2. april 2021

Helgelektyre(380)

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Knust av Karin Slaughter, In Darkness, Shadows Breathe av Catherine Cavendish, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Beauty of Horror av Alan Robert og Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, er fra egen boksamling
In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish

Heksejakt - Max Seeck

House of Leaves - Mark Z. Danielewski

 

Natt til mandag leste jeg ut denne:

Knust - Karin Slaughter

Slaughter skriver både enkeltstående thrillerbøker og krimserier. Har lest noen av thrillerne hennes de siste årene og virkelig har fått sansen for dem, og tenkte å prøve ut hvordan hun takler krimsjangeren. Kan ikke klage der heller.

Dette er andre bok om Will Trent. Den ble opprinnelig utgitt i 2008 og for første gang utgitt på norsk i 2017. Jeg kom tilfeldigvis over den i en dagligvarebutikk og sjekket ikke hvilken nummer den var i serien om Trent, men var egentlig ikke så nøye heller. Når det gjelder krimserier, kan de fleste leses i en litt rotete rekkefølge, for man får med seg sammenhengene likevel. Det er alltid en ny sak og det er bare karakterene som man får fortsettelsen av, men med gode bakgrunnshistorier, blir det ikke noe hull i handlingen, synes jeg.

Knust er om Will Trent som skal granske et nytt åsted. Åstedet består av en mordsak og en kidnappingssak. Hvem som er kidnappet og hvem som er myrdet, kan jeg ikke si, for åstedet blir beskrevet som en slags luresak. Ser man det man egentlig ser, eller kan synet bedra? Noe Slaughter er god på. Med seg på laget har han Faith Mitchell og hun er alt annet enn hyggelig, og han har lyst til å bytte makker. I forrige bok oppdaget han korrupsjon, og moren hennes var en av de skyldige, og hun måtte førtidspensjonere seg. Derfor klarer hun Faith synet av Will for tiden. Vil de klare å samarbeide underveis? Livet står på spill for å finne den kidnappete jenta i live. 

En bok som jeg likte overraskende godt og vil gjerne lese mer om Will Trent. Han er ikke en typisk blærete helt. Han sliter med dysleksi, og prøver å skjule det for andre, og ser detaljer på åsted som ingen andre ser. En spennende fyr å lese om. Trenger litt mer tid på å like Faith Mitchell.

Natt til tirsdag begynte jeg  å lese Heksejakt av Max Seeck. Den er mørk, men samtidig ikke. Leser så mange mørke bøker at det er ikke mye som sjokkerer lenger, men jeg liker den. Den er om en kone til en kjendisforfatter som blir funnet død i deres hjem. Hun blir funnet død på en veldig grotesk måte. Hun blir drept mens han er langt borte på markedsturnering for å møte leserne sine. Det viser seg at noen er inspirert av trilogien av forfatteren. Mange likhetstrekk skjer i virkeligheten som i bøkene, og politiet får det travelt. Hvem er denne morbide morderen?

Spennende, lettlest, og siden kapitlene er korte, er det lett å bli revet med. Liker også stemningen som er blandet med spenning og litt uhygge. Er spent på fortsettelsen, selv om man har sine mistanker.
 
I dag eller i morgen blir jeg nok ferdig med In Darkness, Shadows Breathe. Det er min andre bok av Catherine Cavendish. Den er om Carol som overtar en luksuriøs leilighet for et halvt år mens eierne er i utlandet på grunn av en jobbkontrakt. I mellomtiden får Carol bo i fine omgivelser og sørge for at tingene er som de skal være når eierne kommer tilbake. Carol er en enstøing. Hun har en jobb, men ellers er hun alene uten venner eller familie. Fortiden har vært noe mørk og noe hun ikke ønsker å tenke på. Til tross for den fine leiligheten hun aldri ville ha hatt råd til selv, opplever hun merkelige ting, både helsemessige og overnaturlige ting. Hun føler seg ikke lenger alene i leiligheten og hun får vite at leilighetsbygget har hatt en ubehagelig fortid.

Boka høres kanskje typisk ut, men det er det ikke. Cavendish skriver litt dypere og på grensen til poetisk. Hun har sin egen fortellerstemme. Det er en kort bok, men bruker litt tid på den siden jeg leser litt tregere på engelsk og har det ikke travelt med å avslutte boka.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Danielewski. Sparer meninger og handling til anmeldelse, da denne boka er noe krevende og en bok vi kommer til å bruke en god stund på, men kjeder meg ikke. 

