25. august 2023

Helgelektyre(605)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Middag med en morder av Lisa Scottoline, Rooms of Wonder av Johanna Basford og En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou  , er fra egen boksamling
 
 


 
Passasjeren - Sven Petter Næss

Middag med en morder - Lisa Scottoline (Jeg har en annen utgave)

Øya - Sarah Pearse


I går leste jeg ut denne:

 
Silence for the Dead - Simone St. James
 
Silence for the Dead - Simone St. James. Gotisk horror/historisk roman utgitt i 2014
 
Kitty Weekes ankommer Portis House og året er 1919. Hun er der for å jobbe med traumatiske pasienter etter krigen. Mange kaller dem "madmen", men selv skriver jeg heller at de er traumatiserte etter hva de har sett og opplevd i krigen. Det er til sammen seksten mannlige pasienter, og huset har sykepleiere og andre ansatte. Kitty er der for jobben som sykepleier etter at en kvinne forsvant fra stillingen sin. Underveis blir man kjent med at Kitty rømmer fra noe, og ikke har andre steder å gå til. Huset har også sine hemmeligheter. Hun får vite om pasient seksten som aldri forlater rommet sitt og som hun ikke har sett. Hun hører om husets tidligere eiere før det ble omgjort til sykehus, som bare forsvant. Hun og andre legger også merke til underlige lyder. Hva er det huset skjuler?

 
I helga skal jeg lese videre i disse:
 

Passasjeren av Sven Petter Næss. Krim utgitt i 2023.

Harinder Singh får det travelt da et taxidrap skjer. Som vanlig har Harinder sterke instinkter og noe sier ham at det ikke var en tilfeldig hendelse. Etter noen undersøkelser, finner han mulig visse sammenhenger. Rekker han å se helheten før andre blir et offer? 
 

Middag med en morder av Lisa Scottoline. Thriller utgitt på norsk i 2019.

Denne er det for tidlig å si noe om da handlingen ikke er ordentlig i gang. Har så vidt lest femti sider og jeg foretrekker å ha lest mellom femti og hundre sider, før jeg blir kjent med konseptet. Så sparer det til senere.
 

Øya av Sarah Pearse. Krim utgitt på norsk i 2023.

Bok nummer to om Elin Warner. Denne gang ligger også handlingen isolert til som i forrige bok. Den er om et luksushotell som legger vekt på velvære, som ligger isolert til på en øy. Stedet skal ha hatt en mørk fortid, og folk mener at stedet er forbannet. En kvinne skal ha falt ned fra en klippe hvor man gjør yogaøvelser. Var det en ulykke, eller er det et mistenkelig dødsfall? Elin Warner, til tross for sin anstrengte forhold til jobben, tar saken.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivene er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 

 


Motivet er fra denne boka:


Enchanted Earth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 
 

Motivet e rfra denne boka:

 
Alien Worlds - Kerby Rosanes
 
God helg.
 
Ukas låt: The Sacrilegious Scorn - Dimmu Borgir


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar