3. januar 2015

Månedens Bokanbefaling (desember)

Da er både 2014 og desember over og det er på tide med månedens bokanbefaling og oppsummering. Jeg leste en god del selv om det var jul og tok ikke ferie av den grunn. Jeg klarer ikke å holde meg unna lesing.

Bøkene jeg leste i desember var disse:

(Boka Morfar, Hitler og jeg mangler på dette bildet for jeg fant den ikke. Lette etter en timestid og så gadd jeg ikke å lete noe mer. Jeg vet at den er i en av hyllene, men kunne ikke se den. Den dukker nok opp igjen når jeg minst venter det).

Jellicoe Road - Melina Marchetta
Lykkeravnene - Paul Durham
Nemi: X - Lise Myhre
Morfar, Hitler og jeg - Ida Jackson
Guinness World Records 2015 - oversatt av Tore Sand
Joyland - Stephen King
Måneglasset - S.E. Grove
Soloppgang - Victoria Hislop
Ruby Redfort: Trekk pusten for siste gang - Lauren Child (Anmeldelse kommer!)

Jeg leste altfor få bøker til tross for at jeg leste en god del i jula. Aldri fornøyd før jeg har lest minst 10+ pr.måned, men ingen måneder er like og noen bøker trenger mer tid enn andre. Sånn er det bare. I desember leste jeg 6 bøker av kvinnelige forfattere, og 3 bøker av mannlige forfattere. Og 0 engelske bøker. Det skal jeg bli flinkere til i år. Lese flere engelske bøker. Har jo mange uleste bøker i hyllene på engelsk, så jeg får begynne å ta fatt på dem snart.

Det ble ingen femmere eller seksere i desember heller. Har ikke gitt femmere eller seksere på mange måneder nå. Det skal mye til. Sånn er det bare. Jeg er en leser som vet hva jeg vil ha:)

Selv om det ikke ble femmere eller seksere i forrige måned heller så vil jeg likevel anbefale en bok som jeg likte bedre enn forventet, så månedens bokanbefaling fra desember blir denne:


Måneglasset - S.E. Grove

Bakpå:

Hele sitt liv har hun vært omgitt av kart. Hun
ante ikke hvor farlige de kunne være.

Boston. 1891. I en verden der jordas kontinenter er blitt slynget inn i ulike tidsaldre, må Sophia legge ut på farlig ferd for å finne onkelen, kartmakeren Shadrack Elli, som er blitt kidnappet. Kidnapperne tror han kan føre dem til et legendarisk kart som skal ha makt til å endre fortid, nåtid og fremtid.

"... et fantastisk eventyr."
Publishers Weekly

"... stiller i en egen klasse."
Kirkus Reviews


Det ble riktignok ikke Stephen King som ble favoritten selv om han er min store forfatterhelt, men syntes boka Joyland var litt i det tammeste laget. Tamt til å være ham og man kan ikke være favoritt hver gang, så denne gangen ble det Måneglasset av S.E. Grove. Et eventyr gjennom tid og rom, med masse farer og hindre. Hele anmeldelsen kan dere lese her!

Ble dere fornøyd med forrige lesemåned og kom dere over noen favoritter? Eller ble det bare en skuffende måned?

Ha en god helg videre.

8 kommentarer:

 1. Anonym10:50

  Å lese bøker er absolutt produktivt! Selv har jeg bare lest Nemi X av disse - og jeg ELSKER Nemi, hehe ;) Men jeg fikk lyst å lese Måneglasset etter å ha lest om den her hos deg, så den går på leselisten min. Og jeg synes nå at du har lest mange bøker da, sammenlignet med hvor mye jeg får lest på en måned ;) Ha en fin lørdag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint at noen er enig med meg om at lesing er produktivt:) Blir vel aldri fornøyd med over antall bøker jeg leser med tanke på hvor mye tid jeg har til overs for lesing. Må bli flinkere til å bruke mindre tid til å sløse bort tid haha.
   Ha en fin lørdag du også!:)

   Slett
 2. Der hadde du bøker jeg både har lest og skal lese :-) Jeg har lest Joyland og ga den 5, selv om jeg er enig med deg i at den var tam til å være en Stephen King bok. Men Det mørke tårn av King, som er mine absolutte favorittbøker er mer like Joyland enn for eksempel Carrie, IT og Misery. De er absolutt mer spennende enn Joyland, men har noe av den samme tonen.

  Jellicoe Road har jeg lest, men den var ikke så superbra som mange sier, syntes jeg :-) Og Lykkeravnene har jeg på eBokBib så den skal jeg straks lese. Morfar, Hitler og jeg leste jeg i julen og den syntes jeg var en av de beste bøkene jeg leste i fjor. Jeg fikk så mye forklart og forstod så mye bedre hvorfor folk tar valg som etterpå viser seg å være fryktelig gale. Nemi er en av mine favoritter og, men jeg har ikke den boken du har på bildet. Så den må jo kjøpes :-) Soloppgang tenkte jeg at jeg skulle lese, men den er ikke så høyt på lista. Det er derimot Måneglasset. Den eneste grunnen til at jeg ikke har begynt er at den er så tykk! :-)

  Jeg leser En vis manns frykt akkurat nå, og den er på ca 1000 sider, så det er ikke det at jeg ikke leser tykke bøker :-) Den er nr 2 i Kongedreperkrønikeren av Patrick Rothfuss. Den første heter Vindens navn. De anbefales utrolig høyt hvis du ikke har lest dem. Det kommer en bok 3 og.

  Ønsker deg et flott Nytt År, Ina. Vi "snakkes" :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja Joyland var i det tammeste laget til Stephen King å være og altfor forutsigbart. Og Jellicoe Road likte jeg ikke så mye som mange andre gjorde, og det beklager jeg virkelig, men syntes dessverre den var litt oppbrukt:/

   Grunnen til at vi har mange av de samme bøkene er nok at vi har stort sett samme lesesmak:) Og ikke la størrelsen av Måneglasset skremme deg. Den er lettlest selv om den er tykk så det er bare å sette i gang og lese. Tykke bøker skremmer ikke meg heller og har lest både norske og engelske bøker på litt over 1000 sider. Så er nok ikke redd for å lese Vindens navn en gang i fremtiden. Har hørt mye om den boka/serien. Bare litt i tvil om det er min sjanger? Jeg får undersøke saken nærmere:)

   Godt nytt år til deg også, Astrid Terese:) Og det skal bli godt å se deg blogge igjen etter at du tok noen dager ferie. Vi "prates" igjen:)

   Slett
 3. En stor bokhaug nok en gang :D og jeg gleder meg til å lese Morfar, Hitler og jeg. Ellers vil jeg gjerne gi Måneglasset en sjanse :p
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det:) Og Morfar, Hitler og jeg var en fin bok å få med seg selv om den var litt tørr i enkelte partier, men vel verdt å få med seg, og bra at du også velger å gi Måneglasset en sjanse. Den er lettlest og underholdende selv om det er en stor bok. Er også spent på hva du syns om den:)

   Slett
 4. En bra stabel bøker, selv om du synes det er for få :)
  Måneglasset har jeg liggende, ser du har gitt den en 4 så kanskje jeg rekker den i løpet av året. Jeg var meget fornøyd med å bli ferdig med Alberte-bøkene, eller det var rart/trist å avslutte, men at jeg faktisk leste dem ferdig er jeg fornøyd med :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenker at jeg kunne ha rukket å lese mye mer med tanke på all den tiden jeg har til overs. Jeg må slutte å sose bort tid på "ingenting". Det er så lett for å skje haha.
   Tror kanskje du kommer til å like Måneglasset. Ingen favoritt eller det beste jeg har lest, men den er verdt å få med seg. Det var noe friskt med konseptet.
   Godt at du ble fornøyd med å bli ferdig med Alberte bøkene. Jeg savner den følelsen. En slags mestringsfølelse eller evnen til å være fornøyd av noe. Skulle ønske jeg også hadde den evnen:/

   Slett