20. april 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse  
The Garden of Bewitchment av Catherine Cavendish, Naboparet av Shari Lapena, Jenta i isen av Robert Bryndza og The Institute av Stephen King, er fra egen boksamling


 

  Bøker jeg leste i forrige uke:

* The Garden of Bewitchment - Catherine Cavendish
* Flaggermusmusikk - Tyra Teodora Tronstad

Antall leste sider i forrige uke:

462 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Slakt - Espen Skjerven
Naboparet - Shari Lapena

Bøker som leses nå:

* Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates
* Jenta i isen - Robert Bryndza
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King

Planlagte bøker denne uken:

* Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates
* Jenta i isen - Robert Bryndza
*  Leonardo da Vinci - Walter Isaacson
* The Institute - Stephen King 
* Natt - Bernard Minier
 * Drapet på kommandanten bok 2 - Haruki Murakami

Natt til torsdag leste jeg utThe Garden of Bewitchment av Catherine Cavendish. Den var god, stemningsfull og noe klaustrofobisk. Hva den handler om, går jeg mer innpå i selve anmeldelsen, for skal ikke gjenta det en runde til siden det har blitt nevnt i noen tidligere innlegg allerede. Prøver å unngå at ting blir for gjentagende. Det er bare kjedelig.

Natt til fredag begynte jeg å lese Jenta i isen av Robert Bryndza, og det er første bok om etterforsker Erika Foster. Hun blir tilkalt av London politiet for å hjelpe dem med en spesiell sak. Hun blir mottatt med blandede følelser, og det blir fort hardt mot hardt. Men hun har vært ute en vinternatt før. Hun skal hjelpe London politiet med å finne ut hva som skjedde med jenta under isen som ble funnet av noen som var på vei til jobb. Den døde kommer fra en svært rik og innflytelsesrik familie, og den byen er svært nøye på klasseskille. Vil Erika Foster finne ut hva som har skjedd med den stakkars jenta?

Ingen original bok så langt, men liker måten den er skrevet på. Saklig og nøkternt, og har en fin flyt. Jeg liker den så langt, og har litt sansen for Erika Foster, selv om jeg foretrekker å lese om mannlige etterforskere.

Forrige lørdag leste jeg ut Flaggermusmusikk av Tyra Teodora Tronstad. Det er en roman blandet med et lite snev av fantasy. Jeg leste mye fantasy før, men ikke så mye nå lenger. Jeg liker sjangeren ennå. Det er bare det at det er ikke sjangeren jeg har higet mest etter i det siste. Men på grunn av det vakre og mystiske coveret, fikk jeg veldig lyst til å lese Flaggermusmusikk, og konseptet vekket oppmerksomheten stort.

Dette er heller ikke spesielt originalt, og synes heller ikke det er det viktigste. Både historien og måten den blir fortalt på, var fengslende. Selv om man har en viss anelse om hva som egentlig foregår, får man beholde intensiteten og mystikken likevel, og man er spent på fortsettelsen. Den er om Ellen og hennes lillebror, Enon, som har en mor som tar var på skadde/syke flaggermus i uthuset. Noen ganger forsvinner hun for å hvile seg i noen uker for å hvile. Hun sier ikke noe om hvor eller hvor lenge. Det eneste Ellen vet er at hun imellomtiden får ansvaret for alt hjemme. Holde orden, sende Enon til barnehagen og få alt til å se normalt ut i hverdagen uten moren deres tilstede, noe som er lettere sagt enn gjort. I tillegg får broren hennes ofte merkelige anfall. Hva er disse anfallene, og hvordan skal Ellen hanskes med det alene? Vil hun klare å holde alt sammen normalt mens moren deres er borte, uten at noen utenfor blir mistenksomme om at Ellen og Enon bor en stund uten moren sin?

Boka er både underholdende og spennende. De fleste karakterene er spennende å lese om, og det hele blir bare merkeligere og merkeligere, noe jeg har sansen for. En mørk og spennende ungdomsbok. Den er noe eksentrisk, men det er bare et pluss.

Samme dag begynte jeg å lese Mitt liv som rotte av Joyce Carol Oates, som jeg har hatt i hylla en stund. Det er ikke alltid man vinnner å lese alt med en gang. Jeg fikk lyst til å lese mer av Oates etter at jeg leste Svart vann i fjor. Hun har en spennende måte å fortelle på uten å overdrive. Hun har en stille måte å fortelle på, og samtidig holde på en viss nerve. Jeg har ikke gjort meg nok kjent med boka til å utdype meg så mye om den nå, og venter med det til senere i uka. Jeg liker å bli kjent med en handling før man skriver så mye om det. Liker å være litt mer sikker.

Siden februar i år har jeg lest Leonardo da Vinci av Walter Isaacson, ogThe Institute av Stephen King, og dette er siste gang på lenge jeg leser fire bøker samtidig. Blander ikke sammen handlingene, men merker at prioriteringen blir vanskeligere, så for meg er det bedre med to-tre bøker av gangen, slik at ikke all flyt blir ødelagt. Leonardo da Vinci er fremdeles interessant å lese om, både som menneske og den kreative kunstneren han var. 

Jeg er også spent på fortsettelsen avThe Institute. Om disse ungene som er kidnappet og tatt med til en institusjon som ligger øde til. De får mat og det er også en lekeplass utenfor, men av og til må de gjennom noen rare og harde tester. Hvorfor? Må de rømme derfra eller blir de sluppet fri? Luke Ellis er hovedpersonen i boka, og det kommer barn før og etter ham. Noen forsvinner og blir aldri sett igjen. Hva har skjedd med dem? Han vet bare at det er noe veldig galt med dette stedet og hvorfor er akkurat han og disse barna der? Spennende konsept.

Hvis jeg blir ferdig med noen av bøkene jeg leser i nå, er de neste bøkene på lista: Natt av Bernard Minier og Drapet på kommandanten bok 2 av Haruki Murakami. Jeg leste Drapet på kommandanten bok 1 i fjor, og likte den overraskende godt. Er alltid litt skeptisk til fortsettelser, men får håpe at det er det ingen grunn til denne gang. 

Det ser ut til å bli en uke med mye variert lesestoff, og sier ikke nei til det.

Usikker på hvor mye som blir lest og skrevet resten av april, for det er Magnus Carlsen Invitational, og det må man få med seg. For det er dessverre ikke ofte sjakkturneringer blir sent på Tv. Jeg får med meg halvparten av turnerningen siden det sendes annenhver dag på Tv og hver dag på Tv2 Sumo. Men jeg får med meg halvparten og det er bedre enn ingenting. 😊♞

6 kommentarer:

 1. Det første jeg tenkte da jeg leste denne var, heldiggrisen deg som har Drapet på kommandanten til gode, den kan du glede deg til. Oates er bra og da, skjønner ikke at sjakk kan være mer spennende :) Ha en fin uke Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sjakkfeber, vet du. Umulig å kurere. =) Litt rart å se dem spille med internettbrikker istedet for trebrikker, men like spennende er det. =) Litt skeptisk til at Drapet på kommandanten er en fortsettelse, men likte bok en såpass gått så for håpe den er god. =).

   Takk og i lige måde, Tine. =) Håper du får lest mange spennende bøker!

   Slett
 2. Toern -Kommandanten- venter jeg også på, den kommer vel i posten denne uka håper jeg.:)
  Fin leseuke til deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Grugleder meg til å lese den for er alltid skeptisk til fortsettelser i bokformat og filmformat, men får håpe det er en god forsettelse. =) Håper du får den snart!
   Takk og i lige måde. =)

   Slett
  2. Fikk boka i dag.:) Fikk lyst til å lese den med en gang, men skal være skjerpa og lese den jeg har begynt på ferdig først:)

   Slett
  3. Fint. =) Haha, skjønner problemet. Skal lese ferdig en av de jeg har begynt på nå og Natt av Bernard Minier, og så blir det Drapet på kommandanten bok 2 sin tur. Noen ganger får man lyst til å lese en bok med en gang, men samtidig bør man bli ferdig med de man har begynt på og planlagt først. Det er ikke lett. =) Gleder meg hva du synes om den til slutt. =)

   Slett