12. juli 2008

Usynlig fiende av Rick Mofina

Gjort er gjort. Handlingen hadde gjort ham sterkere. Masken klarte bare så vidt å skjule det som sydet under huden. Han var full av energi. Glem fortiden. Glem alt. Alt som hadde skjedd frem til nå. Bløderen levde. Bløderen hadde kontrollen. I San Franscisco kjørte han gjennom de bratte gatene til Russian Hill og videre til North Beach, der han gjenopptok overvåkningen av nabolaget og bygningen hun bodde i. Herregud, så godt han likte å betrakte henne og drømme om dagen da de skulle være sammen for alltid.DSC00603.jpg


Originaltittel: Be mine
Forfatter: Rick Mofina
Sjanger: krim, spenning
Antall sider: 300
Utgitt: 2004
Lesetid: 4 dager


Bakpå: Han hadde gitt henne sjanse på sjanse til å forstå. I hodet hans tilhørte hun ham. Han skulle rydde unna de siste hindringene. Og så skulle han ta av seg masken. Tiden var inne.
Drapene på to politietterforskere ryster San Francisco. Det viser seg at de to politimennene har mer til felles enn å være partnere. De var begge forelsket i den vakre journalisten Molly Wilson, som nå befinner seg i sitt livs verste mareritt. Er hun morderens neste offer? Kriminalreporter Tom Reed gjør alt han kan for å redde sin kollega og venn. Løsningen er nærmere enn han tror.

Rick Mofina er en prisbelønnet kanadisk spenningsforfatter.

Mofina er en helvetes god historie - forteller!
Håkan Nesser
Handling: Molly Wilson er en dyktig og meget vakker journalist. Hun har mange fans over hele landet og får stadig beundrerbrev og blomster av innsatsen hun gjør. Hun har mange mannlige beundrere som liker henne litt for godt.

En dag sitter hun på en kaffè og venter på typen hennes som er en politietterforsker. Cliff viser seg å være sen, fryktelig sen og hun lurer på hvor det blir av ham. De to har dated i to - tre måneder og hun planlegger å gjøre det slutt med ham. Det både irriterer og uroer henne at han ikke dukker opp som avtalt. Til slutt tar hun en taxi hjem til ham. Hun finner ham drept i leiligheten hans.

En stor polotiaksjon settes i gang og hennes liv blir snudd opp ned. Det hele gjør det værre for henne med tanke på at hun har tenkt å gjøre det slutt med ham samme kveld han ble drept. Hun føler seg ikke noe bedre med tanke på at mens hun hadde forhold til Cliff, hadde hun også et forhold til politikollegaen hans, Ray Beamon. Hun hadde tenkt å fortelle Cliff det den kvelden, men han fikk aldri vite det. I hvert fall ikke som hun ikke visste det.

Senere får hun vite at samme kveld som Cliff ble funnet drept, hadde han tenkt å fri til Molly. Til tross for at de kun har vært sammen i noen måneder og Molly gjort det klart at han ikke måtte vente et seriøst forhold. Molly hadde hatt mange korte forhold bak seg, for hun var redd for å binde seg for mye til noen. Hun var ikke klar for det ennå.

I begravelsen til Cliff, dukker en gammel kjenning av Molly uventet opp. En hun kjente for mange år siden som hun en gang hadde vært sammen med. Frank Yarrow gir henne mange støkk. Han dukker opp hjemme hos henne. Hun ber han med seg inn hos henne selv om hun ikke vil det. Han forteller at han nylig har blitt skilt og aldri kommet over henne. Han ber henne om å gi ham en sjanse til for han skulle ønske av hele hans hjerte, at deres forhold aldri tok slutt. Men Molly vil bare ha ham ut.

På sine daglige joggeturer har Molly en følelse av at noen iakttar henne. Betrakter henne, til og med når hun er i leiligheten. Senere blir Ray Beamon funnet drept og det viser seg at begge drapene har en forbindelse med Molly. For på veggen til den døde Ray Beamon står det skrevet, Hvorfor, Molly?

Hun skjønner ikke hva hun har gjort galt eller hvem som vil henne vondt. Hun får fri fra jobben og på kontoret mottar hun stadig hvite roser med kort uten undertegnende. Til slutt flytter hun inn til en god venninne av henne, for hun føler seg ikke lenger trygg i sin egen leilighet.

Tom Reed er også innblandet i saken. Han er en kriminalreporter og han blir tvunget til enten å skåne hans gode venn Molly ved å ikke skrive ting i avisen som sårer henne unødvendig, og som kan ødelegge etterforskingen, eller risikere jobben. Han må passe på å gjøre det rette for ham.

Dette er boken nr. 35 i Superspenning av Schibsted Forlag, og som sagt er det ikke noen bokserie hvor man må følge fra bok nr 1 for det er skrevet av forskjellige forfattere som skriver spenning og forskjellige tema og personer blir introdusert hver gang. Det har ingen fortsettelse på noe som helst. Det er bare en bokserie som presenterer dyktige forfattere i denne sjangeren. For de som elsker spenning. Jegg har bare lest to bøkerav denne serien. Jeg likte ikke forrige bok, Dødens ansikt av Lisa Jackson, Beverly Barton og Wendy Corsi Staub. Men jeg elsket denne av Rick Mofina.

Har aldri hørt om denne forfatteren før, noe som er litt rart siden jeg leser mange spenningsromaner. Men nå har jeg fått øynene opp for denne mannen. Dette er min første bok og definitivt ikke den siste.

Han skriver så forbanna levende. Da jeg leste denne, føltes det ut som om jeg så en film klart og tydelig. Karakterene ble beskrevet virkelig og levende. Jeg kunne se dem for meg og handlingene var troverdige.

Leste denne boka for den var vanskelig å legge fra seg så lett. Dette er en, som amerikanerne kaller det så fint en page - turner! Anbefales!


Høydepunkt: Spenning så det holder. Levende karakterer og bilder.

Lavpunkt: Skulle ønske jeg ble litt mer kjent med personen som sto bak det hele.


Terningkast: 5

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar