11. mars 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
A Time to Kill av John Grisham, My Heart is a Chainsaw av Stephen Graham Jones, Rock Paper Scissors av Alice Feeney, og The Guide av Peter Heller, er fra egen boksamling
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

My Heart is a Chainsaw - Stephen Graham Jones
Stamina - Thomas Bagger
Funnet - Harlan Coben

Antall leste sider:

475 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Det spøker på fjellet - Sidsel Jøranlid

Bøker som leses nå:

📖Rock Paper Scissors - Alice Feeney
📖Haiene - Øistein Borge
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:

⃞  Djevelpakten - Max Seeck
⃞  The Guide - Peter Heller

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ferdig Funnet av Harlan Coben og Haiene av Øistein Borge, og lese videre i A Time to Kill av John Grisham. Jeg leste ut Funnet av Harlan Coben, men ikke Haiene av Øistein Borge og leste videre i A Time to Kill av John Grisham.

Natt til torsdag leste jeg ut My Heart is a Chainsaw av Stephen Graham Jones som er første bok i The Indian Lake trilogien, og et kjærlighetsbrev til slashersjangeren. Likte hva Stephen Graham Jones ville med boka og alle referansene som man kjente til, men ble dessverre ikke helt fan av handlingen. Den var noe tungtrødd og hovedkarakteren ble mer slitsom enn morsom i lengden.

Natt til fredag leste jeg ut Stamina av Thomas Bagger som er tredje boka i Task Force 14 serien. Selv har jeg ikke lest de to andre, men syntes ikke det gjorde noe. I krimserier er jeg ikke så nøye da man får rikelig med bakgrunnshistorie når det gjelder hovedkarakteren uansett. Men denne synes jeg var noe tam og kjedelig, dessverre, både når det gjaldt språk og handling. Det ble aldri helt spennende.

I går kveld leste jeg ut Funnet av Harlan Coben som er oppfølgeren til Gutten fra skogen. Det var en god oppfølger i kjent Coben stil og jeg har sansen for Wilde. Synes også at boka hadde interessant tematikk.

Som nevnt ble jeg ikke ferdig med Haiene av Øistein Borge, selv om den er svært kort. Jeg får ikke noe connection med karakterene og handlingen er noe småtørr. Er heller ikke helt fan av krimbøker som finner sted i varme strøk. Så det er en vanskelig bok å leve seg inn i.

I kveld eller i morgen begynner jeg på en ny bok som er Rock Paper Scissors av Alice Feeney, som er en thriller og det blir min første bok av henne. Har hørt mye om bøkene hennes, og denne fristet mest.

Jeg har lest videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett. Det er ikke mange sider igjen nå. I det siste har jeg lest tjue sider i den nesten hver dag, og det har gått fint. Jeg har ikke noe i mot store bøker. Jeg foretrekker store bøker fremfor de små, men denne fenger bare ikke. Klarer ikke helt å komme inn i boka.

Har også lest noen sider i A Time to Kill av John Grisham, som er temmelig mørk og provoserende, noe Grisham er kjent for. Så den leses i små doser, men liker den for har sansen for fortellerstemmen hans veldig godt. Den er nøytral og ekte.

De neste bøkene på leselista er Djevelpakten av Max Seeck som er tredje bok i Jessica Niemi, og jeg har lest både Heksejakt og Jenta under isen. Den andre boka på leselista er The Guide av Peter Heller. Det er ikke horror, men thriller. Det er en forfatter jeg ikke har lest noe av tidligere. Jeg liker å lese bøker både av kjente og ukjente forfattere. Skape litt spenning på den måten som leser.

I natt leste jeg ikke en eneste side fordi jeg måtte se Oscarutdeligen. Vet det er bare snobberi, men når man er filminteressert, må man jo få det med seg. Har bare sett to av de nominerte filmene, så har mange å ta igjen. Ser mange filmer i løpet av et år, men ofte filmer som riktignok ikke er på Oscar nivå ...👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar