16. januar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale av Stephen King,
er fra egen boksamling

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Jul for nybegynnere - Tove Braathen

Antall leste sider:

491 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Kittyhawk savnet - Garry Disher

Bøker som leses nå:

🕮 Bastarden - Tonny Gulløv
🕮 Øya - Adrian McKinty
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Kartografen - Anette Hemming

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken
⃞  Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle

Målet for forrige uke var å lese ut Øya av Adrian McKinty og kanskje Kartografen av Anette Hemming. Det gikk jo downhill. Men har kommet et godt stykke i begge to. De er bare noe store og derfor trenger mer tid enn jeg trodde. 😈

Men ble i det minste ferdig med en bok og det var Jul for nybegynnere av Tove Braathen som jeg leste ut natt til torsdag. Jeg begynte å lese den i jula, så det er gyldig.

Vet ikke hva det er med meg og julebøker. Vi går ikke helt overens, men likevel prøver jeg å få med meg noen hvert år. Foretrekker nok julefilmer, de gamle, klassiske. Synes de har mer stemning enn noen av julebøkene jeg har lest hittil. En grei bok, men den ble noe stiv og stillestående for min del. Det ble aldri helt spennende, ikke de dramatiske delene, heller.

Bastarden av Tonny Gulløv trenger jeg vel noen uker på da den er på nesten seks hundre sider. Begynnelsen er noe rolig da det er en del oppsummering fra forrige bok og det tar litt tid før handlingen tar seg opp igjen, men liker både tempoet og handlingen der jeg er i boka nå. Man får kanskje også se en annnen side av Ulv Palnatoke enn man har gjort i de tidligere bøkene i serien. Bastarden er bok nummer tre i serien og jeg kjeder meg ikke. De som ikke liker ufint språk, vil nok ikke like denne, da Ulv er en type som snakker rett fra levra og han bruker ikke mange fine ord.

Øya av Adrian McKinty leser jeg om natta og det er en psykologisk thriller. Den er ikke spesielt troverdig, men synes den har underholdningsverdi. Det er en thriller man ikke tar seriøst, men som likevel er avhengighetsskapende. En slags popcornthriller eller hva man skal kalle det, og noen trenger man slike thrillere.

Jeg kom meg ikke videre i Aftentid og morgengry av Ken Follett, men som sagt mange ganger før, er det en bok jeg leser når jeg vil i. Sånn av å på. Men jeg kom meg faktisk videre i Fairy Tale av Stephen King. Begynnelsen er veldig rolig, noe som er typisk King. Liker at han bruker god tid til å bygge opp handlingen. Men begynnelsen er noe vel seig. Etter å ha kommet over den kneika, føles boka lettere. Liker båndet mellom tenåringen Charlie og hunden Radar. Fantasy er ikke min favorittsjanger, men det er jo Stephen King, og han er jo min favoritt. Håper han kommer til utgi horror eller thriller igjen, for har et noe anstrengt forhold til fantasy, selv om det er en populær sjanger ...

Har også kommet videre i Kartografen av Anette Hemming som er debutkrim. Liker konseptet som er noe kreativt, og liker også å lese om begge tidslinjene. Ikke så veldig begeistret over en av hovedkarakterene som heter Henrik. Han er en smule arrogant, men prøver å overse det. Småspennende krim så langt.

Så de samme bøkene på leselista, er fremdeles: Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken og Tom: den andre viljen av Runar K. Dahle. En krim og en grøsser. En fin kombinasjon utover uka. 😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar