20. februar 2011

Escape from Horrorland. Et Pc-spill basert på bok.

I helga tok jeg frem et pc-spill som jeg ikke har spilt på mange, mange år! Nemlig Escape from Horrorland. Den kjøpte jeg da jeg hadde Grøsserne (Goosebumps) feber. Den berømte bokserien av R.L Stine. Han fikk barn i hele verden til å lese, til og med gutter takket være denne fantasifulle grøsserserien. Han har skrevet mange bøker, 62 bøker i Goosebumps serien, og han har skrevet enn rekke andre bokserier også, blant annet Fear Street. Han har tjent enda mer enn J.K Rowling (Harry Potters ”mor”). Så det er synd at Goosebumpsserien er ”mindre” kjent enn Harry Potter. Grunnen var nok at R.L Stine var vel førut sin tid. Barn og tenåringer leste Goosebumps (Grøsserne) på 90-tallet. Deriblant jeg. Jeg var helt hekta. Jeg hadde ikke hørt om serien før jeg fikk den ene boka til julegave av en tante (Obs dette er en serie som ikke trenger å leses i kronologisk rekkefølge. For i hver bok var det nye personer i andre og nye farer). Den første boka jeg fikk og leste var Jenta som ropte monster. (The girl who cried monster). Den ble lest i en fei. Og hver gang jeg var innom bokhandelen kom jeg alltid ut med en bok eller to fra Grøsserne. Og til min store glede ble det også organisert: Grøsserklubben. Jeg meldte meg selvsagt inn og fikk en bokpakke i måneden som inneholdt et hefte, to bøker og kule stæsj. Jeg leste jo mange bøker i barndommen, men aldri før hadde jeg vært så begeistret for en bokserie etter Den vesle vampyren. Og etter at Norge ikke ga ut mer Grøsserne eller andre serier av R.L Stine mer (noe som var en STOR skuffelse), gikk jeg over til Stephen King, Dean Koontz osv) Men må si at R.L Stine var den som virkelig ga meg den første og største leselystem. Det var da jeg ble en virkelig bokelsker.

Bokserien ble såpass populær at det ble både tv-serie og Pc-spill. Så alle tv-episodene på kanalen Fox Kids. Og pc-spillet måtte jeg bare ha (jeg innrømmer at jeg er en liten nerd sådan…). Pc-spillet Escape from Horrorland er basert på bok nummer 16; One day at Horrorland. (R.L Stine skrev senere en liten bokserie basert på Horrorland fra denne boka). Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg spilte pc-spillet. Det er om en familie som plutselig havner på et sted som heter Horrorland, men de kan ikke huske hvordan de kom dit. Det siste de husker var at de var hjemme. Målet til denne familien er å finne hverandre og komme seg ut av Horrorland på en eller annen måte. Underveis snakker de til deg (du er en del av gamet) og det dukker også opp monstre, og andre vesener. Dracula er der også, spilt av selveste Jeff Goldblum. Litt morsomt. Spillet er et pek og trykk spill (elsker slike spill) og ved hjelp av ting du finner, og ledetråder skal du prøve å samle hele familien og komme dere ut av Horrorland. Elsker atmosfæren i pc-spillet. Mørkt og dystert. Mystiske lyder. Jeg er elendig på å løse gåter, og elendig til å finne ting som kan være til nytte underveis, men jeg elsket spillet så mye at jeg kunne sitte med det i timesvis. Jeg ble helt oppslukt. Fant jo ut av ting etter hvert selv som det tok litt tid, men jeg kjedet meg ikke et sekund. Jeg ble rett og slett avhengig av spillet, akkurat som jeg er nå med disse The Sims spillene. (Morsomt å bygge hus og styre mennesker).

Så i helga ble jeg sittende lenge med Escape from Horrorland spillet. (Skal ikke mye til før jeg blir hekta). Det var morsomt å være i Horrorland - parken igjen. Hvor ting ikke er helt som det skal og prøve å komme seg ut av situasjonen. Følte meg nesten som et barn igjen. Å spille pc-spill som man var glad i som liten, er som å lese bøker igjen som man elsket da man var mindre. Man får den samme følelsen. Nostalgi! Det var både mye jeg husket og som jeg hadde glemt mens jeg spilte. Så timene fløy av sted uten at jeg merket det. Jeg visste at jeg fremdeles hadde det pc-spillet og det var bare tilfeldigvis at jeg kom over det igjen etter så mange år. Det var morsomt å spille det igjen.

Har dere noen eller vet om pc-spill eller andre spill som er basert på bøker?

Her er det en rask pc- spill trailer jeg fant på youtube:
6 kommentarer:

 1. mordi15:52

  :oops: :razz: :roll: fuck deg

  SvarSlett
 2. rufsetufsa16:18

  Hvorfor gidder du å kommentere bare for å snakke dritt lol. Grow up.

  SvarSlett
 3. :shock: Jeg syntes de hørtes skumle ut. Jeg er ei skikkelig pyse sår det kommer til horror filmer. :lol:

  SvarSlett
 4. rufsetufsa14:01

  Horrorfilmer er jo bare herlig ;) Selv elsker jeg den sjangeren :)

  SvarSlett
 5. coolguy21:26

  harry potter 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.
  ringenesherre 1, 2, 3.
  prince of persia.

  SvarSlett
 6. Anonym09:20

  Er så synd at grøsserklubben ikke er lengre. Søsteren min var medlem der, så jeg har heldigvis fått alle grøsserbøkene hennes. Jeg elsker skrekkfilmer og skrekkbøker så dette ville vært en klubb som var midt i blinken for meg!:) bare synd jeg er 95 barn:(

  SvarSlett