17. april 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The House at the End of the World av Dean Koontz, Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar, Witch Hunt av Syd Moore, Epler faller aldri av Liane Moriarty og Fairy Tale av Stephen King,
er fra egen boksamling
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Løgnere - Trude Teige
Witch Hunt - Syd Moore

Antall leste sider:

672 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Alt han sa - Lise Marie Johansson
Epler faller aldri - Liane Moriarty

Bøker som leses nå:

📖 Chasing the Boogeyman - Richard Chizmar
📖 The Cabin at the End of the World - Dean Koontz
📖 Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖 Fairy Tale - Stephen King
📖 En kamp mot demoner - Kjell - Vidar Åhman Teig

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Nattreise - Tore Aurstad
⃞   Uløste mysterier - Pernille Tufte Radeid

I forrige uke glemte jeg å sette noen mål på grunn av irritasjon over at Eliteserien har begynt igjen. Men skal prøve å huske det i dette innlegget. 😈

Tirsdag leste jeg ut Løgnere av Trude Teige. Min første krimbok av henne etter å ha lest en roman av henne for noen år siden. Det var ikke helt min type krim. Ble litt mye pludring og syntes heller ikke saken var voldsomt spennende. Karakterene var også helt standaraktige som i krimbøker ellers.

I går leste jeg ferdig Witch Hunt av Syd Moore. Ikke en så kjent forfatter, akkurat, men synes det er spennende å utforske ukjent terreng også. Denne ble utgitt i 2012, og holder seg godt som horror. Synes også det er interessant å lese om hekser, både om heksejakten i gamle dager og fiksjonhekser. Likte at denne boka hadde en blanding av både fakta, historie og horror.

For noen dager siden begynte jeg å lese Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar. Den er litt treg i begynnelsen, med en del beskrivelser av hvordan hus og steder ser ut i området hvor hovedkarakteren befinner seg, og jeg har ikke noe i mot det, for jeg liker å få med meg detaljer.

Har ikke mange sider igjen av The House at the End of the World av Dean Koontz. Liker konseptet som er en blanding av horror og et snev av science fiction. Så er spent på hvordan det slutter, og denne boka føles mer old school Dean Koontz som jeg har savnet.

I helga leste jeg litt videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett, men ikke i Fairy Tale av Stephen King. Som sagt er det bøker jeg leser når jeg vil i, men skal lese i dem oftere og prøve å bli ferdig innen sommeren. Det er ikke bøker jeg kvier meg til, men noen ganger er det kjekt med bøker man kan lese litt av og på i.

I forrige uke begynte jeg å lese En kamp mot demoner av Kjell-Vidar Åhman Teig. Det er norsk horror fra Sverige. Forfatteren er norsk, men bor i Sverige. Har ikke kommet langt i boka, men sånn er det når man leser i flere bøker. Men liker språket.

De neste bøkene på min leseliste, er: Nattreise av Tore Aurstad som også er norsk horror, og Uløste mysterier av Pernille Tufte Radeid. Det er en samling med True Crime, skrekk og skumle grøss som undertittelen sier og det er en bok for barn. Men det bryr jeg meg ikke noe om. Jeg leser den likevel.

Får huske på å sette opp noen mål for denne uka. For denne uka har jeg som mål å lese ut The House at the End of the World av Dean Koontz, En kamp mot demoner av Kjell-Vidar Åhamn Teig, og kanskje Chasing the Boogeyman av Richard Chizmar. Det er ingen stor bok, men jeg må huske på at jeg leser litt tregere på engelsk.

Ellers er det synd å se at snøen blir mer og mer borte, for orker ikke tanken på lange og lyse dager. Synes da at tiden går ekstra tregt.😈

4 kommentarer:

 1. Alltid kjekt å lese mandagsoppsummeringene dine :)
  Fint å ha noen mål slik at det blir mer struktur på lesingen. Ikke for det, lesing skal være lystbetont og ikke bære preg av tvang. Så det er greit at målene er løse. Men for meg resulterer mål som oftest at jeg leser mer enn jeg ellers hadde gjort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Det er kjekt å skrive noe annet enn bare bokammeldelser og skrive andre bokrelaterte innlegg, også.
   Enig. Der er vi ganske like. Synes at jeg tar lesingen mer "alvorlig" hvis jeg setter noen mål å gå etter, ellers er det lett å dabbe av og så blir det lest bare litt her og der. Det er ikke helt det samme. Må bare huske på at jeg ikke leser seks-sju bøker i uka når jeg setter meg mål. =) Da blir det ikke så realistisk.

   PS: Har bestilt boka til neste samlesing. =)

   Slett
  2. Absolutt! Jeg gjorde det mer tidligere, hadde med litt annet enn bare anmeldelser, savner det egentlig så jeg får se fremover hvis jeg blir bedre og friskmeldt :)
   Hehe, ja med så mange bøker samtidig blir det kun få sider i hver hvis alle skal leses i hver uke! Da er det bra med noen mål.
   Jeg har også bestilt, sendte deg en mld :))

   Slett
  3. Håper det, får da kommer jeg til å lese det. Bokkanmeldser er interessant, men morsomt å lese andre bokinnlegg også.

   Ja, man må finne en slags styring på bøkene man leser slik at det ikke kommer helt ut av kontroll. Så noen mål må man ha.

   Nice. Har bestilt min jeg også. Får kvele ventetiden med andre bøker. God bedring!

   Slett