14. oktober 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, Where They Wait av Scott Carson, A Time to Kill av John Grisham, Ragnarok av A.S. Byatt og The Apartment av A.S. Byatt, er fra egen boksamling 

 
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Den vesle vampyren flytter - Angela Sommer-Bodenburg
Du kan kalle meg Jan - Anne Elvedal

Antall leste sider:

399 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

✎  Økseskipet - Jens Henrik Jensen

Bøker som leses nå:

📖The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
📖Jeg finner deg - Harlan Coben
📖Where They Wait - Scott Carson
📖A Time to Kill - John Grisham
📖Ragnarok - A.S. Byatt

Plalagte bøker denne uka:

⃞  Hjertepromenaden - Tore André Øyås
⃞  The Apartment - S.L. Grey

To bøker ble unnagjort i forrige uke. Noe som var på tide. Bøkene var også fra ulike sjangere. 👿

Natt ti fredag leste jeg ut Den vesle vampyren flytter av Angela Sommer-Bodenburg. Det er den andre boka i Den vesle vampyren serien, og nesten like underholdende som den første. Vennskapet mellom Anton og vampyren Rydiger er både sært og morsomt. Liker også måten de stiller opp for hverandre på, selv om det kan by på problemer.

I går kveld leste jeg ut Du kan kalle meg Jan av Anne Elvedal, som er en psykologisk thriller som ble utgitt tidligere i høst. Jeg har lest Dødens spill av henne, som er en fantasy trilogi for ungdom. Jeg likte overraskende nok den bedre enn Du kan kalle meg Jan. Du kan kalle meg Jan ble noe slitsom i lengden, og fikk ikke noe connection til karakterene. Men kommer til å lese mer av forfatteren siden hun har en tøff skrivestil.

Dette er godt mulig den siste uka jeg leser The Haunting of Alma Fielding av Alma Fielding. Det har gått litt sakte med denne boka, i og med at det er sakprosa og fortellermåten er svært saklig og grundig. Det er mye bakgrunnshistorie om menneskene som er involverte og andre verdenskrig som var i ferd med å starte.

Om natta leser jeg Jeg finner deg av Harlan Coben og jeg er over halvveis. Det er ikke en av hans beste, men den er likevel fengende og jeg liker fremdeles den tørre humoren hans. Det er ikke den mest spennende saken han har skrevet, men den har noen spennende aspekter, så jeg kjeder meg ikke.

Jeg leste noen sider i Where They Wait av Scott Carson. Den kom litt i skyggen da jeg ville bli ferdig med noen bøker før helga var over. Men skal lese mer i den i denne uka, for jeg liker konseptet og fortellerstemmen så langt. Alltid spennende å utforske mindre kjente forfattere.

A Time to Kill av John Grisham leste jeg dog ikke videre i forrige uke fordi som nevnt tidligere, jeg ville bli ferdig med noen bøker før uka var over. Noen som jeg var godt i gang med. Så skal prøve å fokusere mer på denne i løpet av uka.

Jeg leste heller ikke videre i Ragnarok av A.S. Byatt. Grunnen er at det er en bok jeg kvier meg litt til, da det ikke er helt min sjanger. Men siden jeg leser den med en annen bokblogger, må jeg ta meg sammen og lese videre i denne uka.

Siden jeg ikke er ferdig med noen av hovedbøkene i denne uka, heller (stuelektyre og nattlektyre) betyr det at de neste bøkene på leselista, er de samme som før: Hjertepromenaden av Tore André Øyås som er krim, og The Apartment av S.L. Grey som er horror.

Håper at oktober går veldig tregt, helst like tregt som alle de andre månedene, slik at Spooky Season varer så lenge som mulig. 👿👻🧛👽

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar