8. mars 2024

Helgelektyre(633)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
A Time to Kill av John Grisham, My Heart is a Chainsaw av Stephen Graham Jones, Rooms of Wonder av Johanna Basford, The Beauty of Horror av Alan Robert, og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling
 
 

Funnet - Harlan Coben

Haiene - Øistein Borge

A Time to Kill - John Grisham


Leser vel de samme bøkene som sist helg, og blir kanskje ferdig med to av dem før uka er over ...


Natt til torsdag leste jeg ut denne:


 
My Heart is a Chainsaw - Stephen Gramham Jones
 
My Heart is a Chainsaw av Stephen Graham Jones. Slasher utgitt i 2021.
 
Første bok i The Indian Lake trilogien. Dette er en slags kjærlighetsbrev til slashersjangeren som blomstret på 70 og 80 - tallet. Boka er om tenåringen Jade Daniels som bor et sted hvor hun føler seg noe utenfor og annerledes. Hjemme er det heller ikke lettere da moren har vært vekk en lang stund, og faren hennes er alkoholiker. Hun drukner ensomheten og sorgene i horror og slasherfilmer. Etter et mislykket selvmordsforsøk, prøver hun å gå tilbake til det normale. Siden det er bare noen få måneder igjen til skoleavlsutningen, skriver hun en oppgave om nettopp det hun er ekspert på, nemlig horror og slashere. I mellomtiden oppdager hun ting som gjør henne sikker på at hjemstedet hennes Proofrock, Idaho, er i ferd med å bli til en slasher.

I natt leste jeg ut denne:

 
Stamina - Thomas Bagger

Stamina av Thomas Bagger. Utgitt på norsk i 2024.

Bok nummer tre i Task Force 14 serien, selv har jeg ikke lest de to andre. Den er om David Flugt som drar til fjellene i Norge, og sammen har han med seg Theresa og hennes datter Silja som er 10 år. De er begge traumatiserte på grunn av faren til Silja. David vil gi dem et så normalt liv som mulig, men han er kanskje mer positiv enn det Theresa er? Theresa og Silja må klare seg en stund alene, da David blir kontaktet av hans tidligere sjef. Dermed blir han sendt til Romania, og det blir alt annet enn ferie. Mens David er borte, føler Theresa en stor trang til å beskytte seg selv og datteren, for det er noen som ikke lar dem være i fred ....

I helga blir det å lese videre i disse:
 
 
Funnet av Harlan Coben. Thriller utgitt på norsk i 2023.
 
Andre bok i Wilde serien og oppfølgeren til Gutten fra skogen. Wilde vokste opp alene i skogen de første årene uten å kjente til sin egen alder eller bakgrunn. Nå i voksen alder, har livet så smått begynt å normalisere seg, men likevel trenger han en viss avstand til folk. Etter en DNA test som han sendte inn til en av disse nettstedene, fikk han en match som kan være hans far. Han drar for å møte denne personen, og han er kanskje ikke som forventet? Senere får han en match til som er en annen slektning. Det viser seg at han er forsvunnet. Han har vært forsvunnet så lenge at mange tror at han er død. All spor etter ham i sosiale medier er også dødt. Detektiven i Wilde vokser som vanlig. Han er ingen etterforsker, men når noe føles galt, gjør han sine egne undersøker. Det viser seg at denne slektningen ble kjent gjennom et realityprogram og senere vært en kjent influenser. Men etter en skandale, har omtrent all spor forduftet. Selv om mange tror at han kan være død, bestemmer Wilde seg for å følge magefølelsen, og prøve å finne ut hva som egentlig har skjedd.
 

Haiene av Øistein Borge. Krim utgitt i 2023.
 
Bok nummer seks i Bogart Bull serien. En jente forsvant under en feiring, og onkelen hennes ble stemplet som mistenkt for forsvinningen. Ti år senre blir en jente funnet død, og moren hennes får da endelig beskjeden hun har grudd seg til. Datteren hennes er død. Men hvor var hun alle de årene etter at hun forsvant?
 

A Time to Kill av John Grisham. Advokatthriller utgitt i 1989.
 
Første bok i Jake Brigance trilogien. Som vanlig tar opp Grisham opp alvorlige temaer. En ti år gammel jente blir utsatt for grov mishandling av to fulle menn. Det vekker opprør i samfunnet, spesielt da faren hennes tar hevn. Det gjør til at et alvorlig raseskille oppstår.
 
 
Siden sist helg har jeg fargelagt/malt dette:
 
Onsdag ble jeg ferdig med dette motivet:
 
 

  
    

Motivet er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

Motivet er fra denne boka:


 
The Beauty of Horror: A GOREgeous Coloring Book - Alan Robert
 
 

Motivene er fra denne boka: 


 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
 
God helg.
 
Ukas låt: I'm Alone - Melisa ft. Tommo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar