Travis Walton (2022)

Alice i Eventyrland (1951)

Get Out (2016)

Planetarium (2016)

Alice, darling (2022)

Samleren (1997)

Flightplan (2005)
 
 
23 filmer ble sett i juni. En av dem var en dokumentar. Jeg så for meste horror og thrillere, og skeiet ut med andre sjangere underveis. Jeg så noen moderne filmer, men mange eldre filmer. Foretrekker eldre filmer fordi de hadde en bedre snert enn dagens filmer. Syns ofte at dagens filmer uansett sjanger er tungtrødde og seige i forhold til eldre filmer, som ofte var ganske underholdende ogengasjerende. Dagens filmer har en tendens til å være litt slappe.
 

Og hvilken film likte jeg best i juni?

 
The Rocky Horror Picture Show (1975)
 
Er ikke voldsom fan av musicaler, men liker noen og denne tar helt klart kaka. Ser den minst en gang i året, og av og til oftere også. Tim Curry stjeler showet og jeg har filmmusikken på CD, for den er også fengende.
 
The Rocky Horror Picture Show startet som et teaterstykke før den ble til film, tror jeg. Den er om Janet og Brad som må søke etter hjelp etter litt biltrøbbel i ingenmannsland. De kommer til et slags slott, i håp om å låne en telefon. I stedet for å ringe etter hjelp, møter de noen eksentriske folk og den beryktede Dr. Frank N-Furter som de aldri har hørt om. Han er en slags gal forsker eller hva jeg skal beskrive ham som, og derfra går ting fra galt til verre ...

Det er ingen handling som er lett å forklare da filmen er passe skrullete, noe som er meningen også. Den er veldig underholdende, sær og det er en film som er umulig å sammenligne med en annen film. En av mine favoritter.

Andre filmer jeg gjerne vil nevne i samme slengen, er: The Menu, Jaws, Ready or Not, Silent Night, Bernard og Bianca i Australia og Kiss the Girls. De andre var noe underholdende der og da, og noen var litt kjedelige.👿


Serier:

Fool Me Once

Dexter sesong 3

Cammo sesong 2

Nick & Aaron Carter: Fallen Idols

Camp Kulinaris sesong 7 

The Simpsons sesong 7

Sommernatt

Beverly Hills 90210 sesong 3
 
Seriene jeg er ferdig med er Fool Me Once og Sommernatt som var helt grei. Fool Me Once var ikke så sjokkerende og tror jeg foretrekker bøkene av Harlan Coben fremfor tv-seriene og filmene som baserer seg på bøkene hans.

Sommernatt var det heller ikke noe spesielt med. Veldig typisk norsk. 

Jeg er også ferdig med Nick & Aaron Carter: Fallen Idols. Det er ikke en vanlig serie, men en dokumentarserie. Grunnen er at Nick er for tiden anklaget for noen metoo-saker. Nesten alle band og artister jeg har hørt på i mange år, har enten blitt anklaget for disse metoo greiene, eller gjort noe annet kriminelt. Er det noe vits i å høre på musikk lenger?

Jeg ser også mange serier samtidig, både korte og de lange seriene. Jeg ser på mange lange serier som er på over tjue episoder hver sesong, og det er nok de jeg foretrekker fremfor disse korte Tv-seriene. De lange seriene jeg ser på, kommer nok til å ta en stund før jeg er helt ferdig med dem, men det gjør meg ikke noe. Noen av dem har jeg sett før og noen for første gang. Litt blanding av noe kjent og ukjent.

Som nevnt var også juni en bedre film og seriemåned, enn lesemåned. Hadde ikke vært noe særlig hvis det hadde vært like dårlig både på bokfronten og filmfronten. 👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar