16. juli 2013

(Boken på vent) Dukkemakeren av Amanda Stevens


Beathes Bokhylle arrangerer "Boken på vent" hver tirsdag hvor vi skal skrive om bøker som vi venter på skal bli publisert, ønsker oss eller bøker som vi allerede har og som bare venter på å bli lest.

Dukkemakeren - Amanda Stevens

Dette handler boka om: (Teksten er hentet fra harlequin.no)

I Terrebonne Parish i Louisiana holder en forferdelig hemmelighet på å bli avslørt av en kvinne hvis datter forsvant sporløst for sju år siden ...

Og nå har en ny ledetråd dukket opp - en dukke som er det uttrykte bilde av Claire Doucetts forsvunne barn. Til og med det lille fødselsmerket på jentas venstre arm er med. Da Claire tilfeldigvis får øye på den uhyggelig naturtro dukken i et utstillingsvindu i det franske kvarteret, blir hun sjokkert, og mer bestemt enn noen gang på å finne ut hva som skjedde med hennes elskede Ruby.

Men da dukken blir stjålet og eieren av forretningen funnet død, innser Claire at den eneste hun kan vende seg til, er eksmannen Dave Creasy. Han jobbet tidligere som politi, men de siste sju årene har han tilbrakt i sitt eget private helvete med skyldfølelse og fortvilelse. Da Claire trengte ham som mest, stilte han ikke opp for henne. Vil hun nå få ham til å tro at dukken virkelig eksisterer? Det må hun, hvis de skal overleve konfrontasjonen med en brutal psykopat - dukkemakeren - som stjal deres fremtid for å få utløp for en besettelse som aldri vil la seg tøyle.

Denne boka har jeg lenge vært nysgjerrig på, helt siden jeg så boktraileren. Så den for noen år siden, og dermed ble boka glemt, for jeg er jo nysgjerrig på mange bøker. Men så oppdaget jeg Dukkemakeren i en dagligvarebutikk tidligere i år og måtte bare ha den. Og planen min er å lese den mot slutten av sommerferien etter å ha lest noen andre bøker først. Neste uke er min siste ferie uke så jeg kommer nok til å begynne med den da etter hvert. Og jeg gleder meg til å lese den for boka virker veldig spennende og litt creepy! Og jeg blir aldri lei av bøker som er creepy. Litt grøsseraktig. Så det blir en fin avslutning på sommeren. 

Ellers er det første dagen på lenge med litt oppholds. Det skal regne stort sett hele denne uka. Mens andre syter, er jeg likegyldig for jeg liker regn og som jeg har nevnt mange ganger før så er høsten min favorittårstid. Så jeg har ikke noe i mot en langvarig høst. Jeg blir fort lei av varme og sommer. Da blir jeg sytete:) Og ferien går mot slutten heldigvis. Jeg har fått nok av disse feriedagene allerede. Det har vært litt godt også, skal ikke klage på det, men jeg er nok et rutinemenneske. Uten rutiner har jeg lett for å "råtne opp" på en måte, så det skal bli godt å komme tilbake til den grå hverdag igjen! Det er rart det der hvor tiden flyr så fort ellers i året, men i ferien så stopper tiden fullstendig opp. Jeg vet. Det er jeg som er litt smårar, men det er ikke noe jeg kan gjøre noe med:)

Ellers vil jeg avslutte dette innlegget med boktraileren til Dukkemakeren.

Boktrailer

Ha en fin tirsdag videre!:)

14 kommentarer:

 1. Hufsehuff for en creepy sak:,-

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Dermed virker boka ekstra spennende! Gleder meg til å ta fatt på den!

   Slett
 2. Høres absolutt ut som en spennende historie!
  Her regner det også for tiden, ingen utsikter for oppholdsvær før til helgen, men så reiser jeg to uker til sol og varme - det får jeg aldri nok av selv om jeg liker høsten her hjemme godt. Kanskje en løsning for deg vil være å stykke opp ferien med en uke her og en uke der, det er også herlig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant? Så gleder meg virkelig til å lese boka!
   På arbeidsplassen min så kan jeg ikke dele opp ferien min på den måten. Det eneste er å velge mellom to perioder (om jeg vil ha ferie nesten hele juli eller fra midten av juli til midten av august) siden arbeidsplassen må være åpen hele sommeren. Men, men, jeg overlever. Jeg har kommet litt over halvveis i ferien, så jeg må da klare å overleve resten av ferien også. Jeg er bare ikke vant til at tiden går så tregt:) Og kos deg på tur når den tid kommer:)

   Slett
  2. Skjønner! Vi har det slik at barnehagen jeg jobber i stenger tre uker og vi er nødt til å ha ferie da. De resterende to ukene kan vi har når som helst, hvis det passer. Jeg har fire uker sammenhengende i år og er inne i andre så jeg synes tiden går litt tregt nå som det nærmer seg avreise. Men så har vi hatt en del prosjekter på gang som har gjort at tiden flyr :) Takk, jeg skal nok kose meg, og jeg skal ha lesemaraton :)

   Slett
  3. Vi hadde stengt tre uker om sommeren før vi også, men det var først i år det ble slutt med det. Vet ikke hvordor. Skal ikke klage på ferie, men syns det er lett for at tiden står stille da enn til vanlig. Kos deg med tur og lesemaraton når den tid kommer. Jeg har hatt lesemaraton hele sommeren:)

   Slett
 3. uff, for en creepy forside og creepy historie! Men likefullt fristende ... Men jeg tror jeg foretrekker slikt på film ... Kanskje ... Har blitt litt pysete på mine gamle dager ;)
  Håper den svarer til forventingene dine!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, syns omslaget er ekkelt jeg også. Sikkert fordi jeg har alltid hatet dukket. Jeg tåler ikke blikket til disse dukene. Det ser ut som om de får med seg alt uten å bevege på øynene. Grøss!
   Jeg liker godt denne sjangeren både i bokform og på film. Ja takk, begge deler:)

   Slett
 4. Spennende! Får notere meg den bak øret...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, håper boka er like spennende som den gir seg ut for:)

   Slett
 5. Oi,den så skikkelig creepy ut! Denne ble sporenstreks satt opp på ønskelisten. Tusen takk for tips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak, Beathe. Håper boka blir uhyggelig lesing for oss begge:)

   Slett
 6. Denne virket litt grøssende!:) Gleder meg til å høre om boken faller i smak, for jeg liker en god grøsser på høsten:)Kos deg med resten av ferien! Selv har jeg alt for mye jeg vil gjøre, så for min del kunne ferien ha vært mye lengre. Har så mange bøker som må leses, filmer som må sees, plasser som må besøkes, sol vær som må nytes og sy prosjekter som må prøves ut:) Kjeder meg sjelden, også er det jo litt godt å kjede seg også for det er jo ikke så ofte man gjør. Kos deg med boken!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, litt grøss må man jo ha, og ekstra spesielt er det om høsten når mørketiden endelig er tilbake igjen. Så håper boka er skikkelig uhyggelig!:) Ja, jeg har mange bøker som skal leses jeg også, den ene lista etter den andre og skulle gjerne ha sett en den filmer, men likevel syns jeg ferier generelt består av mye dødtid selv om jeg gjør ting for å få tidne til å gå. Var mye mer laidback til dette før, men klarer liksom ikke å slappe av fullt og helt lenger. Det er ikke slik at jeg vil at ting skal skje med en gang hele tiden heller, men jeg er vel vant til rutiner. Når mange av rutinene forsvinner på grunn av ferie får jeg lett følelsen av å "råtne opp", "dovne bort" eller hva jeg skal kalle det:)

   Jaja ... mennesker er så forskjellige:) Kos deg med alle bøkene du skal lese i sommer:)

   Slett