25. oktober 2013

Helgelektyre(16)

Har ikke fullført en eneste bok så langt denne uka og det er for dårlig. I den ene uka er jeg i lesemodus (leste fire forrige uke), mens i denne uka er jeg mest i skrivemodus (har skrevet to anmeldelser). Så det virker som det er slik annenhver uke uten at jeg planlegger det. Men uansett leser jeg hver dag samme om det er i store eller små mengder.


Bøkene jeg leser i denne uka/helga er og som jeg er godt i gang med er:

Last days - Adam Nevill

Har lest en bok av Adam Nevill en gang før og det var i fjor. Jeg leste da: The Ritual som både var spennende og fengende, og jeg fikk lyst til å prøve meg på enda en bok av ham. Og en dystrere tittel finner man ikke? Adam Nevill er en av de "nye" grøsserforfatterne der ute. Han er ingen favoritt for min del, men slett ikke verst. Boka er om en uavhengig filmskaper som skal lage en dokumentarfilm om oppphavstedet til en tidligere sekt som eksperimenterte med religion, mørke krefter og andre diverse ting. Rare ting skjer under dokumentarinnspillingen, kan man si. Mer vil jeg ikke si noe om boka før den er lest og sparer mer til anmeldelsen. Så følg med!


Opprøret - Ally Condie

Jeg fikk hele Matched-trilogien som leseeksemplar av Mangschou. (Tusen takk!) Og Opprøret er den tredje og siste boka i trilogien. Leste Cassias valg og Flukten rundt våren og fikk denne boka litt senere i posten. Og tenkte å lese den nå og få med meg hele trilogien før året er omme. Det er en stund til ennå, men det er jo så mange bøker jeg skal rekke å lese innen den tid:) Dette er en trilogi for ungdom om romantikk i et dystopisk samfunn. Der det såkalte Samfunnet med stor S følger med alt og alle. De bestemmer hvor innbyggerne skal jobbe, hva de skal gjøre, hvor de skal bo og til og med hvem folk skal dele livet sitt med. De blir matched med hverandre gjennom en datamaskin, men Cassia får følelser for en annen. Skal hun velge tryggheten Samfunnet kan gi henne eller velger hun kjærligheten?

Dette er et interessant og spennende konsept. Ingen tvil om det, men likevel føler jeg ikke at det er en trilogi for meg. Konseptet er spennende, ja. Men av og til er ikke det nok. Jeg er litt skuffet over skrivemåten. Syns skrivemåten er litt platt/kjedelig. Og jeg tror ikke det har noe med oversettingen å gjøre. Jeg forventer litt mer liv og action. Noe fresht. Men alt i alt er det grei underholdning så langt og skal ikke utdype meg noe mer om boka eller trilogien før jeg skal skrive anmeldelse.

Når jeg enten blir ferdig med Last days eller Opprøret skal jeg begynne på denne:

 Djevelens fotspor - Amanda Stevens

Må jo bare lese enda mer skrekk mens det er årstiden for det. Leste en bok av Amanda Stevens tidligere i år; Dukkemakeren. Den så også skrekkelig og lovende ut, men dessverre skuffet den meg litt. Den ble for forutsigbar og småkjedelig for min del, men jeg må lese minst 2 - 3 bøker av en forfatter før jeg gir ham/henne opp. Å dømme en forfatter ut i fra bare en bok før man gir opp er for dårlig grunnlag så jeg velger å gi Amanda Stevens en gang til. Har ikke tenkt å si så mye om boka med egne ord, men heller vise dere boktraileren av den jeg fant på youtube som er stemning nok i seg selv.

Boktrailer


Da tror jeg ikke jeg rekker flere bøker denne uka eller resten av helga. Last days og Opprøret er begge på over 500 sider og selv om tykke bøker ikke skremmer meg, så tar det jo litt tid å lese ferdig. Og forhåpentligvis får jeg mulighet til å begynne på Djevelens fotspor av Amanda Stevens før helga er over.

Så denne helga byr på både spenning, grøss og litt romantikk. Litt blandet drops kan man si ... Men som sagt, jeg liker litt variasjon i lesestoffet selv om grøss/mørk litteratur er helt klart favoritt.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?
God natt og god helg!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar