12. juli 2013

Helgelektyre(2)

Det er helg ... igjen. Og jeg har helg/ferie i to uker i strekk til før det er tilbake til den grå hverdag. Det blir godt. Har hatt ferie i fjorten dager allerede og det føles ut som om jeg har rett og slett dovnet bort. Jaja, jeg får lest unna enda flere bøker da før jeg begynner på jobb. Så jeg trøster meg med det.

Bare i denne uka her syns jeg at jeg har både lest og skrevet en god del omtaler allerede. I denne uka ble jeg ferdig med Natten drømmer om dagen av Ingvar Ambjørnsen. Fantastisk bok på mange måter! Jeg har også endelig fått tid til å lese første bok i serien: Nattmannens datter av May Lis Ruus. Ikke den intense starten på en serie som jeg hadde håpet på, men jeg gleder meg til å lese videre. Og til slutt fikk jeg også lest ut Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant av Jonas Jonasson. Syns tittelen er snerten og jeg likte hundreåringen Allan, men selve historien var så som så. Syns ikke den var så artig som mange skulle ha det til. Men så er jeg heller ikke en person som ler lett. Kan ikke huske på at jeg har ledd av en filmkomedie en gang. Sikkert jeg som har en sær form for humor, men så har jeg en tendens til å være alvorlig. Det er vel sånn vi mennesker er. Vi er forskjellige og takk og lov for det. Skal prøve å få til en omtale av den boka enten i dag eller i løpet av helga. Det spørs hva som er størst av lesemodusen og skrivemodusen. Men alt i alt har det vært en effektiv uke så jeg har virkelig fått lest unna flere bøker nå når det er ferie. Så jeg blir ikke helt apatisk:) Jeg liker bare å være i gang og være opptatt med noe selv om jeg har fri.

I går og i natt har jeg begynt på to nye bøker som jeg skal kose meg med i helgen. Om jeg klarer å bli ferdig med dem før helga er over, kan jeg ikke å love, men jeg går i alle fall ikke tom for lesestoff. Så godt er det.


I går kveld begynte jeg med Brødrene fra Iron House av John Hart. Jeg leste en bok av Hart tidligere i år, nærmere bestemt i påsken. Da leste jeg Ved elven og jeg falt pladask for skrivemåten hans og skjønte raskt at jeg ville lese flere bøker av ham. Så nå falt valget Brødrene fra Iron House. Om en mann som prøver å komme seg ut av mafiamiljøet og starte et annet og mer normalt liv. Boka er spennende helt i fra start og jeg gleder meg til hvordan dette vil gå. Så jeg tror ikke at John Hart kommer til å svikte denne gangen heller.

Og i natt (jeg leser en bok på dagtid og en annen om natten slik at jeg slipper å bære med meg bøkene overalt. Har alltid en på stuebordet og en på soveromshylla. En kjekk ordning, syns jeg ...)


I natt begynte jeg på Jeg kan se i mørket av Karin Fossum. Jeg har lest mange bøker av Fossum, men jeg har lest fryktelig lite av henne nå i det siste. Jeg liker henne psykologiske thrillere/krimromaner. Syns hun beskriver mennesker så godt. Men må si at jeg liker Konrad Sejer - bøkene hennes best. Så det er en liten nedtur at han ikke er med i denne boka, men jeg skal gi den en sjanse likevel.

Har du lest noen av disse bøkene og hva skal du lese i helga?

God helg!:)

10 kommentarer:

 1. Jeg er også fossumfan og har omtalt denne IOC et par andre i det siste på bloggen. Selv skal jeg i gang med Dan Browns Inferno i helga. God helg:)

  SvarSlett
 2. Jeg er også Fossumfan. Det var for noen år siden at jeg leste så mye av henne at jeg trengte til slutt en pause. Men nå er det på tide å ta fatt på bøkene hennes igjen. Er spent på hva dy kommer til å synes om Inferno. Selv har jeg bare lest Da Vinci-koden, og det er lenge siden. Vurderer å prøve meg på noen Dan Brown bøker igjen etter hvert ... God helg til deg også og kos deg med lesestoff:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også hatt en Fossumpause-- og leser meg nå opp på bøkene etter Elskede Poona.. Ser frem til den him kommer med i høst.
   Inferno er spennende og interessant så langt..har pluselig lest 80 sider.

   Slett
  2. Ja, noen ganger må man ta pause av forfattere man leser ofte av, så man ikke går lei. Viktig å utvide horisonten, vet du:) Og kos deg videre med Inferno:)

   Slett
 3. Fossum-fan her også, og jeg elsker Sejer! Altfor lenge siden jeg har lest noe om ham nå, når jeg tenker meg om... Jeg tror ikke jeg har lest alle KFs bøker heller, lurer på om jeg har gått glipp av en eller to tidlig i forfatterskapet, så det skal jeg skrive opp bak øret...
  Her blir det vel å gjøre kål på en seriebok eller to, samt å lese ferdig Svindel og multelikør. Og så håper jeg på å få testet ut det nye nettbrettet mitt! :D Jeg veksler mellom å storglise og å føle meg som en sviker - jeg har ALLTID foretrukket vanlige bøker, og har ikke savnet noe annet alternativ. Liker så godt følelsen av å holde en mellom hendene og lese selv, lukten av en ny/gammel bok osv og alt som følger med - men kapitulerte nå i dag. Jeg reiser på ferie på søndag, og etter x antall år med x antall bøker i kofferten, blir det tungt og man blir lei. (Og så kan jo brettet brukes til så mye annet også, hihi).

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, jeg trengte Fossum pause jeg også for jeg leste så mye av henne at jeg ble nesten "kvalt" og trengte en forandring, men nå savner jeg bøkene hennes igjen, og spesielt Konrad Sejer. Han er så varm og god etterforsker. Det er vanskelig å ikke bli glad i den karen:)

   Og gratulerer med nettbrettet:) Skjønner det blir mye lettere å ha med seg på reise i stedet for å drasse på fire-fem mursteiner i redsel for å gå tom for lesestoff:) Jeg har en ipad som jeg leser litt på av og til, men må si at jeg syns at papirutgavene er bedre på mange måter. Man slipper blant annet å lade dem opp:) Men det skader ikke å modernisere seg litt heller. Så jeg sier ja takk begge deler, men foretrekker og leser mest papirutgaver. Det har mer sjarm og særpreg:)

   Håper du lager et lite innlegg om nettbrettet dit og god tur når den tid kommer:)

   Slett
 4. Anonym00:12

  Her har jeg akkurat lest ferdig Harry Hole-bok nummer en, og fortsetter på nummer to i morgen. I tillegg starter jeg nok på The great gatsby i helgen :) Jeg syns faktisk ikke heller at Hundreåringen var så morsom, men en koselig historie allikevel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er vi enige om Hundreåringen. Syns også den var mer koselig enn hysterisk morsom og hovedpersonen virket som en sjarmerende person, men likevel opplevde jeg boka som veldig tørr. Og litt treg å komme gjennom på et vis. Kos deg med Harry Hole bøkene, og The Great Gatsby. Virker som det er mange som leser den sistnevnte for tiden siden den er filmatisert.

   Selv har jeg lest bare noen Harry Hole bøker og likte de godt, men jeg ble ikke ordentlig tatt av denne Harry Hole - basillen. Men bra det er mange forfattere og bøker å velge mellom:) Alle kan jo ikke like alt og det samme hele tiden:)

   Kos deg med bøkene og ha en fin helg:)

   Slett
 5. Har lest begge bøkene. Brødrene fra Iron House er ei sterk og god bok. Det same er kanskje boka til Karin Fossum - men på ein annan måte.
  Ha ei fin lesehelg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker Brødrene fra Iron House veldig godt så langt. Jeg er veldig begeistret for John Harts skrivemåte så jeg kommer til å lese enda flere bøker av ham. Det er helt klart. Syns Jeg kan se i mørket er litt småtam, men så har jeg ikke kommet så langt ennå, så kanskje det blir bedre etter hvert? Vi får se:) Ha en fin lesehelg du også:)

   Slett