16. august 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Stesøster av Jennifer Donnelly, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King og Genesis av Karin Slaughter, er fra egen boksamling

 

  Bøker som ble lest i forrige uke:

Ryktet går - Lesley Kara
Skyldig - Sven Petter Næss

Antall leste sider:

680 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Han er min - Oyinkan Braithwaite
🖉 Stesøster - Jennifer Donnelly
🖉 Ryktet går - Lesley Kara

Bøker som leses nå:

🕮 Martin Servaz 5: Konfirmanten - Bernard Minier
🕮 Litt av en tid - Kiley Reid
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Will Trent 3: Genesis - Karin Slaughter
⃞   Hesteguttene - Johan Ehn

Det ble to bøker i forrige uke, også. Det magiske tallet to. Tenk å ha disiplin å lese fem bøker i uka. Hadde vært mer fornøyd da, for har to og en halv eske uleste bøker som venter, og noen uleste bøker til i hylla.

Natt til tirsdag leste jeg ut Ryktet går av Lesley Kara, og det var en bok jeg lenge hadde hatt lyst til å lese, for konseptet virket litt spesielt, men likte kanskje ikke fortellerstemmen. Kommer ikke til å si mer om mening og handling siden jeg har skrevet en del innlegg om den tidligere, og anmeldelse.

I forrige uke smugleste jeg en bok for noen ganger trenger man et avbrekk fra de bøkene man allerede leser, og fredag den 13 leste jeg ut Skyldig av Sven Petter Næss. Det er den tredje boka om Kripos ettterforsker Harinder Singh. Jeg har ikke lest den første, men leste Skjebnesteinen tidligere i år. Likte den ikke så godt som mange andre for syntes det ble noe komedieaktig og for lett mot slutten. Ble ikke så begeistret for Skyldig heller, men likte den et hakk bedre. Liker språket hans, men det er ikke alltid sakene i bøkene hans fenger. Men Skyldig fenget litt mer.

Den er om Helene Waaler som er tilbake i kjente trakter etter å ha sonet flere år i fengsel, og ikke alle liker det. Hun er nettopp satt ut i det fri etter å ha sonet for drapet på moren og stefaren hennes. Hun ble funnet skyldig i å dra fra hennes egen konsert og senere samme kveld, komme hjem på gården for så å drepe moren og stefaren hennes, men var det hun som virkelig gjorde det? Hun har aldri tatt på seg noen skyld. Harinder Singh er sykmeldt, men blir bedt om å se på gamle beviser på nytt. Er han interessert, og blir gamle saker noen gang løst? Ting blir ikke bedre da et nytt mord skjer ...

Liker språket og humoren. Kapitlene er korte og enkle, så det er lett å lese noen sider ekstra, men føler at jeg har lest lignende krim før og foretrekker nok noe som er mørkere.

Jeg er ennå ikke ferdig med Konfirmanten som jeg har lest i en uke, men kjeder meg ikke, og den er i hvert fall mørkere. Det er bok nummer fem om Martin Servaz, men de kan fint leses som frittstående. Den er om en tilfeldig mann som finner to jenter fastbundet til hvert sitt tre i noe som ligner på konfirmantkjortler. De er i begynnelsen av tjueårene, og den ene er mer brutalt drept enn den andre. Hva er årsaken og kommer det til å ende opp som et uløst mysterie?

En rolig krimbok med mange mørke elementer, mye dysterhet og karakterer som er lett å bli nysgjerrig på, så jeg er spent på fortsettelsen.

Om natta leser jeg Litt av en tid av Kiley Reid som jeg liker sånn delvis. Jeg liker Emira og liker best å lese om henne, men usikker på Alix, som er moren til barna Emira er barnevakt for. Det er de to kvinnene som er i fokus i boka. Emira er i midten av tyveårene og bekymrer seg for arbeidslivet. Hun ønsker arbeid som kan gi henne diverse tryggheter, men det er vanskelig å finne. I mellomtiden er hun barnevakt for barna til Alix, som er en typisk karrierekvinne med fine vaner. Alix er redd for at Emira ikke vil jobbe for dem mer, etter at hun blir tilkalt sen en kveld da noe skjer. Hun håper at Emira kan steppe inn og ta den største jenta med til en butikk i nærheten i ellevetiden til de får ordnet opp i noe som har hendt hjemme på grunn av mannens jobb. Men turen til butikken blir alt annet enn hyggelig da etter å ha vært i butikken en stund, blir Emira kontaktet av en vekter. På grunn av en bekymringsmelding av en annen kunde, er de redde for at hun har kidnapet jenta siden Emira er mørkhudet og jenta hvit. Hvordan skal hun forklare at hun er jentas barnevakt så sent på kvelden og blir hun trodd? Vil hun fremdeles ha lyst til å jobbe for denne familien igjen etter denne situasjonen?

En bok om mange fordommer og situasjoner. Boka veksler mellom Emira og Alix perspektiv, og synes at Emira er mer interessant å lese om. Er ikke storfan av boka, men liker den delvis og virker småinteressant.

I forrige uke har jeg også lest videre i både House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King, som begge er langtidsprosjekter.

Godt mulig jeg blir ferdig med både Konfirmanten og Litt av en tid som jeg har brukt lenger tid enn planlagt. De neste bøkene på leselista er Genesis av Karin Slaughter, som er bok nummer tre i Will Trent serien og håper å få begynt på Hesteguttene av Johan Ehn. For noen ganger trenger man å lese litt bøker man ikke er vant til å lese. Det blir variert lesestoff i denne uka også. Noe mørkt og noe alvorlig. Passer meg bra, det.😀

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar