26. april 2008

Vindens Skygge av Carlos Ruiz Zafón

VisBildeServlet_0.jpg

En dag da Daniel var ti år, tok faren hans med til et hemmelig sted som kalles; De glemtebøkers kirkegård, som befinner seg i Barcelona. Der blir han introdusert til bibliotekkaren og lover om å holde dette stede hemmelig. Han må love å ikke fortelle det til noen. Mens han er der, får han lov til å velge seg en bok som han blir bedt om å ta godt vare på. Daniel velger en bok som heter Vindens Skygge av en nokså ukjent forfatter og det viser seg også at denne forfatteren ble myrdet

Noe ved denne boken fengsler Daniel og han leser den ut i løpet av en natt. Han blir nesten besatt av boken og han er veldig interessert å finne ut mer om denne mystiske forfatteren som skrev en så fantastisk bok.

Men denne boken har også noen skyggesider som Daniel ikke forstår særlig mye av. Samme natt som han leser boken, oppdager han en mørk skikkelse som står nedenfor gaten, nesten som om han betrakter ham. Denne mystiske personen kommer til å bety noe for Daniel uten at han vet det selv og det blir ikke første og siste gang han kommer til å møte eller oppdage hvem det nå enn er.

De gangene Daniel vet at denne personen er i nærheten, oppdager han en ekkel stemning som omringer ham og kjenner en svidd lukt, som om noe er skikkelig brent. Hva denne personen vil, får han ikke vite før senere. En dag blir han stoppet av denne personen på gaten. Den mystiske personen vet at Daniel har boka Vindens skygge, og ber om å få kjøpe den, men Daniel nekter å gi den fra seg. Det han ikke vet, er at den mystiske skikkelsen mål er å reise rundt i verden, kjøpe alle bøkene av som forfatteren av vindens skygge har skrevet og brenne dem.

Samtidig blir vi godt kjent med Daniel. En ung gutt som vokser opp hos faren sin og som hjelper ham bokhandelen rett under leiligheten. Vi blir kjent med Daniels forelskelser, hvordan han utvikler seg og epokene han opplever.

Denne fikk jeg også i julegave. Hadde jeg ikke fått den i gave, ville jeg nok ikke ha skaffet den selv. Som regel styrer jeg meg unna romaner som inngår kjærlighet osv, for jeg kjeder meg lett av å lese sånne bøker, men siden jeg fikk denne, tenkte jeg, det skader vel ikke å sjekke den ut. Den hadde tross alt fått masse gode kritikker og Ruiz Zafón har blitt en respektert forfatter.

Jeg ble skikkelig overrasket over meg selv over at jeg faktisk likte denne boken. Jeg hadde så lave forventinger til den før jeg begynte (det kan være en fordel noen ganger:), men ikke bare likte jeg den, jeg elsket den. Den var rett og slett fantastisk. Det mener jeg rett fra levra. Boka fanget meg og den holdt interessen mer enn nok til siste slutt. Fløy gjennom sidene og gjorde meg både opprørt, glad og oppgitt. Handlingen er veldig spennende, karakterene er levende, morsomme og underholdende 100%.

Den gir deg masse forskjellige inntrykk og når du legger fra deg boken, ferdig lengst, sitter du og skulle ønske den varte noen hundre sider til. Denne boken serverer deg en fortelling som ikke lar seg glemme så lett. Tro meg.

Originaltittel: La sombra del viento
Forfatter: Carlos Ruiz Zafón
Sjanger: roman, spenning, kjærlighet, drama...
Antall sider: 477

Terningkast: 6

6 kommentarer:

 1. trultemor-12:11

  morro å ha deg tilbake!

  Jeg er også en leshest;)Morro å få tips til bøker å lese
  Takk!

  SvarSlett
 2. lesereseren13:30

  Hei trultemor.
  Tusen takk Hei trultemor.
  Tusen takk for det og det er godt å være tilbake. Har virkelig savnet denne bloggen, og jeg skal ta igjen den tiden som er fortapt:)

  Det er også godt å høre at det er flere som liker å lese, for å lese er bare en fryd.

  Verden ville ikke ha vært den samme uten bøker hihi....

  SvarSlett
 3. mariee5015:12

  Denne er en av de beste bøkene jeg har lest Bare "DRAKELØPEREN" er bedre av dem jeg har lest i år. Holder nå på med "PÅ GRUNN AV ET LØFTE" av Harlan Coben,,Spennende bok, han skriver alltid godt..Varme tanker og hilsner fra Mariee50

  SvarSlett
 4. lesereseren15:36

  Hei Mariee50,
  Drageløperen Hei Mariee50,
  Drageløperen har jeg ennå ikke lest, men har den i bunken av uleste bøker, men som venter på å bli lest:) Den kommer jeg garantert til å lese så fort jeg har anledningen, for jeg har hørrt mye skryt om den. Harlan Coben har jeg ikke lest mer enn en bok av, boka Ikke et ord, men jeg har lyst til å lese flere av ham, for det er mye action i bøkene i hans, i hvert fall i den boka jeg leste:)


  Varme tanker og hilsner tilbake. Ha en fin dag.

  SvarSlett
 5. mariee5023:21

  Du kan glede deg, men gråte også Det er en sterk bok på godt og vondt,,,overraskende slutt,,,sier ikke noe mere, les den fort he he,me tanker og hilsner fra Mariee50

  SvarSlett
 6. lesereseren13:28

  takk for tipset:) takk for tipset:)

  SvarSlett