24. april 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House at the End of the World av Dean Koontz, Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar, Harpiks av Ane Riel, Fairy Tale av Stephen King, Daphne av Josh Malerman, Nightingale House av Steve Frechog The Bad Neighbour av David Tallerman, er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Harpiks - Ane Riel
The House at the End of the World - Dean Koontz
Brennende jenter - C.J. Tudor
Daphne - Josh Malerman

Antall leste sider:

638 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Nightingale House - Steve Frech
Det fins ikke monstre 2: Den hjemsøkte skolen - Kory Merritt

Bøker som leses nå:

📖 Chasing the Boogeyman - Richard Chizmar
📖 Nattreise - Tore Aurstad
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 En kamp mot demoner - Kjell - Vidar Åhman Teig

Planalgte bøker denne uka:

⃞   Uløste mysterier - Pernille Tufte Radeid
⃞   The Bad Neighbour - David Tallerman

I forrige uke hadde jeg disse målene: Å lese ferdig The House at the End of the World av Dean Koontz, En kamp mot demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig og kanskje Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar, og hvordan gikk det?

Vel, en av de ble jeg i det minste ferdig med og det var The House at the End of the World av Dean Koontz, og i stedet for En kamp mot demoner og Chasing the Boogeyman, ble jeg ferdig med noen andre bøker. De to sistnevnte bøkene trenger jeg mer tid på.

Natt til tirsdag hørte jeg ferdig Harpiks av Ane Riel. Jeg ville få med meg flere bøker av henne siden jeg likte Beist godt, som jeg leste i fjor, men Harpiks likte jeg dessverre ikke i det hele tatt. Liker å lese om dysfunksjonelle familier, men syntes ikke denne boka var hverken spennende eller interessant. Jeg henger meg ikke oppi lydbokinnleser fordi jeg alltid kommer til å foretrekke fysiske bøker og lese bøkene selv, men denne lydbokinnleseren var særdeles barnslig. Da snakker jeg ikke bare om da hun leste fra barneperspektiv, men ellers også. Syntes det drepte både stemning og spenning.

Natt til torsdag leste jeg ut The House at the End of the World av Dean Koontz, som er hans nyeste. Det er en blanding av horror og thriller. Synes han var mer old school nå. Med old school mener jeg når han var på sitt beste, så han har det i seg ennå. Likte hovedkarakteren, plottet og det meste av boka.

Lørdag leste jeg ut Brennende jenter av C.J. Tudor og Daphne av Josh Malerman. Den ene er thriller og den andre er horror. Brennende jenter hadde et interessant tema, men det var noe slapt utført, og slutten ble noe smådum. Daphne er en ungdomshorror. Et kjærlighetsbrev til basketball og horror. Liker bøker med vandrehistorier i, men denne vandrehistorien var noe småteit, og syntes at karakterene var noe barnslige med tanke på alderen.

Jeg har i de siste dagene lest Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar. Den er blitt stemplet som metafiksjon mange steder på Internett, men er egentlig ikke det, for det er et notat i boka som er skrevet av forfatteren. Om at boka er delvis inspirert av hans eget liv og noen hendelser og karakterer er fiksjon. Jeg liker at boka er en blanding av horror og true crime, men liker det ikke når hovedkarakter får større rolle enn krimsaken, noe som er et dilemma i denne boka. Boka er helt grei så langt.

Om natta leser jeg Nattreise av Tore Aurstad som er en norsk horror til en forandring. Har lenge sytet om at norske forlag ikke tar horror seriøst. Det har jo vært en del horror for barn og ungdom, men ikke mye for voksent publikum. Da må man bestille horror på engelsk. Men det gjør ikke meg noe da jeg foretrekker horror på engelsk. Liker temaet i boka som er reality som lignende spøkelsesprogrammer man har sett oppgjennom årene. Jakten etter det paranormale. Synes at boka er mer humoristisk enn skremmende.

Jeg leste ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett og heller ikke i Fairy Tale av Stephen King, selv om sistnevnte var oppført som helgelektyrelesing. Etter fire leste bøker, er det vel lov å være litt boklei. Dessuten er dette bøker jeg leser når jeg vil i.

Jeg leste dog videre i En kamp mot demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig. Ser den har fått mye ros. Er nok ikke med i den fanklubben, for synes boka er vel guttete, men liker konseptet.

De neste bøkene på leselista mi, er disse: Uløste mysterier av Pernille Tufte Radeid. Selv om det er barnebok, bryr jeg meg ikke noe om det, for jeg er interessert i slike ting.

Den andre er en ukjent thriller. Har i hvert fall ikke sett noen andre lese den hittil, og syntes den virker både mørk og ubehagelig. Boka er The Bad Neighbour av David Tallerman. Ville ha noe ekstra mørkt da jeg kjøpte den for en stund siden.

Selv om det ikke gikk noe bra med målene i forrige uke, er det kjekt å ha noen å gå etter, likevel. I uka her har jeg som mål å bli ferdig med Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar og En kamp mot demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig. Det virker litt mer realistisk nå siden jeg er godt i gang med begge. Jeg blir nok også ferdig med Nattreise av Tore Aurstad siden boka er svært kort.

Håper det går bedre med målene i denne uka enn det gjorde i forrige uke.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar