18. mars 2022

Helgelektyre(430)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Thirteenth Tale av Diane Setterfield, Near the Bone av Christina Henry, Skumringstimen av Maria Trolle, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson og Colourmorphia av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling
 
  

Mrs. England - Stacey Halls

Near the Bone - Christina Henry

Det fins ikke monstre - Kory Merritt


Har endelig blitt ferdig med noen bøker siden sist helg. Det var jøye meg på tide ...

 I går leste jeg ut denne:

Jomfruene - Alex Michaelides

Dette er Michaelides andre bok. Leste Den tause pasienten for noen år siden som jeg ikke likte noe særlig, men likte denne bedre. Dette er ikken noen fast oppfølger, så man trenger ikke å lese Den tause pasienten først.

Jomfruene er en thriller med akademisk setting, noe jeg liker. Den er om Mariana som lever som et spøkelse etter at hun mistet sin kjære ektemann, Sebastian i en drukningsulykke. Nå har hun bare Zoe, tantebarnet som hun og Sebastian har vært verge for, etter at foreldrene hennes døde i en stygg bilulykke. Zoe er student, og når det har skjedd et drap på det samme college Zoe er student, får Mariana en telefon fra Zoe som spør henne om hun kan komme. Mariana er psykoterapeut og må utsette gruppeterapi med en gjeng hun har ansvar for. På college får Mariana vite om Edward Fosca og Jomfruene. Jomfruene er en kollokvium som består av kvinnelige studenter som kanskje har en fordel av å ha kjente foreldre med stor innflytelse. Jomfruene er vakre og kanskje en smule overlegne kvinner. Det er det andre på college får inntrykk av.

Da flere drap skjer, blir Mariana redd for sin egen og Zoes sikkerhet, men samtidig har hun sine mistanker selv om politiet ikke tar henne seriøst. De liker ikke at andre blander seg inn, men klarer hun å holde seg unna?

I natt leste jeg ut denne:

 
Jenta under isen - Max Seeck

Hadde under 90 sider igjen av denne og bestemte meg for å lese den ut i natt, siden jeg har lest i den i omtrent to uker.

Det er oppfølgeren av Heksejakt, og må si jeg likte Heksejakt bedre. Jenta under isen fikk en annen tone på en måte og det føltes ut som om den ble skrevet av en annen forfatter. Var heller ikke helt interessert i temaene som blant annet var influensere, Instagram og manga. Er ikke den som er begeistret for noen av de temaene, så sånn sett er jeg noe skuffet over boka. Jeg liker Jessica Niemi, for hun er kul, men til tider kan hun også være noe overkul. Man blir litt småsliten av henne.

I Jenta under isen blir Jessica Niemi satt på prøve, for teamet hennes har fått ny leder og de liker ikke hverandre noe særlig. Sånn er det med sterke personligheter i samme rom ... To influensere, en gutt og en jente er sporløst forsvunnet, og jo mer de graver, jo mørkere virker saken å være, og større. Samtidig blir en kvinne funnet død på en strand og hun har på seg klær som er typiske i mangaserier. Er det noen sammenheng?

Kapitlene er svært korte og det skjer noe hele tiden, men likevel føles oppfølgeren noe slappere enn hans forrige bok.

I dag ble jeg ferdig med denne:

 
The Thirteenth Tale - Diane Setterfield
 
Brukte nesten tre uker på den, men det var verdt det. Handlingen er langsom, men det gjorde ikke noe da det var stemningsfullt og de fleste karakterene var interessant å bli kjent med.

Den er om Margaret Lea, som får æren av å skrive en biografi om Vida Winter, en svært populær forfatter som lever et rolig og tilbaketrukket liv. Ingen vet noe særlig om henne, ikke en gang hennes virkelige navn. Margaret drar for å bo hos henne på ubestemt tid for å skrive ned det Winter har å fortelle. Spørsmålet er om hun skal stole på det hun sier, og samtidig oppdager Margaret ting om seg selv.

Mystisk, gotisk og likte at handlingen tok seg godt tid. Er nok ikke like stor fan som mange andre, men det er likevel en god bok.

I kveld og i natt skal jeg begynne på nye bøker. I kveld skal jeg begynne på Mrs. England av Stacey Halls. Leste Heksejakten av henne tidligere i år og likte den godt. Ville lese mer av henne. Mrs. England er ikke oppfølger eller noe. Det er enkeltstående bøker så vidt jeg vet.
 
Og i natt er det på tide med en horror og det blir Near the Bone av Christina Henry. Den ble utgitt i fjor.
 
Har ikke tenkt å si noe om bøkene, for for det første har jeg ikke en gang begynt på dem, og foretrekker å lese minst 100 sider av en bok før jeg blir kjent med den og forteller hva de er om.
 
I tillegg skal jeg lese videre i Det fins ikke monstre av Kory Merritt. Det blir nok den eneste boka jeg blir ferdig med i helga, siden jeg ble ferdig med en del bøker på fkort mellomrom rett før helga. Liker å ta meg tid til bøkene jeg leser. Bruker stort sett alt fra en til to uker på å lese ut en bok. Spørs hvor mye de engasjerer og hvor mye man vil lese fra dag til dag. 

Det eneste jeg vet om Mrs. England er at det er en historisk roman og det eneste jeg vet om Near the Bone er at den inneholder vinter og isolasjon. Siden dagene blir lengre og lysere, tviholder jeg på mørketiden gjennom bøkene så lenge jeg kan. 😈

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 
 


Motivene er fra denne boka:

Skumringstimen - Maria Trolle

Motivet er fra denne boka:

Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)
 
 

(Samme motiv som forsiden, bare speilvendt).

 Motivene er fra denne boka:

Colourmorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Purple Rain - Prince

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar