8. juli 2016

Helgelektyre(149) Og ingen bokanmeldelser før neste uke


The Mermaids Singing - Val McDermid
Lykkejegeren - Jan - Erik Fjell
Rosemary's Baby - Ira Levin

Jeg har ikke lest ut en eneste bok så langt denne uka. Beklager det. The Mermaids Singing av Val McDermid begynte jeg på torsdag forrige uke. Jeg liker den godt og foretrekker å lese på engelsk, men det går bare litt tregere når man leser på engelsk. Derfor det har tatt tid og det får ta den tiden det tar. Natt til søndag leste jeg ferdig Tunneler av Rod Gordon & Brian Williams og begynte samme natt på Lykkejegeren av Jan - Erik Fjell som var neste bok på min leselisten. På slutten av hver måned skriver jeg ned en liste over bøker jeg har tenkt å lese måneden etter og prøver å holde meg til den lista. Det er den eneste strukturen jeg har.

Og søndag ettermiddag begynte jeg på Rosemary's Baby av Ira Levin. Den samleser jeg med Birthe, som også er bokblogger. Vi har ikke satt noen frist på når vi skal være ferdig ennå og det gjør ikke noe. Vi tar det som det kommer. Blir neppe ferdig med alle disse tre i helga, men har som mål å lese ferdig enten The Mermaids Singing eller Lykkejegeren slik at jeg får begynne på Eating Animals av Jonathan Safran Foer før helga er over. Jeg grugleder meg til den. Håper bare den ikke blir for fæl. Jeg liker kjøtt til tross for at jeg er en god dyrevenn. Så håper den boka ikke blir for hard å komme seg gjennom, fordi dyreplageri er det verste jeg vet. Håper det ikke er en slik bok.

Har prøvd å skrive bokanmeldelser hele uka uten at det har blitt noe av. Sikkert fordi at jeg ikke er i skrivemodus for tiden. Så beklager for at det har stått litt stille denne uka og velger å ikke komme med noen anmeldelser før neste uke for tvangsskriving funker ikke, og har heller ikke tenkt å ta sommerferie. Men siden jeg har prøvd å skrive i uka her uten å komme noe lenger, så får jeg heller lese meg opp resten av uka, og komme med flere anmeldelser i neste uke for å rette opp for meg. Håper det går bra. Det er kjipt å prøve å skrive uten å vite hva man skal skrive og ikke være fornøyd med det man skriver, så da velger jeg å ikke legge det ut og heller vente til jeg er noe fornøyd, selv om jeg aldri blir fornøyd med det jeg skriver. Så glad jeg ikke er forfatter. Jeg drømte om å bli det da jeg var liten da jeg skrev mange historier (det gikk mest i spøkelseshistorier og alt mulig). Men nå i voksen alder drømmer jeg ikke om å bli forfatter eller noe lenger for jeg er altfor realistisk, og tror ikke på drømmer lenger. Jeg malte før i tiden, men det har jeg ikke gjort på mange år for har ikke hatt den samme inspirasjonen lenger. Så det er utrolig hva som forandrer seg oppgjennom årene. Jeg får heller være en leser og kaffedrikker. Det er vel det jeg er best på for bøker og blogging er vel hobbyen som har vart lengst sammenhengende mens andre hobbyer har vart av og på.

Så det blir ingen bokanmeldelser før neste uke og håper skrivemodusen er i gang da. Jeg får heller lese litt ekstra i helga som "straff":) Og som vanlig skriver jeg ikke noe om hva bøkene handler om i helgelektyreinnleggene for da blir det så unødvendig langt, og sparer det til anmeldelsene. Det er mye enklere sådan.

Håper at neste uke blir mer produktiv og at man ikke "står fast" hele tiden på grunn av skrivesperre.

Har dere lest noen av disse bøkene og hva leser dere i helga?

Ukas låt: I'm Alive av Disturbed8 kommentarer:

 1. Spent på hvordan du liker Skyggejegeren. Jeg tenker å lese Tysteren i helga, da jeg ikke har lest den før. Og nå setter jeg i gang med Harsems Barneranerne. Har fridag, og det er passe å lese slikt i sola, tenker jeg. Må få lest noen av de leseeksemplarene jeg har liggende. Etter et må jeg vel lese noe annet enn krim, enten en 1001-bok i lesesirkelen eller Adresse Alberta av Victoria Bø. Ha en fin lesehelg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser ikke Skyggejegeren, men Lykkejegeren:)Hvis det er det du mener? Roter fælt med titler jeg også enkelte ganger i kommentarfelt så vet det er fort gjort:) Har bare lest en bok av Fjell før og det var Rovdyret og den falt ikke helt i smak, så spørs om jeg liker Lykkejegeren eller ikke. Vi får se:)

   Harsem har jeg også lest noen bøker før av og det var Mammas svik, Brev til min datter, og Det perfekte rom. Hun er ingen yndlingsforfatter, men hun skriver godt. Spent på hvordan du liker Barneranerne. Den har jeg ikke hørt om.

   Jeg leser en god del av leseeksemplarer jeg også. Må få lest ned bunken, og samtidig prøver jeg å lese bøker fra min egen samling og prøver å gjøre det 50/50 slik at det blir rettferdig:) Det er ikke bestandig like lett.

   Misunner deg som er flink til å sette deg ut i sola. Det er ikke jeg god på. Jeg var det før i tiden, men nå er det en kamp å ta med seg en bok å sette seg ut i sola selv om det bare er å gå over dørstokken, haha. Men har vel aldri vært sommermenneske og er vel ikke den som går først ut når sola kommer. Er ikke meningen å være sær:)

   Kos deg med fridagen og resten av helga. Ser ut til at du leser mye variert du også. Det er spennende:) Ha en fin lesehelg du også:)

   Slett
  2. Jeg mente selvsagt Lykkejegeren. Tenkte vel på Skyggerom i samme slengen og blandet dem sammen;)
   Jeg synes Lykkejegeren var adskillig bedre enn Rovdyret, og Hevneren var skikkelig bra, synes jeg.
   Nuvel- mine leseplaner endres stadig, nå har jeg bestemt meg for å lese 1001-boka "En halv gul sol" istedet for "Tysteren". Den skal leses i Lines lesesirkel i juli, så da hiver jeg meg på med en gang. Boka virker interessesant, og jeg trenger å lese etter lystprinsippet for tiden. Har lest tre leseks på rad nå, så da får jeg ta et avbrekk. Deretter tenker jeg å lese Ferrante nr 3, og Torkil Damhaugs "De fem årstider".
   Ja, det er godt, men varmt å sitte i solveggen. Var ikke like glad i det før, men har satt mer og mer pris på det med årene. Tror jeg brente meg på leggen i dag..
   Takk i lige så.:)

   Slett
  3. Skjønte det. Slikt skjer med meg også:) Så du ga Lykkejegeren full score på Goodreads. Er for tidlig å si hva jeg kommer til å gi den. Vi får se:)

   Det er fort gjort med leseendringer. Selv prøver jeg å forholde meg til listene jeg setter opp fra måned til måned for å få en slags struktur i hverdagen på en måte, og prøver å lese annenhver gang av leseeksemplarer og mine egne bøker. Liker også å varierer mellom gammelt og nytt. Man trenger variasjon:)

   Det er vel derfor jeg ikke sitter så mye ute i sola for er ikke så veldig glad i varme, og synes det er så langdrygt. Kommer nok aldri til å bli sommermenneske. Venter på at høsten skal komme.

   Har aldri lest noe a Damhaug ennå, men har veldig lyst for bøkene hans virker spennende. Så det er et forfatterskap jeg må prøve meg på så takk for påminnelsen:) Det er ikke lett å få med seg alle for det er så mange forfattere og bøker for tiden. Av og til føles det ut som om alle har gitt ut en bok:) Skal prøve å få lest noe av Damhaugs til høsten:) Liker å prøve noe nytt:)

   Slett
  4. Ja, det er viktig med variasjon, synes jeg. Jeg har en slags plan i hodet mitt med veksling av egne bøker, leseeks, gammelt, nytt, sakprosa, krim, annet,- men jeg har merket at hvis jeg presser meg for mye til å lese det jeg synes jeg bør lese ift plan, kan jeg miste leselysten. I perioder med mindre konsentrasjon må jeg ha noe lettere feks..Så jeg må også følge lystprinsippet innimellom..
   Damhaugs bøker er kjempegode. Synes jeg. Han har jo god innsikt i menneskeskjebner han skriver om, siden han er psykiater av yrke..
   (ja, utrolig mange gir ut bøker for tiden..)

   Slett
 2. Jeg har ikke så mye struktur i livet for tiden så derfor setter jeg opp en leseplan for en ny måned siste dagen på slutten av en måned. Og det er greit å ha noe å følge etter. Skjønner at man kan få dårlig leselyst av å planlegge for mye, men kjenner jeg får dårlig leselyst uansett så jeg holder meg til disse leseplanene likevel:) Å miste leselyst kan skje av mange grunner.

  Jeg liker bøker med menneskeskjebner og som har god psykologisk innsikt og en annen forfatter som er god på det, er Karin Fossum selv om hun ikke er og ikke har vært psykiater. Men hun er veldig god på å beskrive menneskekarakter og at man får sympati for dem som egentlig ikke fortjener det. Hun begynte å skrive dikt før hun skrev krim. Det er rart å tenke på.

  Uansett hva man leser og hvor mye man leser så rekker man ikke å lese alle bøkene i verden uansett. Det er en kjip tanke, men det produseres jo bøker hver dag og tenk på alle som ble utgitt før vår tid.

  Men Damhaug og en del andre skal jeg prøve å få med meg. Synes det er kjekt å lese av både kjente og av forfattere jeg ikke har lest av før. Viktig å utvide horisonten:)

  SvarSlett
 3. Skjønner det er ekstra viktig å skape en form for struktur på dagene når du ikke har jobb/skole å gå til.
  Enig ang Karin Fossum, hun er en mester på området. Har lest det meste av hennes bøker.
  Ha en god natt, nå er det sengetid her..

  SvarSlett
  Svar
  1. Nettopp. Man må bare sette opp noen planer selv om det ikke er mange. Jeg setter opp disse månedslistene og hver dag skriver jeg ned i en bok hvor mange sider er lest og teller det sammen i slutten av hver uke. Så det er vel de eneste planene og strukturene jeg har satt opp for meg selv. Bare for å være "i gang" med noe. Man vil jo gjerne føle seg litt til nytte, og holde dagene gående på et vis.

   Enig. K. Fossum er det. Har lest det meste av henne jeg også. Liker Konrad Sejer bøkene hennes godt:)

   Skal snart legge meg jeg også selv om jeg ikke er noe trøtt. Får legge seg og lese mens andre i bygda sover:) God natt. Vi snakkes:)

   Slett