Siden det er påske skal jeg også lese De dødes tjern av André Bjerke, men fører det ikke opp på denne siden eller 100 bøker i løpet av året lista, siden jeg har lest den hvert år siden ungdomsskoletiden. Føler det er litt juks å føye det til med tanke på at det er en bok jeg har lest mange ganger før.

Neste bok på lista blirThe Stand av Stephen King, men tror jeg skal føye den inn under avveksling senere. Det er en stor bok på 1325 sider, og det er en bok jeg gjerne vil bruke tid på. Kommer nok til å bruke et halvt år på å bli ferdig med den, men det gjør meg ikke noe.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
Motivene er fra denne boka:

The Beauty of Horror: A Goregeous Coloring Book - Alan Robert
 
 

Motivene er fra denne boka:

Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon

God helg og god påske. 

Ukas låt: Story - NF (Noe voldelig, men har en kreativ twist)

10 kommentarer:

 1. Moro at vi er så ulike på noen ting. Fo deg kjennes det som juks. For meg er det å lese den samme boka en ny lesing. Hver gang. Jeg liker at alle leser på sin måte.
  Denne helgen synes jeg alle bøkene du skriver om virker interessante.
  ha en fin grøssende påskehelg, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du sier noe. Vi mennesker er snåle. =)
   De dødes tjern er den eneste jeg leser om igjen. Har prøvd å lese andre bøker om igjen, men vil aller helst huske dem slik de var. De dødes tjern er ikke den beste krimboka, men den skriker påske. Liker humoren, settingen, karakterene. Det er must påskelesing for meg. Liker også Døde menn går i land godt. Hører ikke på lydbøker for det har jeg ikke konsentrasjon til, men liker Radioteatrets versjon av dem begge. De er stemningsfulle og morsomme. =)

   Tusen takk og i lige måde. Ikke spis altfor mye snop, da. Kan bli kvalm av det. =)

   Slett
  2. Andre Bjerke/ Bernhard Borge var genial. Har du sett nyinnspillingen av De dødes tjern?
   A er også fan av Radioteateret. Der er jeg som med deg og lydbøker.Blir rastløs

   Vi gikk tomme for snop i går. Krise ...:)

   Slett
  3. Er enig. Liker humoren hans og måten han beskriver ting på.
   Har bare sett traileren, men er allltid skeptisk til remakes. Synes ikke de har noe sjel.. Er den verdt å se?

   Kan sende noe av påskeegget mitt i posten som A-post? =)

   Slett
  4. HaHa.Takk for at du vil dele. Du er skjønn. Men - vi klarer oss. Sender hastemelding om vi ikke holder ut. I dag laget vi Sarah Bernhard. De ser ut som bæ..., men smaker himmelsk.

   Sjekk Leselørdag i dag - to andre leser også Heksejakt. Moro!

   Så halve filmen. Så det er ikke en anbefaling. Den første er fin da

   Slett
  5. Man må dele det man har, vet du. =) Har ikke hørt om Sarah Bernhard så måtte søke det opp. Kjøkkenet er ikke stedet jeg oppholder meg mest. Men så veldig godt ut. Nesten som en blanding av snickers og brownies.

   Ja, er alltid skeptisk til remakes. Føles ut som repetisjoner med penere mennesker uten å tilføye noe nytt i historien, så foretrekker ofte de eldre versjonene. De har mer sjarm! =)

   Slett
  6. Remakes er sjelden bra Noe er vi enige om :)

   Slett
  7. Ja, den eneste jeg har likt, er The Ring, men ellers kan jeg fint leve uten remakes. Er ikke allergisk mot gamle filmer. Synes remakes ofte blir fasadepreget. Michael Bay har produsertt og ødelagt de fleste store horrorfilmene, uheldigvis. :/

   Slett
 2. For noen magiske bilder du fargelegger for tiden, jenta i sengen fikk det til å gå kaldt nedover ryggen på meg.
  Vi leser den samme boken i dag, det liker jeg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Misunner de som kan å tegne, da hadde jeg tegnet hele tiden. Kan bare tegne strekmenn og hodeskaller. =) Men fargelegging er gøy. Det går fort to-tre timer uten at man merker tid og sted. Man blir så oppslukt.

   Morsomt at vi leser den samme boka i påska. Det ble et tilfeldig valg, men angrer ikke. Den er ikke original, men det er lett å lese mer enn det man hadde tenkt å gjøre. =) Håper påskehelgen er fin!

   Slett