1. september 2024

Bøker jeg skal lese i september

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Silence of the Lambs av Thomas Harris og Where They Stay av Scott Carson, , er fra egen boksamling

 



 
Svikere - Espen Skjerven

The Silence of the Lambs - Thomas Harris (Jeg har en annen utgave)

Where They Wait - Scott Carson

Influenseren - Helge Thime - Iversen

Jeg finner deg - Harlan Coben

Kusinen - Klas Ekman

 

Det går mot den rette årstiden, noe som er på tide, for er foret opp av sommer for lenge siden. På tide med gufse vær og gufse litteratur. Leser jo horror året rundt, men ekstra av det når det er høst og så lenge mørketiden varer. Det er ingen hemmelighet at jeg foretrekker mannlige forfattere, for har sansen for deres direkte fortellerstemme. Det er helt tilfeldig at det ble bare mannlige forfattere på lista denne gang. 👿


Svikere: Den fjerde boka i Tom Grayston serien. Personlig liker jeg den første boka Slakt best. Den var det litt trøkk i. Får se an på denne. Digger coveret.

 

(Fra forlagets nettside):

Kripos-etterforsker Tom Grayston er blitt tilkalt til hjemlige trakter i Sandnes og Stavanger for å bistå i en sak der liket til en avdød næringslivsleder er blitt gravd opp og forsvunnet. Han var ingen hvemsom helst, men konsernsjef i et oljeselskap som var involvert i en korrupsjons- og miljøskandale. Tom og kollegaene står overfor en intens jakt på de skyldige, som ikke skyr noen midler i gjennomføringen av sin plan for å redde verden. SVIKERE er den fjerde kriminalromanen i serien om politimannen Tom Grayston etter Slakt (2019), Blod er tykkere enn vann (2021) og Kleptokratiet i (2022).


Where They Wait: Det er vanskelig å finne horror. Horror som utgis i dag viser seg å være ofte krim eller thriller, så håper denne er mer nærmere horror. Har ikke lest noe av ham tidligere, og det er heller ikke en forfatter som blir ofte nevnt på YouTube eller andre steder. Det er mer spennende å finne bøker på egen hånd.

 

(Fra Goodreads):

Recently laid-off from his newspaper and desperate for work, war correspondent Nick Bishop takes a humbling job: writing a profile of a new mindfulness app called Clarity. It’s easy money, and a chance to return to his hometown for the first time in years. The app itself seems like a retread of old ideas—relaxing white noise and guided meditations.

But then there are the “Sleep Songs.” A woman’s hauntingly beautiful voice sings a ballad that is anything but soothing—it’s disturbing, and more of a warning than a relaxation—but it works. Deep, refreshing sleep follows.

So do the nightmares. Vivid and chilling, they feature a dead woman who calls Nick by name and whispers guidance—or are they threats? And her voice follows him long after the song is done. As the effects of the nightmares begin to permeate his waking life, Nick makes a terrifying discovery: no one involved with Clarity has any interest in his article. Their interest is in him.


The Silence of the Lambs: Den andre boka i serien om Hannibal Lecter. Leste Red Dragon i fjor som er den første boka i serien, og den endte opp som min topp fem liste som kan leses her, hvis det er av interesse. Så ville gjerne lese videre i serien. Mange kaller det horror, men det er egentlig krim som er kanskje litt mørkere enn vanlig krim. 


(Fra Goodreads):

A serial murderer known only by a grotesquely apt nickname—Buffalo Bill—is stalking women. He has a purpose, but no one can fathom it, for the bodies are discovered in different states. Clarice Starling, a young trainee at the FBI Academy, is surprised to be summoned by Jack Crawford, chief of the Bureau's Behavioral Science section. Her assignment: to interview Dr. Hannibal Lecter—Hannibal the Cannibal—who is kept under close watch in the Baltimore State Hospital for the Criminally Insane.

Dr. Lecter is a former psychiatrist with a grisly history, unusual tastes, and an intense curiosity about the darker corners of the mind. His intimate understanding of the killer and of Clarice herself form the core of "The Silence of the Lambs"—an ingenious, masterfully written book and an unforgettable classic of suspense fiction.


Influenseren: Fjerde bok i Njaal Natland serien. En serie jeg ikke har hørt om før, og jeg er ikke så nøye med rekkefølge i krimserier, da man likevel får en del bakgrunnstoff om hovedkarakterene underveis.

 

(Fra forlagets nettside):

Da den fremadstormende influenseren Charles Monroe blir skutt og drept under Hollywood Dailys direktesending er Kriposetterforsker Njaal Natland en av flere hundre tusen vitner. Kan gjerningspersonen være en i influenserens nærmeste krets, i et kriminelt nettverk, eller kanskje en med tilknytning til Hollywood? Njaal Natland og kollega Michelle Reyes leter etter morderen, og det haster mer enn noen aner å finne svaret.

 

Jeg finner deg: En kar jeg har lest mye av og foretrekker de enkeltstående bøkene hans fremfor seriene, og denne er enkeltstående. Må helst lese noe av Coben hvert år.

 

(Fra forlagets nettside):

 

Jeg finner deg er en frittstående thriller fra plottmester Harlan Coben.

I fem år har David Burroughs sonet en dom for drapet på sønnen sin, før han en dag får vite at sønnen trolig fortsatt er i live.

David var en gang en hengiven far til sin tre år gamle sønn Matthew. Helt til en skjebnesvanger natt da David våknet og oppdaget at Matthew var drept mens han sov rett nede i gangen.
David blir urettmessig anklaget og dømt for drapet og soner nå i et fengsel med maksimal sikkerhet. Som sørgende og preget av skyld, manglet han den gang evnen til bekjempe det han ble beskyldt for. Verden har gått videre uten ham. Men nå dukker konas yngre søster overraskende opp med et fotografi. Det er et feriebilde fra en travel fornøyelsespark, og i bakgrunnen en gutt som ligner nøyaktig på sønnen. Overbevist om at Matthew må være i live, planlegger en desperat flukt, fast bestemt på å oppnå det umulige; redde sønnen sin og finne ut sannheten om hva som skjedde. Men med livet som innsats og FBI i hælene, kan David klare seg lenge nok til å avsløre den sjokkerende sannheten?

 

Kusinen: Jeg leste De kapable av Ekman for noen år siden. Det er ikke seriøs litteratur, men syntes den var underholdende. Kusinen er en psykologisk thriller.


(Fra forlagets nettside):

 

For sin debut De kapable ble Klas Ekman tildelt Crimetime Award for Årets krimdebut 2021 og hyllet i svensk presse. Kusinen er hans etterlengtede andrebok!


Kusinen er en mørk psykologisk thriller om tillit, skyld og selvbedrag. Klas Ekman skjærer presist i en families suksessfulle og velstående overflate, og skildrer på enestående vis en historie om mennesker som graver sin egen grav.


Som nylig singel og arbeidsledig er førtiårige Fanny det sorte fåret i en suksessfull familie. Hun får derimot en ny start når hun i et familieselskap gjenopptar kontakten med kusinen sin, den perfekte Ulrika. Fanny blir invitert til å tilbringe sommeren med henne og hennes velstående ektemann.
Sommeren med kusinen begynner som en drøm. Søskenbarna nyter det idylliske kystlandskapet med sene kvelder og god vin. Men hverdagen kan ikke holdes unna for alltid, og etter hvert begynner idyllen å gnisse. En kveld på byen får en dramatisk slutt, og Fanny blir fanget i et trekantdrama hvor hun blir usikker på hvem Ulrika egentlig er – og kanskje viktigst: Hvem hun selv er i ferd med å bli?


Fire av forfatterne har jeg lest noe av tidligere, og andre er nye/ukjente. Som vanlig kommer jeg til å smette inn andre bøker underveis i september, også. Jeg liker å ha noe planlagt og noen bøker jeg velger litt på måfå.👿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar