9. juni 2023

Helgelektyre(594)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Coffin Path av Katherine Clements, My Lovely Wife av Samantha Downing, Rooms of Wonder av Johanna Basford, Skumringstimen av Maria Trolle og Colourmorphia av Kerby Rosanes,
er fra egen boksamling

The Coffin Path - Katherine Clements

My Lovely Wife - Samantha Downing

En fremmed banker på din dør - Håkan Nesser


Bøkene ser omtrent lik ut som de har gjort de siste to-tre ukene. Årsaken er at jeg har hatt dårlig leselyst de to siste månedene og da går ofte ting trengere. Jeg leser også tregere på engelsk, så det får bare ta den tiden det tar. Jeg styrtleser ikke bøker bare for å bli ferdig, heller.

Natt til fredag leste jeg ut denne:

 
Mord og misunnelse - Ruth Ware
 
Mord og misunnelse av Ruth Ware. Krim utgitt på norsk i 2023.
Mord og misunnelse er oppdelt i kapitler som heter før og etter. I kapitlene før er om da Hannah Jones var ung og student, og var bestevenninne med April. De er helt forskjellige. Hannah var den rolige, mens April likte å spille folk et puss og være noe vågal. I kapitlene om etter er Hannah Jones som voksen, og hun og Will venter barn. Men hun får sjokk da hun får se Aprils morder er død. Hannah blir kontaktet av en journalist som hevder at Hannah kan ha sendt feil mann i fengsel, og hun klarer ikke å slutte og tenke på det. Kan han ha rett? Vil hun noensinne komme seg videre etter denne tragedien? Hun begynner å gjøre egne undersøkelser i håp om å finne fred.
 
 
I helga skal jeg lese videre i disse:
 
 
The Coffin Path av Katherine Clements. Gotisk horror utgitt i 2018.
Det er et annet århundre og man blir kjent med Mercy, faren hennes og noen hjelpere. Scarcross Hall har vært hele livet hennes og hun kjenner ikke til noe annet. Samtidig er det ikke noe annet sted hun vil være. Faren begynner å bli gammel, derfor tar Mercy mer ansvar for sauene og hjelper til så godt hun kan. Ellis ankommer i håp om å få jobb, og etter noe nøling blir han ansatt. Har han andre hensikter? Hun vet ikke at faren hennes har planer om å selge stedet, fordi han vil beskytte Mercy fra noe. Selv om Mercy ikke har sagt det høyt, har hun opplevd merkelige ting i huset og i uteområdet. Hun får ofte følelsen av at noen holder øye med henne, føler en uhygge og tre gamle mynter fra farens samling er borte. Er det dette faren hennes vil beskytte henne mot?
 

My Lovely Wife av Samantha Downing. Thriller utgitt i 2019.
Fortelleren er navnløs og han er mannen i familien. Han er godt gift med Millicent og sammen har de to tenåringsbarn. En jente og en gutt. De virker som en typisk A4 familie som består av jobb og skole. Men foreldrene i denne familien har en noe uvanlig hobby ...
 
 
En fremmed banker på din dør av Håkan Nesser. Krimnoveller utgitt på norsk i 2023.
Denne boka består av tre lange noveller, og som kjent skriver Nesser krim. Jeg har ikke blitt ferdig med den første ennå. Den er om et par som får vite at nabokvinnen er død, og politiet vil gjerne snakke med Annas mann. Hennes mann, en tørrpinne som hun kaller ham, kan vel ikke ha hatt et forhold til nabokvinnen? Og er det han som er årsaken til hennes dødsfall? Hva de andre to novellen er om, vet jeg ikke siden jeg ikke har kommet så langt.
 
 
Siden sist helg har jeg fargelagt/malt dette:
 
(Et motiv jeg er ferdig med):


Motivet er frs denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna basford 

 

Motivene er fra denne boka:

 
Skumringstimen - Maria Trolle
 


Motivene er fra denne uka:
 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
Husk at Donald Duck har bursdag i dag. 🎉🥳 

God helg.

Ukas låt. Bonefire - Knife Party

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar