6. mars 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Whisper Down the Lane av Clay McLeod Chapman, The Girl in the Basement av Ray Garton, Hidden Pictures av Jason Rekulak, Fairy Tale av Stephen King og The Toll House av Carly Reagon,
er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Whisper Down the Lane - Clay McLeod Chapman
Bastarden - Tonny Gulløv
The Girl in the Basement - Ray Garton

Antall leste sider:

527 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
Hidden Pictures - Jason Rekulak

Bøker som leses nå:

📖 Profeten og idioten - Jonas Jonasson
📖 Etterklang - Helga Flatland
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 Mødrenes synder - Frøydis Lilledalen
📖 The Toll House - Carly Reagon

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Anomalien - Hervé Le Tellier
⃞   Alt han sa - Lise Marie Johansson

Forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Bastarden av Tonny Gulløv, Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen og Etterklang av Helga Flatland. I stedet ble jeg ferdig med Bastarden og noen andre bøker, og det var: Whisper Down the Lane av Clay McLeod Chapman og The Girl in the Basement av Ray Garton.

Grunnen er at jeg ville bli ferdig med de fleste påbegynte bøkene fra februar slik at ikke så mange ble med meg i mars. Synes at det er litt irriterende. Derfor ble jeg ikke ferdig med Etterklang eller Mødrenes synder.

Natt til tirsdag leste jeg ut Whisper Down the Lane av Clay Mcleod Chapman. Det er horror, som egentlig er thriller, men likte den godt. Likte at den var basert på satanic panic hysteriet som pågikk på 80-tallet. Likte også fortellerstemmen og noen av karakterene. Så leser gjerne mer av denne forfatteren.

Tirsdag leste jeg ut de siste sidene i Bastarden av Tonny Gulløv. En bok jeg har lest siden desember. Grunnen til at det tok så lang tid, er at den er på nesten seks hundre sider og det er en historisk roman. Jeg likte boka selv om jeg ble litt lei av å plukke den opp uke etter uke, for noen ganger er man gira til å få med seg andre bøker også, men jeg er glad jeg leste den, og leser selvfølgelig bok nummer fire i serien senere i år.

Samme kveld leste jeg ut The Girl in the Basement av Ray Garton som var en kort, liten horrorbok som jeg brukte bare en dag på. Interessant handling, men siden boka var på bare 102, ble man ikke altfor kjent med karakterene og man brydde seg ikke særlig mye om hva som skjedde, egentlig.

Leste så vidt i Profeten og idioten av Jonas Jonasson i helga, men ikke mye. Er ikke så veldig glad i humorbøker, men leser denne for å se om det blir min siste bok av Jonasson eller ikke. Liker komedier på film, mange av dem. Ikke sånn at jeg ler, men nok til at jeg blir underholdt, men i bokformat oppleves humor ofte litt tørt, og det er ikke en sjanger jeg higer mest etter.

Aftentid og morgengry av Ken Follett leste jeg ikke videre i da jeg konsentrerte meg om andre bøker og det er som sagt før, en bok jeg leser når jeg vil i som avveksling, men jeg leste dog videre i Fairy Tale av Stephen King. Selv om han er min favorittforfatter, og vet at han behersker alle sjangre, kommer jeg alltid til å ha et anstrengt forhold til fantasy. Klarer ikke å leve meg inn i det, for meg er han alltid best når han skriver horror og thrillere.

Mødrenes synder går det litt tregt med, men liker tematikken og språket litt bedre enn forrige bok Paradis. Boka oppleves som mindre stakkato. Er ingen fan av Petra, men man kan ikke like alle karakterene man leser om.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg The Toll House av Carly Reagon. Begynnelsen gikk litt tregt, men har funnet mer flyt i boka. Har lest mange horrorbøker med barni fokus i det siste, noe denne også har. Håper denne blir uhyggeligere.

De neste bøkene på denne lista, er disse: Anomalien av Hervé Le Tellier og Alt han sa av Lise Marie Johansson. Anomalien har jeg hatt liggende i mange måneder, og Alt han sa, ble sendt til meg tidligere i år, så man må prioritere litt, også.

I denne uka har jeg som mål å bli ferdig med disse bøkene: Etterklang av Helga Flatland, Mødrenes synder av Frøydis Lilledalen, og kanskje Anomalien av Hervé Le Tellier, hvis jeg rekker å få begynt på den.

Snøen er tilbake og det er bare å snø inne, for har mange bøker som skal leses. 😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar