6. februar 2013

Fossefall(47) Antatt død av Jorunn Johansen - godt å ta igjen litt Fossefallesing igjen.

Ola lukket øynene. Hele tiden så han Amalie for seg. Så kom den gjennomtrengende redselen tilbake, og det stakk som kniver i brystet hans. Var hans kjære fremdeles i live? 
Usikkerheten var så vond at han trodde at han skulle miste forstanden. Hele tiden var hun i tankene og drømmene hans.

Fossefall holder koken ennå...

Selv om jeg var syk og ikke fikk gjort noe blogging, så fikk jeg i det minste lest en god del. Nå ligger jeg ikke etter i Fossefall - serien lenger. Fikk tatt igjen litt lesing der og det er jo koselig når man ligger rett ut og syns synd på seg selv. Noen høydepunkt må man jo ha uansett.

Ola er fortvilet over sin forsvunnede kone. Han vet hun er blitt kidnappet av galningen Anjalan og blitt fraktet med i et skip, men vil Ola finne henne igjen, og vil han rekke det før det er for sent? For han vet at Anjalan har onde hensikter. Hjemme på gården prøver Ola å være normal og rolig for barnas og tjenestefolkenes skyld, men det er ikke lett. Det går dager og ventingen er lang. På skipet er Amalie selv fortvilet. Hun har skikkelig hjemlengsel og på skipet herjer det en farlig sykdom. Vil hun noensinne overleve og komme trygt tilbake til familien igjen?

Det er en stund siden jeg har lest Fossefall nå selv om jeg har lest serien helt fra begynnelsen. Greia er at jeg leser jo flere andre bøker i mellomtiden og da blir Fossefall av og til satt litt på vent. Og jeg må si det var godt å lese om Amalie og gjengen igjen. 

Spenningen er der fortsatt til tross for litt gjentagelser. Amalie alltid i fare, Olas fortvilelse og onde makter rår. Etter at man har lest Fossefall en god stund nå så er det lett å vite hva man får, men likevel syns jeg det er fremdeles koselig å lese serien selv om de store overraskelsene uteblir.
 Bakpå:

Anjalan har tvunget Amalie om bord på et skip som seiler mot England. Hun frykter at hun aldri vil få se Ola og barna igjen. Da en epidemi bryter ut på båten og flere av passasjerene rundt henne dør, innser Amalie at det bare er et tidsspørsmål før hun selv blir smittet ...
Originaltittel: Antatt død
Forfatter(e): Jorunn Johansen
Sjanger: Romanserie, kjærlighet, spenning og overtro
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 254
Forlag: Cappelen Damm/NorskeSerier

Utgitt: 2012
Min utgave:
2012 (Pocket)
Lest:
30.12 - 05.01, 2013
Kilde:
Kjøpt
Plot:
4 (en del gjentagelser).
Tittel:
4 (passer sammen med innholdet).
Omslag:
5 (vakkert og samtidig uendelig trist).
Baksidetekst:
4 (mye avslørende).
Persongalleri:
4 (samme gamle gjengen stort sett, men greit nok det).
Skrivemåte:
4 (forfatteren har i alle fall innlevelse).
Favorittkarakter:
Døde for mange bøker siden og er høyst savnet.
Slutten:
4 (hadde det litt på feelingen at det ville ende på denne måten).
Høydepunkt:
Klarer Amalie å komme seg gjennom epidemien som herjer på skipet?
Lavpunkt:
Litt sliten av Olas oppfarende humør, men skjønner godt hvorfor han er sånn likevel.
Terningkast:
4
Leseutfordring:
100 bøker i løpet av 2013


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar