15. april 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Ikke slå av lyset - Bernard Minier
* Codex - Tom Egeland

Antall leste sider i forrige uke:

  1134 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen, siden jeg tok en tidlig påskeferie. Håper å få til noen i denne uka, men skal ikke love noe.

Bøker som leses nå:

* Et høyst upassende mord - Robin Stevens
* Ondskapens lenke - Elena Forbes
* Villette - Charlotte Brontë
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Et høyst upassende mord - Robin Stevens
* Ondskapens lenke - Elena Forbes
* Villette - Charlotte Brontë
* Drop Dead Gorgeous - R.L. Stine
* De dødes tjern - André Bjerke
* Maretorn - Tone Almhjell

Lenge siden jeg har skrevet mandagsinnlegg og innlegg i det hele tatt, Grunnen er at jeg tok en tidlig påskeferie. Skal prøve å få til noen innlegg i løpet av uka, men kan ikke love noe siden jeg ikke er hjemme. 

Siden jeg har vært logget av Internett i noen dager, har jeg fått lest litt. I forrige uke leste jeg litt over tusen sider og det skjer ikke hver uke. Det har skjedd minst to ganger før og det er lenge siden. Det hjelper litt med internettfrie dager av og til, hvis ikke soser jeg bort mye tid på YouTube og gaming som regel, på kveldstid. Så har tatt igjen litt lesing nå.

Forrige onsdag leste jeg ut Ikke slå av lyset av Bernard Minier som var min første bok av ham. Har boka Hvis helvete var av is stående ulest. Skal lese den også, selv om jeg ikke ble begeistret over Ikke slå av lyset. Syntes den ble veldig enkel og overdramatisert, og bød på veldig mye oppsummering mot slutten.

Samme dag begynte jeg å lese Codex av Tom Egeland. Egentlig tenkte jeg å ikke starte på den før slutten av april, men siden jeg var godt i gang med store bøker og foretrekker store bøker, så begynte jeg å lese den istedet for en annen bok jeg hadde tenkt å lese. Codex var en helt grei i kjent Bjørn Beltø stil, men det er ikke den sterkeste boka i serien, dessverre.

Nå leser jeg en bok som er ment for en yngre målgruppe og jeg liker å holde meg oppdatert om bøker for forsjellige målgrupper. Boka jeg leser nå er Et høyst upassende mord av Robin Stevens, som er fin for både barn og ungdom. Er ikke helt begeistret over saken som ikke er voldsomt spennende, men jeg liker humoren. Boka minner meg litt om disse TL-bøkene jeg var glad i som liten. En bokklubb for unge lesehester, og jeg tror den fremdeles eksisterer? Så man blir litt nostalgisk av å lese slike bøker,

Jeg sliter fremdeles med Ondskapens lenke av Elena Forbes, som jeg har lest i en god stund. Den er veldig seig, men det er heldigvis jeg også. Det får bare ta den tiden den tar. Jeg har det ikke travelt.

Jeg leser også Villette av Charlotte Brontë sammen med to andre bokbloggere. Den er litt tung, men interessant.

Hvis jeg blir ferdig med en av bøkene jeg skal lese i nå, skal jeg begynne på Drop Dead Gorgeous av R.L. Stine som er bok nummer tre i Return to Fear Street. Det er en frittstående bokserie for ungdom som er litt mørk og inneholder litt svart humor.

To andre bøker jeg skal begynne å lese er Maretorn av Tone Almhjell og De dødes tjern av André Bjerke. Det har vært min faste påskekrim i de siste tyveårene. Det er ikke min favorittbok. Det er Pet Sematary av Stephen King. Men De dødes tjern er og blir den store påskekrimboka for meg.

Om jeg rekker å komme meg gjennom eller starte på alle bøkene jeg har tenkt å lese i denne uka, er ikke godt å si. Jeg leser mye, men ikke fort. Jeg liker å ta meg tid med bøkene og bli kjent med dem,

2 kommentarer:

  1. Spennende at du synes Villette er interessant :) Jeg har ikke kommet videre fordi jeg har prioritert å lese ut en av mine påbegynte bøker, men nå skal jeg fortsette i påsken. Ønsker deg en fin påske :))

    SvarSlett
  2. Har ikke lest noen av disse før, blir spennende å se hva du synes :)

    SvarSlett