21. juli 2023

Helgelektyre(600)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Jewelry Box av Hanna Kalrzon, Magiske eventyr av Johanna Basford og Colourmorphia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling



Kjølvann - Sam Lloyd

Begravet - Sharon Bolton

Skriften i vannet - John Ajvide Lindqvist


I helga blir det å lese noen bøker jeg nettopp har begynt på, noen jeg er godt i gang med, og noen jeg snart er ferdig med.


Kjølvann av Sam Lloyd. Krim/mysterie utgitt på norsk i 2023.

En bok jeg bør oppsummere senere da jeg bare har lest 25 sider. Foretrekker å oppsummere en bok etter å ha lest minst 50-100 sider. Det er samme forfatter som skrev Minneskogen for noen år siden.

 

Begravet av Sharon Bolton. Krim utgitt på norsk i 2023.

Dette er en handling som foregår i nåtid og fortid. Man følger tre forskjellige kvinnelige perspektiver. Den ene er politibetjent Florence Lovelady. Den andre er om Cassie. Hun er datteren til en innsatte, og man følger Sally, som er den innsattes kone. Larry, den innsatte, har vært fengslet de siste tretti årene og sliter nå med alvorlig sykdom. Fire barneskjeletter er blitt funnet ikke langt unna et nedlagt barnehjem, og han påstår at det er etter hans tid. Handlingen veksler fra 1969 da Florence kjemper seg inn i et mannsdominert politimiljø, og nåtiden hvor hun prøver å finne ut om de fire nye barneskjelettene. En bok om hemmeligheter og kanskje litt hekseri. Begravet er bok to i Florence Lovelday serien.


Skriften i vannet av John Ajvide Lindqvist. Krim utgitt på norsk i 2023.

Hans første krimbok og første bok i Blodstormen. Den er om Julia Malmros som sliter i hverdagen. Hennes første utkast til den nye boka i Millennium serien gikk til helvete, og etter en katastrofe under en Tv-sending, drar hun til hytta. Kanskje for å få skrivelysten tilbake og for å få ro på ting. Hun har nylig blitt kjent med Kim Ribbing siden han er en slags hackerekspert, og trengte hans kunnskap for å skrive om Lisbeth Salander. Hun og Kim ser ut til å trenge hverandre på en eller annen måte. I nærområdet skjer det noe forferdelig. Flere personer blir brutalt slaktet og bare en overlever. Hvem står bak denne voldelige midsommer handlingen, og siden Julia tidligere har vært i politiet,klarer hun å holde seg unna saken? Blir det noen ny bok?


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:




Motivene er fra denne boka:


 
Jewelry Box - Hanna Karlzon
 


 Motivene er fra denne boka: 

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
 


Motivene er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 
God helg.
 
Ukas låt: Here I Go Again - Whitesnake

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar