26. januar 2024

Helgelektyre(627)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Remaking av Clay McLeod Chapman, The Curse on Spectacle Key av Chantel Acevedo og En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou,  er fra egen boksamling
 
 


The Remaking - Clay McLeod Chapman

Jakten - Bernard Minier

Det du eier evig - Inger Johanne Øen

 

Natt til onsdag leste jeg ut denne:

 

 
Paret i nummer 9 - Claire Douglas
 
Paret i nummer 9 av Claire Douglas. Krim utgitt på norsk i 2023.
 
Det står krim på coveret, men kan også leses som psykologisk thriller da politifolka er mer i bakgrunnen. 
Den er om et ungt par, Saffron og Tom som har overtatt huset til Saffrons bestemor siden hun er på hjem, og de er i full gang med utbygging. Da arbeiderne finner to lik i hagen, ser ikke et liv på landsbygda like trivelig ut lenger. Politiet vil gjerne snakke med Rose, Saffrons bestemor. Noe de får, selv om Saffron har sine tvil, fordi hun er svært dement.
 
Samtidig hopper man i tid og blir kjent med Saffrons bestemor da hun var yngre og ble kjent med denne Daphne. De ender opp i et forhold, noe som blir komplisert da begge bærer på en del hemmeligheter. Har disse tidslinjene en slags løsning på det som foregår nå, og kommer Saffron og Tom til å bli boende etter det skrekkelige funnet?
 
 
I morges hørte jeg ferdig denne:
 
 
The Curse on Spectacle Key - Chantel Acevedo
 
The Curse on Spectacle Key av Chantel Acevedo. Barnebok utgitt i 2022.
 
Frank er en ensom gutt som har bøkene sine som venner. Han har ikke ekte venner siden han flytter mye på grun nav foreldrene sine. De liker å renovere gamle og spesielle bygg. For en stund siden lovte de at de ikke skulle flytte, men da de får høre om et fyrtårn, klarer de ikke å si nei. Dermed må de skuffe Frank nok en gang og sammen flytter de til Spectacle Key i Florida. Å renovere fyrtårnet de skal bo i, er en større utfordring enn de hadde tenkt. Foreldrene begynner å krangle mye, og de støter på det ene problemet etter det andre. På en av sine mange utflukter møter Frank en jente i gammeldagse klær. Senere skjønner han etter hvert at hun er et spøkelse. Han er den eneste som kan se henne, og hun har ingen minner fra sitt eget liv. Men han får vite at det ligger en forbannelse over stedet, og sammen prøver de å finne ut hva de kan gjøre for å oppheve den. På den måten kan kanskje Frank bli boende og gi jenta minnene hennes tilbake.
 
 
 I helga skal jeg lese videre i disse:
 

The Remaking av Clay McLeod Chapman. Horror utgitt i 2019.
 
Denne må jeg vente med å gi en oppsummering om. Har bare lest tjuefem sider og det har bare vært en slags introduksjon til resten av handlingen. Liker å bli bedre kjent med boka først, før jeg sier noe om den.


Jakten av Bernard Minier. Krim utgitt på norsk i 2023.

Bok nummer sju i serien. En sjåfør greier ikke å stoppe i tide da en ung gutt kommer løpende i veien fra skogkanten. På hodet har han et hjortegevir, og sjåføren legger merke til blikket til den unge mannen, og har aldri sett noen så redd før. Det er nesten som om han er blitt jaget av noen. Spørsmålet er om flere har opplevd det samme, eller bare den unga mannen er blitt utsatt for det. Samtidig får Martin Servaz en ny mann på laget, som nettopp er ferdigutdannet. 
 

Det du eier evig av Inger Johanne Øen. Krim utgitt i 2024.


Førset bok i en ny serie. Silja vegrer seg mot å dra tilbake til barndomsstedet utenfor Hønefoss etter mange år i Oslo. Det er en del ting fra hjemstedet hun helst vil fortrenge, og kanskje noen folk hun helst ikke vil møte på. Men hun flytter dit for å komme nærmere sin bestemor som er syk. Samtidig er det vemodig å dra tilbake med tanke på hennes kjære venninne Ann som forsvant for mange år siden, uten å få svar på hva som skjedde. Men det blir det kanskje en forandring på. Noen finner ved en tilfeldighet et lik i en tønne, og det er ikke vanskelig å gjette hvem det er. Blir bygda noen gang det samme?
 

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Enchanted Eearth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 
 
 God helg.


Ukas låt: Go Down Deh - Spice, Sean Paul & Shaggy



2 kommentarer:

  1. Så masse du har på gang Ina, det er kjekt å se. Øen har jeg liggende, og Minier har jeg lest. Håper du har en fin søndag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Må ha masse på gang, for har lett for å kjede meg. =) Skulle egentlig lese Jakten i fjor, men andre bøker kom i veien, men nå var det Jakten sin tur. For må ha med meg Minier. =)

      Tusen takk og i lige måde. Søndagen hittil har vært noe seig.

      Slett