9. februar 2024

Helgelektyre(629)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Remaking av Clay McLeod Chapman, Fargerike dyr av navnløs og En verden av verdener av Kerby Rosanes,  er fra egen boksamling
 
 
 


 
 
The Remaking - Clay McLeod Chapman

Jakten - Bernard Minier

Det du eier evig - Inger Johanne Øen


Har ikke blitt ferdig med eneste bok i uke seks eller i februar i det hele tatt. Men i denne helga blir jeg nok ferdig med Det du eier evig av Inger Johanne Øen, og ved siden av disse bøkene, skal jeg lese Do You Dream of Terra-Two? av Temi Oh siden jeg har så få sider igjen. Så blir i det minste ferdig med et par bøker i helga.


I helga blir det å lese videre i disse bøkene:


The Remaking av Clay McLeod Chapman. Horror utgitt i 2019.

Amber blir tvunget av moren til å bli skuespiller, og hun skjønner at hun ikke har noe valg, og hun får rollen som Jessica Ford. Filmregissøren er besatt av en vandrehistorie; om en mor og datter som bodde for seg selv i skogen for mange år siden. Etter en hendelse, blir de klandret for å være hekser av innbyggerne, som sporer dem opp og tar hevn ved å brenne dem levende. Etter den tid skal det ha vært mange myter om datteren Jessica. Under filminnspillingen opplevde Amber noe uhyggelig som hun aldri helt kommer over. Tjuefem år senere er hun på TerrorCon. Et fiktiv arrangement som er inspirert av store lignende arrangementer i virkeligheten. Hvor kjente skuespillere fra horror og slasher sjangeren møter opp for å gi fansen sjansen til å møte dem. Av en fan får hun vite at den kjente horrorfilmen hun var med i, skal det lages en nyversjon av, og hun frykter det verste.


Jakten av Bernard Minier. Krim utgitt på norsk i 2023.

Den sjuende boka om Martin Servaz som er kjent for å gå sine egne veier når han får ferten av noe, Det er pandemitider, og det er en del snakk om munnbind og folk som er redde for å miste jobbene sine, samtidig som at Frankrike er i et opprør. Denne gang er en ung gutt blitt påkjørt da han løp ut av skogen. På hodet har han et dyerhodet som skal forestille en hjort, og sjåføren husker at han så redd ut. På brystet er ordet Rettferdighet risset inn i huden. Det virker som noen skal ha jaget ham. Har de jaget flere, og hvem er med på noe så morbid? Hva skal offeret ha gjort?


Det du eier evig av Inger Johanne Øen. Krim utgitt i 2024.

Etterforsker Silja Frost har den siste tiden bodd i Oslo, men vender så tilbake til et sted utenfor Hønefoss hvor hun vokste opp. Grunnen er at bestemoren har blitt dement, og vil hjelpe bestefaren hennes med ansvaret ved å være mer i nærheten. Det var tross alt dem som hadde mest ansvaret for henne da hun vokste opp. Hun gruer seg litt til å komme tilbake da det vekker gamle minner, og småsteder skal være kjent for å snakke. Mange gamle kjente bor der fremdeles. 

I 1990 da Silja var tenåring forsvant bestevenninnen Ann. De siste årene skal de ha hatt litt avstand, men hun skal bestandig ha lurt på hva som skjedde med henne. I 2009, som er nåtidens tidslinje i boka, blir et lik funnet i en tønne, og det er ingen andre enn Ann. Får Silja etterforske saken? Hun opplever en del fiendlighet etter at Ann er blitt funnet.


Siden sist helga har jeg fargelagt dette:


 
 

Motivene er fra denne boka:

 
Fargerike dyr - Ukjent/navnløs (Nummerert fargelegging)Motivene er fra denne boka:


 
En verden av verdener - Kerby Rosanes

God helg.


Ukas låt: Bailando - Enrique Iglesias ft. Sean Paul, Descemer Bueno & Gente De ZonaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar