31. august 2009

Svart sinn av Alex Kava - spennende karakterer og godt driv

Straks de var kommet over veien, rev O’Dell armen sin løs fra grepet hans og marsjerte taust bort til bilen sin. Han ga blaffen i om hun var forbannet. I morgen ville hun nok være over alle hauger. Hun var kun interessert i å finne den savnede personen som hun lette etter, og sjansen var stor for at nettopp den kvinnen lå og ventet på dem på likhuset.

Originaltittel: At the stroke of madness

Norsk tittel: Svart sinn

Forfatter: Alex Kava

Sjanger: thriller, grøsser

Antall sider: 318

Utgitt: (min versjon) 2009, men har vært utgitt flere ganger.

Lesetid: 19 dager

Bakpå: I den dystre stillheten i et nedlagt steinbrudd prøver noen å skjule en forferdelig hemmelighet. En hemmelighet som snart kommer til å se dagens lys.FBI - agenten Maggie O’Dell skal akkurat på ferie da hun blir oppringt av en venninne, psykologen Gwen Patterson. En pasient er forsvunnet under en reise til Connecticut, og nå vil Gwen ha Maggies hjelp.Først avfeier Maggie bekymringen hennes. Men da liket av en kvinne blir funnet i et forlatt steinbrudd i Connecticut, reiser hun dit for å foreta en “uoffisiell” etterforskning. Snart viser det seg at steinbruddet er en massegrav, og Maggie trekkes inn i et tilfelle som forbløffer både politiet og en erfaren profilekspert som hun selv.Men hvor er pasienten? Er det virkelig hennes lik man har funnet i steinbruddet? Eller er hun ufrivillig gjest hos en seriemorder med en langt sykere fantasi enn noen kunne ha forestilt seg?“Alex Kava har skapt en vinnende karakter i Maggie O’Dell.”

Washington Post Book WorldOppsummering: Maggie O’Dell er FBI - agent og akkurat i det hun skal ta ferie blir hun oppringt av en god venn som forteller om en savnet pasient. Maggie ville ikke ha reist til Connecticut i ferien hvis det ikke hadde vært for at det var hennes gode venn, Gwen Patterson som er psykolog. De to er gode venner og Maggie kan høre fortvilelsen over at pasienten Gwens pasient, Joan er savnet. Magge O’Dell reiser så til Connecticut hvor hun involverer seg i en sak hun ikke skulle ha involvert seg så mye i siden hun jobber der uoffisielt. I steinbruddet i Connecticut er det funnet benirester av mennesker. Steinbruddet er en bortgjemt massegrav som er blitt tilfeldig funnet. Det tyder nå på at det befinner seg en gal massemorder i området som ikke er bare en gjennomreisende, men en som er fra området i nærheten. Politiet og FBI - agenten Maggie O’Dell frykter nå for at flere vil nå havne i massemorderens klør nå som beinrestene i steinbruddet er oppdaget og morderen kan nå få panikk og gå drastisk til verks. Er pasienten Joan allerede i klørne på ham eller har hun forsvunnet fra jordens overflate? Maggie O’Dell tar saken med eller uten tillatelse av sjefen.Ettertanke: Onde hensikter, mørke tanker, djevelske handlinger, overnaturlige hendelser og grøssende plot er en drømmeingrediensene i en bok for meg. Jeg får aldri nok av å lese om det fordi det er så spennende. Derfor valgte jeg nettopp denne selv om jeg aldri har lest noe av Alex Kava tidligere. Likte FBI-agenten Maggie O’Dell veldig godt. Hun virket som en kvinne med bein i nesa og som virkelig lever og ånder for jobben sin. Hun er en levende karakter som er spennende å lese om. Selve handlingen i boka er også til tider nervepirrende. Likevel følte jeg at noen av situasjonene var litt forutsigbart for min del. Men alt i alt er Svart sinn av Alex Kava en underholdende bok uten de store overraskelse, men som byr på en interessant historie om en mann som er en psykopat utenom det vanlige. Ypperlig hvis du vil ha noe spennende å lese en mørk høstkveld om du ikke hadde noe annet å finne på.Høydepunkt: FBI - agenten Maggie O’Dells stå på vilje og spennende karakter. Kan minne litt om SAW i bokformat. Korte og lettleste kapitler. Hadde denne som bussbok og gjorde bussturene frem og tilbake litt kortere enn til vanlig. Man kan bli lett oppslukt.Lavpunkt: Noe forutsigbart (om det er måten hun la det ut på eller om det er jeg som har lest for mange slike bøker er ikke godt å vite), skulle også ønske at jeg fikk vite litt mer om bakgrunnen til psykopaten og at det var enda litt mer driv i handlingen.Terningkast: 4


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar