3. mars 2023

Helgelektyre(580)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Whisper Down the Lane av Clay McLeod Chapman, Fairy Tale av Stephen King The Girl in the Basement av Ray Garton, Rooms of Wonder av Johanna Basford og En verden av verdener og Colourmorphia av Kerby Rosanes,
er fra egen boksamling
 
 


Profeten og idioten - Jonas Jonasson

Etterklang - Helga Flatland

Fairy Tale - Stephen King


Det har vært veldig mye oppsummering denne uka, noe jeg beklager, men sånn er det gjerne når det er månedsskifte.

Natt til tirsdag leste jeg ut denne:


 
Whisper Down the Lane - Clay McLeod Chapman

Whisper Down the Lane av Clay McLeod Chapman. Horror utgitt i 2021.

En bok som er inspirert av satanic panic hysteriet i USA på 80-tallet. Denne boka følger to tidslinjer, 1983 og 2013. I 2013 blir man kjent med Richard som er gift med en av de andre lærerne som heter Tamara. Selv er han kunstlærer og fra før av har Tamara sønnen Elijah som er fem år. Richard prøver å bli en del av familien og drømmer om å adoptere stesønnen. Men han skjuler noe fra fortiden, og da en hendelse på skolen, gir et hint om at noen vet om fortiden hans, prøver han desperat å skjule det. I 1983 møter man Sean som flytter til et nytt sted med moren sin. Han er bare en liten gutt og han kommer i klammeri da han gir moren hennes en liten løgn hun vil høre for å hevde at hun har "rett". Løgnen dreier seg om sataniske ritualer og barnemisbruk, og før Sean aner det blir løgnen til noe større, og det ender opp som en skandale. Det er ingenting han kan gjøre for å ta tilbake løgnen da det er for sent, og det ødelegger en god del familier.

Boka er beskrevet som horror, men det er nok heller en thriller.


Tirsdag leste jeg ut denne: 

 
Bastarden - Tonny Gulløv
 
Bastarden av Tonny Gulløv. Historisk roman utgitt på norsk i 2022.
En bok på nesten seks hundre sider med mye historie, derfor noe tidskrevende, men vel verdt det. Det er tredje bok i Tusenårsriket om Ulv Palnatoke. En hissigpropp som har ordene med seg. De som ikke liker ubehøvlet språk, vil nok ikke like denne, for det er bare sånn han er. Denne gang er han nødt til å redde hans kone og to sønner fra Ott som har kidnappet dem, og må finne ut hvor de er. Tiden er knapp. 

Tirsdagskvelden leste jeg ut denne:
 
 
The Girl in the Basement - Ray Garton
 
The Girl in the Basement av Ray Garton. Horror utgitt i  2011.
En kort bok på bare 102 sider. Er vel bare en liten novellebok, men tror ikke den tilhører noen novellesamling så vidt jeg vet. Den er om Ray som bor i fosterhjem sammen med andre barn/tenåringer. Han har lite kontakt med moren som er rusmisbruker. Han foretrekker ikke å møte henne ofte, for han liker henne ikke så veldig godt, og han vet ikke hvem faren er. Han får vite av noen av de andre fosterbarna et det bor en jente i kjelleren, og Ray ber en av dem om å bli med, slik at han får treffe henne. Jenta virker rar. Hun sitter i et rom for seg selv, og noen ganger blir stemmen hennes veldig mørk, og hun kan slå om til fremmede språk. Hvordan kan hun vite at han drømmer om å bli forfatter, da han ikke har fortalt det til noen?
 
I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:
 
Profeten og idioten av Jonas Jonasson. Humor utgitt på norsk.
Aner ikke hva den handler om for jeg skal ikke begynne på den før i kveld. Grunnen er at av og til trenger man avstand til bøker når man leser mye, jeg trenger det i hvert fall. Så hva den handler om, skriver jeg ikke om før jeg er blitt kjent med boka.
 

Etterklang av Helga Flatland. Roman utgitt i 2022.
Den er om Mathilde som har et forhold til en elev. Hun føler noe motstand til forholdet, men samtidig er det spennende. De går sjeldent ut av leiligheten hennes, og hun er redd for å bli avslørt. Derfor er det ekstra spennende da de leier seg et hytte et sted. Kommer de til å bli avslørt?
 

Fairy Tale av Stephen King. Fantasy utgitt i 2022.
Charlie hører en hund gjø, nesten som et varsel og det gjør til at han undersøker eiendommen nærmere. Det viser seg at hundens eier er skadet, og mens han er på sykehus, og selv om de ikke kjenner hverandre fra før, lover Charlie å ta vare på hunden Radar, som får et spesielt bånd til hverandre.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivene er fra denne boka:


 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 

 

Motivene er fra denne boka:

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 

 

Motivet er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
God helg. 

Ukas låt: Waking Lions - Pop Evil

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar