20. januar 2020

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Forsvunnet av Kendra Elliot, The Blind Assassin av Margaret Atwood, Dondald Ducks julehistorier,The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, og Full spredning av Nina Lykke, er fra egen boksamling 


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Forsvunnet - Kendra Elliot
* Donald Ducks julehistorier
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

450 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:


Bøker som leses nå:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
* Farlig farvann  - Viveca Sten
* The Blind Assassin - Margaret Atwood

Planlagte bøker denne uken:

* The Cabin at the End of the World - Paul Tremblay
* Farlig farvann  - Viveca Sten
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
* #Kampklar - Nina Rossing
* Full spredning - Nina Lykke

Forrige lørdag ble jeg endelig ferdig med Forsvunnet av Kendra Elliot som jeg strevde med helt siden nyttårsaften. Det var ikke helt den riktige krimboka for meg, for det ble altfor mye romantikk og klisjeer. Syntes det overdøvde mye av selve krimsaken, og ting ble dessverre for forutsigbart. I stedet for å skrive enda en oppsummering om boka som jeg har gjort i noen innlegg allerede, sparer jeg det til anmeldelse denne gang, istedet for å gjenta så mange ganger. Anmeldelse kommer i en av de nærmeste dagene.

Samme dag begynte jeg å lese i en horrorbok som heterThe Cabin at the End of the World av Paul Tremblay, og må si jeg har sansen for tittelen. Jeg har ikke kommet så veldig langt i den siden det har vært mye sjakk i det siste, men i dag er det hviledag i Tata Steel Chess, så jeg får ta igjen litt lesing av den i dag. Den er om sju år gamle Wen som er med sine adoptivforeldre i en hytte, og en fremmed mann kommer. Som sagt, er jeg lite kjent med boka ennå og har en følelse at det er noe apokalyptisk, men er heller ikke sikker på det, for jeg liker å gå inn i en bok uten å vite altfor mye om den på forhånd. Jeg liker fortellerstemmen godt så langt og stemningen.

Snart kommer jeg til å bli ferdig med Farlig farvann av Viveca Sten, for det er ikke mange sider igjen. Det er en stor bok på 428 sider, og den går litt tregt for den er hverdagslig. Jeg liker hverdagslig krim, men denne er kanskje for hverdagslig, og jeg savner mer uhygge.  Den er om Thomas Andreasson som jobber i politiet, og som begynner så smått å komme over sin egen familietragedie etter at hans nyfødte barn døde, og deretter skilsmisse. Han har jobbet mye i det siste, og selv om det egentlig er ferietid, er det en travel tid for politiet når et lik i et fiskegarn dukker opp, og ikke lenge etter, dukker det flere lik opp på ulike steder. Hvem er morderen? Jeg liker humoren i boka og enkelte i persongalleriet, men selve krimsaken er dessverre ikke spesielt engasjerende.

Jeg har også kommet meg videre iThe Blind Assassin av Margaret Atwood, og satser på at jeg blir ferdig med den rundt førstkommende onsdag. Den har vært litt utfordrende å lese, for noen partier er litt krevende. Men jeg liker det meste av boka, selv om det har gått litt tregt. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger, og hun ble ferdig med den for en liten stund siden. Heldigvis leser vi i flere bøker "samtidig", og har det ikke travelt.

Når jeg blir ferdig med Farlig farvann, skal jeg begynne å lese ungdomsromanen #Kampklar av Nina Rossing. Den er om netthets og det å bli utenfor. Et viktig tema som også høres spennende ut. Jeg har heller ikke lest noe av Nina Rossing før.

Hvis det blir tid til overs, er neste bok på liste Full spredning av Nina Lykke. Den fikk jeg av Bokklubben for ikke lenge siden, og var en av hovedbøkene som jeg glemte å avbestille. Jeg har hørt mye varierte tilbakemeldinger om denne og har vært litt skeptisk til Lykkes bøker generelt. Men det blir jeg alltid av bøker som får mye oppmerksomhet og ros. Vet ikke hvorfor, men slik har det alltid vært. Men nå får jeg likevel sjansen til å lese en av hennes bøker, og den sjansen har jeg valgt å ta.

Tata Steel Chess varer til søndag, og håper det blir lest litt både mellom og etter partiene.♞

2 kommentarer:

  1. Ja, hvorfor skal man blande romatisk kjærlighet med krim? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Huff, ja det samme sier jeg. En dårlig kombinasjon. =)

      Slett