24. mars 2013

Valg av påskelektyre 2013

Påske for meg betyr krim. Ikke noe annet. Da gjelder det krim i bokform og på tv - skjermen. For meg er det så og si påske året rundt. Ser mye krimserier og leser forferdelig mye krim. Det er den sjangeren jeg leser mest av. Gjerne krim kombinert med grøss.

Dette er en liste over bøkene jeg har tenkt å lese denne påska. Det blir ikke mange bøker med tanke på at jeg skal rekke å lese dem også. Har ikke ferie ennå. Jobber til og med onsdag, men skal ta meg tid til å lese krim likevel. Ferie eller ikke. Og bøkene jeg har valgt ut for påska i år er disse:


De dødes tjern - André Bjerke

Jada, jeg maser om det igjen. Hver påske leser jeg fantastiske "De dødes tjern" av André Bjerke. Det er en tradisjon jeg har hatt helt siden jeg gikk på ungdomsskolen. Jeg syns det er den beste, norske kriminalboken gjennom tidene. Ingen over, ingen ved siden. Grunnen er at jeg elsker hvordan Bjerke blander hverdagslig krim med overnaturlige elementer. Jeg blir aldri lei av denne boka! Den gir den perfekte påskegrøssen!

Jeg er ingen tilhenger av lydbølker (det gjør meg så trøtt og jeg faller ut av handlingen ganske fort), men jeg har sansen for Radioteaterets dramatiseringer. Det skaper mer stemning og atmosfære enn lydbøker. Skuespill på øret med andre ord. Da anbefaler jeg gjerne Radioteaterets "De dødes tjern". De skaper skuespill av boka på en mesterlig måte. Anbefaler det på det varmeste.

Omtale av boka kan dere lese her.

Andre bøker jeg skal lese i påska er:
 Ved elven - John Hart

En spenningsforfatter jeg har hørt en del om, men aldri lest noe av og det er alltid spennende å lese bøker av forfattere man aldri har lest av før. Som leser er det jo viktig å utvide horisonten. Det er det i alle fall for meg. Og litt action må man jo ha i påska. Så gleder meg til å lese en real thriller!


 Og en annen bok jeg har tenkt å lese hvis det blir anledning til det:

Caught - Harlan Coben

Harlan Coben leste jeg mye av for noen år tilbake, så my at jeg måtte ta en pause fra bøkene hans for å lese noe annet. Men nå syns jeg det er på tide å lese noe av ham snart igjen. Boka heter Tilgi meg på norsk, men jeg foretrekker å lese bøkene hans på engelsk. Det er i hvert fall tre forfattere jeg må lese på engelsk: Stephen King, Dean Koontz og Harlan Coben. Grunnen er at jeg føler at den geniale fortellerkunsten deres forsvinner i den norske oversettelsen. Sikkert bare jeg som er litt sær ...

Om jeg rekker å lese alle disse bøkene i påska sammen med bøkene jeg leser i nå: Katakombens hemmelighet av Tom Egeland og Loop av Koji Suzuki, tviler jeg sterkt på. Men det er alltids en neste uke:) Jeg får alltids tid til å lese disse bøkene enten før eller senere, forhåpentligvis.

Har ikke tenkt å skrive noe om hva bøkene på lista egentlig handler om. Sparer det til omtalene etter at de er ferdiglest. Har en lei tendens til å la latskapen ta overhånd ...

Som dere ser så har jeg bare valgt mannlige forfattere for årets påskelektyre, helt ubevisst. Men for å være helt ærlig så foretrekker jeg mannlige krimforfattere fremfor kvinnelige. Jeg vet ikke hvorfor, men syns de er mer rett på sak og har et barkere språk. Tro meg, det fins flinke kvinnelige krimforfattere også, som blant annet; Karin Fossum og Mo Hayder, men det er noe med mennenes skrivestil som fenger mer.

Hva skal dere lese i påska?

God påskelesing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar