2. mars 2024

Helgelektyre(632)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
A Time to Kill av John Grisham, Thinner av Stephen King, En verden av verdener av Kerby Rosanes, Tattoo Designs av ukjent og Rooms of Wonder av Johanna Basford, er fra egen boksamling
 
 

Funnet - Harlan Coben

Haiene - Øistein Borge

A Time to Kill - John Grisham


En dag forsinket når det gjelder helgelektyreinnlegget grunnet at formen har vært noe fraværende. Men det gjør ikke noe om at innlegget kommer på en lørdag, siden det fortsatt er litt tid til å lese en del.

 

Natt til tirsdag leste jeg ut denne:


 
Thinner - Stephen King
 
Thinner av Stephen King. Horror utgitt i 1984.
 
Billy er en smule arrogant advodakt som havner i en alvorlig bilulykke. En kvinne dør da bilen hans treffer henne mens hun går over veien. Da han senere kommer ut av tinghuset, og blitt sett på som uskyldig, blir han møtt av en mann. Denne mannen sier noe som kan høres ut som thinner, mens han streifer bort i Billy. I dagene etterpå, blir både Billy og hans kone Heidi, med tanke på at han går veldig mye ned i vekt. Legene vet heller ikke hvorfor han blir tynnere. Billy klarer ikke å glemme denne mannen utenfor tinghuset, og påstår at han har kastet en eller annen forbannelse over ham. Han er nødt til å gjøre noe før han blir enda tynnere. Billy finner ut at denne mystiske mannen heter Taduz Lemke. Uansett hvor fjernt det virker med denne forbannelsen, og med en helse som forverrer seg drastisk, legger han ut på en stor reise for å finne Lemke, som tilhører de reisende. Billy legger ut på denne reisen for å finne Lemke, selv om kona hans mener han er i ferd med å bli gal. Stephen King ga ut denne boka som Richard Bachman.
 

Torsdagskvelden leste jeg ut denne:

 
La alt håp fare - Geir Tangen
 
La alt håp fare av Geir Tangen. Krim utgitt i 2022.
 
Denne boka er en del av en frittstående serie som er inspirert av De ti bud og hver bok er skrevet av forskjellige forfattere.  

Steinar Sand er drapsetterforsker og privatlivet hans har tatt en mørk vending. Han mistet familien i en bilulykke, og brått føler han seg alene i verden. Han befinner seg i en penthouse leilighet hvor en kjent skuespiller bodde, og blitt drept på en svært morbid måte. Litt senere, blir enda et lik oppdaget, og det er mistanke om at mordene er inspirert av de syv dødssyndene. Ting blir ikke bedre da Steinar Sand etter hvert blir sett på som mistenkt.
 

I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 

Funnet av Harlan Coben. Thriller utgitt på norsk i 2023.
 
Bok nummer to i Wilde serien. Wilde vokste opp som kjent i naturen uten kjennskap til familie og hvem han selv er. Nå lever han etter hvert et gradvis normalt liv, og gjennom en slags nettside har han gjennom DNA funnet ut hvem som kan være hans far. Men møtet med faren hans blir kanskje ikke som han hadde tenkt. Gjennom litt mer research, får han enda en match. Han funner ut at denne slektningen, han fikk match med, har vært forsunnet - lenge. Han har vært forsvunnet så lenge at de fleste tror at han er død. I kjent Wilde stil, klarer han ikke å holde seg unna, og begynner å gjøre sine egne undersøkelser rundt denne savnede slekningen. Har det skjedd ham noe kriminelt? I følge sosiale medier har han som forsvunnet, blitt utsatt for mye trolleri og hat. Har han stukket av for å leve et anonymt liv, eller har noe skjedd ham?
 
 
Haiene av Øistein Borge. Krim utgitt i 2023.
 
Bok nummer seks i Bogart Bull serien. I og med jeg har kommet til side 79, har det ikke vært mye til handling ennå, og derfor for tidlig å komme med det noe oppsummering nå. Liker å bli bedre kjent med boka først og dette er en bok som går noe tregt.
 

A Time to Kill av John Grisham. Advokatthriller utgitt i 1989.

Det samme gjelder denne da jeg bare har kommet til side førti, og derfor blir det ikke mye til oppsummering. Sånn er det bare noen ganger. Det eneste jeg vet er at dette er første bok i en trilogi, og er om en ti år gammel jente som blir voldtatt og mishandlet av to menn. Det eneste faren hennes tenker på, er hevn.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 
 

 

 Motivene er fra denne boka:
 

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
 

 

Motivene er fra denne boka:
 

 
Tattoo Designs - ukjent/navnløs
 
 

 
(Det er ikke ferdig ennå, selv om det kanskje kan se sånn ut).

Motivet er fra denne boka:
 
 
 
Rooms of Wonder - Johanna Basford

 
God helg.

Ukas låt: Call Me Joker - Hildur Guðnadóttir GuðnadóttirGuðnadóttir

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar