12. februar 2024

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Remaking av Clay McLeod Chapman, Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh og A Time to Kill av John Grisham,  er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Det du eier evig - Inger Johanne Øen
Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

Antall sider lest:

454 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

  Ingen. I stedet ble det innlegg om månedens bokanbefaling (januar) og andre bokrelaterte innlegg.

Bøker som leses nå:

📖The Remaking - Clay McLeod Chapman
📖Jakten - Bernard Minier
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖A Time to Kill - John Grisham

Planlagte bøker denne uka:

⃞  Min egen stemme - Birtney Spears
⃞   Funnet - Harlan Coben

Målene for forrige uke var å lese ferdig Det du eier evig av Inger Johanne Øen og Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh. Og åpne Aftentid og morgengry av Ken Follett. Jeg leste ut både Det du eier evig og Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh. Fra og med tirsdag i forrige uke skulle jeg lese tjue sider hver dag i Ken Follett boka, og det gjorde jeg frem til i går. Så har for en gangs skyld på en måte oppfyllt målene denne gang.

I går leste jeg ut Det du eier evig av Inger Johanne som er første bok om etterforsker Silja Frost. Jeg likte å lese om selve krimsaken som var noe dyster, men syntes det ble noe gjentakende og for mye om gamle følelser som blusset opp igjen. Forelskelser som aldri har gått helt over. Synes det er litt kjedelig å lese om, så likte nok iikke boka like godt som mange andre.

Søndagskvelden leste jeg endelig ut Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh, som jeg brukte mange måneder på. Det er ya science fiction. Boka var på 520 sider og det var overraskende lite science fiction med tanke på antall sider. Det ble for mye om tenåringsproblematikk og sjalusigreier. Hadde nok likt boka bedre hvis det ikke var en ungdomsbok. Hadde nok likt å lest science ficion med mer modne karakterer.

Leste noen sider videre i The Remaking av Clay McLeod Chapman i helga, og må nok si at jeg kanskje liker Whisper Down the Lane bedre av ham. Synes hovedkarakteren i The Remaking er noe slitsom. Hun opplevde noe forferdelig under en filminnspilling da hun var barneskuespiller, og har på en måte ikke kommet over det. Det har vært vel mye selvmedlidenhet og lite horror så langt.

Er snart ferdig med Jakten av Bernard Minier som er den sjuende boka om Martin Servaz. Den er like mørk og dyster som de andre bøkene. Det er en av krimseriene som ikke kjeder meg, og Minier klarer hele tiden å holde på interessen. Det skal mye til. Har sansen for fortellerstemmen hans.

Jeg leste videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett etter å ha tatt en pause i mange måneder. Leste Aldri av ham for noen år siden, og tror jeg likte den bedre, men så er jo Aldri og Aftentid og morgengry helt forskjellige sjangere. Synes denne er noe tørr selv om jeg liker tidsepoken boka er i.

I morgen skal jeg begynne på en ny bok, og det er: A Time to Kill av John Grisham. Akkrat ny er den nok ikke, da den ble for første gang utgitt i 1989. Har lest to andre bøker av ham som jeg likte veldig godt, og de tror jeg var enkeltstående. A Time to Kill er første bok i Jake Brigance serien, som er en advokatserie. John Grisham har selv vært advokat og har skrevet mange advokatthrillere. Det blir også første gang jeg leser noe av ham på engelsk, så det blir morsomt å se forskjellen.

Siden jeg ikke er ferdig med hovedbøkene: The Remaking og Jakten ennå, blir de neste bøkene på leselista det samme som før: Min egen stemme av Britney Spears og Funnet av Harlan Coben.

Mål for denne uka er å lese de siste sidene i Jakten av Bernard Minier og kanskje bli ferdig med The Remaking av Clay McLeod Chapman, og lese tjue sider hver dag i Aftentid og morgengry av Ken Follett.

Det blir nok en mørk uke i bøkenes verden denne uka også, og klager ikke over det.👿

4 kommentarer:

 1. Hei Ina! Veldig glad for å lese at du likte 2009-historien i boka. Jeg har vært veldig spent på hva du ville synes, du og jeg har jo hatt noen veldig fine samtaler om litteratur de årene jeg drev bokbloggen Read all about it, blant annet våre felles venner Tony Hill og Carol Jordan. Takk for at du tok deg tid til å lese boka mi, og skrive litt om den. Hilsen Inger Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, og gratulerer med bok. =) Har alltid lurt på hvor duble av det da du plutselig forsvant, men husker at du nevnte om at du jobbet med en bok. Savner samtalene våre, og liker fremdeles Tony og Carol veldig godt. Har bare lest den første boka, men husker dem godt fra Tv-serien. =) Et radarpar som Mulder og Scully.
   Ingen årsak. Boka ble så vidt nevnt i dette innlegget, men kommer en anmeldelse senere. Ligger etter med noen bøker, si. Det blir artig å følge deg videre og savner bokbloggen din.=)

   Slett
 2. Tusen takk :0) Ja, egentlig tok jeg bare en pause. Ble så mye på jobb at jeg en periode ikke klarte å lese bøker. Tanken var å plukke opp tråden igjen, men det gikk for lang tid, og da var jeg også godt i gang med manuset som ble denne boka. Har også savnet dem, har vært innom bloggen din noen ganger og tenkt jeg skulle legge igjen en hilsen. Jeg har lest flere av bøkene om Hill og Jordan, de siste var mens jeg blogget. Veldig takknemlig for at du har lest, er jo så mange bøker å velge i der ute. Tusen takk for det :0) Skal komme innom her og hilse på!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ingen årsak, og morsomt når noen man kjenner til har gitt ut en bok. Har hatt lyst til å gi ut bok jeg også, men har ikke noe å skrive om. Er for fantasiløs, får heller være en leser. =) Skjønner også at noen hobbyer dabber av etter hvert. Det er vel normalt.
   Har så langt bare lest den første boka om Tony og Carol, men har lyst til å lese flere siden jeg likte Tv-serien så godt, og spesielt Tony. Har sansen for sarkastiske karakterer.=)
   Blir spennende å se hvor mange bøker det blir om Silja Frost, og det blir artig å følge med. Så gjerne legg igjen en hilsen når du er innom, det er bare hyggelig. Har ikke mye kontakt med bokbloggere for tiden, noe som er synd.

   Slett