2. september 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Haunting of Alma Fielding av Kate Summerscale, A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi, og A Time to Kill av John Grisham , er fra egen boksamling

 
 


 Bøker som ble lest i forrige uke:

Mørkefall - Sven G. Simonsen

Antall leste sider:

421 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Langsomt lukker jeg døren - Linda Olsson

Bøker som leses nå:

📖The Haunting of Alma Fielding - Kate Summerscale
📖Hvilekraft - Cecilie Ystenes Myhre
📖A Child Alone with Strangers - Philip Fracassi
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:

⃞  Den siste festen - Kristine S. Henningsen
⃞   Jeg finner deg - Harlan Coben

Lesingen går fremdeles trått, men jeg leser litt hver dag. Jeg må komme ordentlig i gang nå som jeg har startet Spooky Season allerede. 👿

En bok ble lest og den leste jeg ut natt til fredag. Det var Mørkefall av Sven G. Simonsen som er tredje bok i Liv Eriksson serien. Selv om jeg har gitt samme terningkast til alle bøkene i serien så langt, må jeg si at det er Crux jeg har likt best, da temaet var interessant. I Mørkefall var ikke temaet spesielt givende, da jeg ikke syns at konspirasjonsteorier er så spennende. Det er ikke mye om det i selve boka, men mye rundt det. Det var en like stødig bok, men ikke like engasjerende.

Jeg leste videre i The Haunting of Alma Fieldning av Kate Summerscale. Den er ikke kjedelig, men vel mye historie. Mye fra den tiden handlingen foregikk i 1938, rett før andre verdenskrig og det er også en del bakgrunnshistorie om en spøkelsesjeger. Det er interessant, men noen tørre partier må man regne med. Det går litt trått da boka består av mye informasjon.

Om natta leser jeg Hvilkraft av Cecilie Ystenes Myhre, og det er ikke slik at jeg tar sånne bøker seriøst. Noen ganger leser jeg slike bøker fordi jeg synes at temaet er spennende eller noe jeg vil lære mer om. Forventer ikke at det er bøker som skal få mye betydning eller noe. Dette er en bok om overskudd, men synes ikke tipsene eller innholdet er spesielt for meg. Det er mer for de som er karrieremennesker som må sjonglere med familieliv. Så det blir ikke helt relevant.

Av og på leser jeg A Child Alone with Strangers av Philip Fracassi. Det er ikke ren horror, men horror blandet med litt thriller. Er ikke helt begeistret over å lese om telepatiske personer, synes det er mer fascinerende enn skremmende. Men handlingen kjeder meg ikke så langt.

Jeg har også lest A Time to Kill av John Grisham, noen sider og er nå akkurat halvveis. De som ikke liker å lese om advokater og rettssak, vil nok ikke like denne, men jeg synes det er et spennende yrke å lære og lese om. Grisham selv var advokat før han ble forfatter, så det er tydelig han vet hva han skriver om. Handlingen er ganske dyster, også. Boka er filmatisert og tror ikke jeg har sett den.

De neste bøkene på leselista, er: Den siste festen av Kristine S. Henningsen, og er den andre boka i Irma Dahl serien. Det er krim blandet med mørk humor. Den forrige boka var i hvert fall det. Og Jeg finner deg av Harlan Coben er en frittstående psykologisk thriller. Det er på tide med litt Coben igjen siden det er en stund siden sist.

Er lei av at det fremdeles er sensommer og ikke helt høst. Det er skuffende.👿👻

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar