30. desember 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Revival av Stephen King, The Blind Assassin av Margaret Atwood, Forsvunnet av Kendra Elliot, og Donald Ducks julehistorier, er fra egen boksamling


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Ingen
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

 384 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen. Men er snart ferdig med en anmeldelse av boka til Bjørnstad. Det blir lagt ut enten i morgen eller på onsdag.

Bøker som leses nå:

* Hekseknuten 2: Keiserens grav - Johan Rundberg
* Revival - Stephen King
* The Blind Assassin - Margaret Atwood

Planlagte bøker denne uken:

* Hekseknuten 2: Keiserens grav - Johan Rundberg
* Revival - Stephen King
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
* Forsvunnet - Kendra Elliot 
* Farlig farvann - Viveca Sten

Siste mandagsinnlegg for i år, og godt er det.

Jeg ble ikke ferdig med Hekseknuten 2: Keiserens grav av Johan Rundberg. Det er en spøkelseskrimserie fra Sverige for unge lesere, og må innrømme at jeg likte første bok, Gjenferdets stemme et hakk bedre. Men det er et gledelig gjensyn med Sebastian, og hans venner Manda og Max, som er både morsomme og sære sammen. Bøkene kan leses som frittstående.  

Keiserens grav er om en ny utstilling som åpnes på Östasiatiska museet, som de kaller Keiserens grav. På samme sted spilles det inn en julekalender som Manda har en av rollene i. Sebastian og Max er der ofte siden de kjenner henne, og sammen opplever de merkelige og tilfeldige ting som skjer på museet. Er det en forbannelse, eller hva er det som foregår? Sammen blir de nysgjerrige på det som skjer. Morsom og småspennende, men synes den første boka ver mer fargerik og hadde litt mer gnist.

Jeg leser fremdeles Revival av Stephen King, som jeg kommer til å ta med meg til 2020, siden jeg leser tregt på engelsk, men foretrekker å lese Stephen King og horror på engelsk. Synes det blir litt platt på norsk når jeg leser bøker fra den sjangeren. Har lest et parti som ikke var særlig spennende. Spennende begynnelse, men å lese om hovedkarakterens tenåringsår som spiller i band på forskjellige steder sammen med folk rundt hans egen alder, om forelskelse og jenter, var ikke så spennende, så håper at nå som hovedkarakteren er i voksen alder, blir interessant å lese om igjen, som i begynnelsen av boka.

Etter hvert skal jeg begynne å lese en ny bok som er forholdsvis ukjent og det er Forsvunnet av Kendra Elliot. Selv har jeg hverken hørt om boka eller forfatteren, dermed er det ekstra interessant å komme over bøker man har lyst til å lese. Jeg kjenner ikke til konseptet i boka så godt, så venter med å oppsummere den etter jeg begynner å lese den.

Jeg pløyer meg videre iThe Blind Assassin av Margaret Atwood, og kjenner jeg sliter litt med den for tiden, for det er enkelte partier det føles litt rotete hvor man mister tråden litt, før man fanger den igjen. Derfor går det litt tregt med den for øyeblikket. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger.

Ved siden av disse bøkene leser jeg Donald Ducks julehistorier som jeg velger å bruke litt tid på. Det har ikke noe å si hvis jeg fremdeles leser den når jula er over.  

Hvis det blir tid til overs, er neste bok Farlig farvann av Viveca Sten. Den ble utgitt i 2014, men av en eller annen grunn har den gått meg hus forbi. Det har også blitt en tv-serie av bøkene hennes. Jeg har ikke sett den heller, for jeg har sett svært lite tv-serier i det siste. Mange av de populære tv-seriene har ikke gitt meg lyst til å se dem foreløpig.

Usikker på hva jeg blir ferdig med i denne uka, og hva jeg rekker å begynne på, for lesingen går ikke så fort for tiden på grunn av VM i hurtig-og lynsjakk som har holdt på rundt til kl. 19 - 20:00 - tiden, siden forrige torsdag, men det er siste dag i dag, så jeg får ta igjen litt lesing senere i uka.

2 kommentarer:

 1. Du er over halvveis med Atwood, jeg heier på deg, har akkurat pløyet meg gjennom den selv :) Kos deg med sjakken, gleder meg til å lese hva du skriver om Ketil Bjørnstad :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for support og koselig å høre fra deg igjen. =)

   Jeg skal lese resten av boka for det er ikke så mye igjen og liker det meste av den, men tror denne gang det ville ha vært enklere å lese den på norsk?

   Tusen takk. Carlsen vant, så det var vel verdt å se sjakkturneringen, og det var gøy også. God jul. =)

   Slett